paschalia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Ξερετε καποιες σελιδες η φορουμ που να εχουν ως αντικειμενο τους τις γατες ? Ψαχνοντας στο γκουγκλ βρηκα ελαχιστα πραγματα για γατες -τα περισσοτερα αρθρα,αφιερωματα κλπ στις σελιδες που βρηκα ηταν για σκυλους .
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Αυτήν την παρατήρηση την έχω κάνει κι εγώ, εδώ κι αρκετά χρόνια. Και επειδή δεν έχω βρει λεφτά να αγοράσω τίγρη, είναι ένα πρόβλημα. Σκεφτόμουνα τελικά να κάνουμε ένα γατο-site. gatoselida.gr ή κάτι τέτοιο. Ψάχνω παρέα. Παρακαλώ δηλώσατε συμμετοχή, όσοι πιστοί.
aragorn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Για γάτες δεν ξέρω και πολλά αλλά αν έχει και σκυλο-γωνία το site δηλώνω συμμετοχή. Γαβ.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Φίλε δεδομένου ότι υπάρχουν 100άδες ιστοσελίδες για σκύλους, η πρότασή σου είναι ευγενική, αλλά άτοπη. Ευχαριστώ όπως και να 'χει. Πάντως δεν βλέπω και πολλούς αιλουρόφιλους. Και σε γενικές γραμμές οι Έλληνες είναι λίγο πρωτόγονοι στο ζήτημα των ζώων. Οπότε τσάμπα το συζητάμε, γιατί μόνος μου βαριέμαι να μαζέψω κείμενα, φωτογραφίες και όλο το απαραίτητο υλικό. Χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν την διάθεση να ανοίξουν σχετικά βιβλία. Θα μπορούσα όμως να κατασκευάσω από αυτά, ένα όμορφο δικτυακό τόπο. Αν ήμασταν 5-6, θα ήταν ευκολότερο.
paschalia Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Αιγεα ωραια η σκεψη σου και ειμαι μεσα οσον αφορα κειμενα -φωτογραφιες και λοιπο υλικο μιας και μ'αρεσει το ψαξιμο εντος νετ -ειδικα για αιλουροειδη . Μικαχα ευχαριστω για τις σελιδες αλλα τις εχω ηδη δει και λενε σκορπια πραγματα -τα πλεον συνηθισμενα- οσο αφορα τις γατες .
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Να 'σαι καλά Πασχαλιά. Εσύ, κι όποιος άλλος θέλει, μπορεί να ξεκινήσει να στέλνει email αρθρα, φωτογραφίες και ότι άλλα σχετικά γατο-κείμενα, στο [email protected] Εγώ θα κοιτάξω να δανειστώ το ''Μεγάλο βιβλίο της γάτας" από τον κτηνίατρο.
billpeppas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δεν πιστεύω να ψάχνετε τρόπους να βασανίζετε τις καημένες τις γατούλες.
paschalia Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Θα μπορουσα να απαντησω με κατι του στυλ '' Μπραβο Πεππα που μας καταλαβες κλπ κλπ'' αλλα προτιμησα την εξης απαντηση σ'αυτο που ρωτας (ας με συγχωρησει ο Παρεδωσε που του οικειοποιουμαι την υπογραφη) Tο δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. Ελπιζω να εχεις καλυφθει .
billpeppas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 ok ok , sorry που σας διαταράξαμε την ψυχική ηρεμία.
akpe Δημοσ. 22 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2005 Ξερετε καποιες σελιδες η φορουμ που να εχουν ως αντικειμενο τους τις γατες ? Ψαχνοντας στο γκουγκλ βρηκα ελαχιστα πραγματα για γατες -τα περισσοτερα αρθρα' date='αφιερωματα κλπ στις σελιδες που βρηκα ηταν για σκυλους .[/quote'] http://www.catforum.com Τώρα αν ψάχνεις κάτι Ελληνικό, δυστυχώς δεν γνωρίζω
paschalia Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Ελληνικο φορουμ ή σελιδα εψαχνα αλλα δεν βρηκα πολλα πραγματα . Ωραιο φορουμ παντως - παιρνεις και ιδεες κιολας - , θενκς .
cantzakas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μήπως κάποιος ξέρει αν υπάρχει κάποιος φορέας, κάτι, που μπορεί να με βοηθήσει να μαζέψει και στειρώσει γάτες; Μήπως να απευθυνθώ στον δήμο μου, στην υπηρεσία καθαριότητας ή κάτι τέτοιο; Σύγγνώμη κιολάς, σας δηλώνω εξαρχής ότι δεν συμπαθώ τις γάτες, τις ανέχομαι όσο μπορώ αλλά να λυμάινονται καμιά 30αριά γάτες το μπαλκόνι μου και τα άλλα μπαλκόνια της πολυκατοικίας δεν είναι το καλύτερο μου. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι τις ταίζουν μεν αλλα δε τις μαντρώνουν σπίτι τους (ή στο μπαλκόνι τους) δε. Ή τις ταΐζεις και παίρνεις και την ευθύνη τους, ή δε τις ταιζεις καθόλου. Και ρωτάω όλα αυτά γιατί δε ξέρω για πόσο ακόμα θα συγκρατώ την μάνα μου, να μην τους ρίξει φόλα. Enjoy! C.
paschalia Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Γιατι δεν στελνεις ενα mail sto http://www.zoofilia.gr ? Εκει θα μπορουν να σου δωσουν διευθυνσεις και λυσεις για το προβλημα που εχετε .
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Ή τις ταΐζεις και παίρνεις και την ευθύνη τους' date=' ή δε τις ταιζεις καθόλου. Και ρωτάω όλα αυτά γιατί δε ξέρω για πόσο ακόμα θα συγκρατώ την μάνα μου, να μην τους ρίξει φόλα. Enjoy! C.[/quote'] Tο μεγαλύτερο βήμα που έκαναν τα αιλουροειδή προς την εξέλιξή τους, ήταν αυτό κοντά στον άνθρωπο. Η αστικοποίησή τους. Βέβαια οι άνθρωποι, είναι τα μόνα ζώα που σκέφτονται ότι δεν είναι ζώα, αλλά τα ζώα δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της ιδιοκτησίας όπως ο άνθρωπος. Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι οι γάτες στο αστικό περιβάλλον, είναι στο περιβάλλον τους, δηλαδή στην πόλη τους. Εκεί ζούνε, γιατί είναι φτιαγμένες να ζούνε εκεί, είτε τις ταΐζουν οι άνθρωποι, είτε όχι. Το πρόβλημα στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, είναι ότι ο πληθυσμός δεν είναι αυτόχθων. Πολλοί λίγοι είναι τέτοιοι (γύρω στις 4.000). Και δυστυχώς οι βλάχοι μισούν τα ζώα και αυτό το περνούν και στα παιδιά τους. Οι βλάχοι δεν είναι αστοί, ούτε και θα γίνουν ποτέ, αφού οι ίδιοι δεν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον (χωριό). Αντίθετα οι γάτες είναι αστοί, γιατί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον (πόλη). Όσοι δεν τα μισούν τα θεωρούν άψυχα αντικείμενα, αφού αυτό που έμαθαν από τους παππούδες τους, είναι ότι τα ζώα είναι μηχανήματα παραγωγής τροφής και τίποτα παραπάνω. Για να αιτιολογήσουν το μίσος, εφεύρουν διάφορες προφάσεις, όπως οι αρρώστειες, όταν είναι γνωστό σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ότι μόνο το 0,05% των ασθενειών μιας γάτας μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Δηλαδή απειροελάχιστες πιθανότητες, κι αυτές ύπο συνθήκη (πχ αν φας τα περριτώματα μιας γάτας) Γι αυτό και εντοπίζεται στην Ελλάδα τέτοιο πρόβλημα, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αστικοποιηθεί εδώ και 500 χρόνια, δεν υπάρχει πρόβλημα με σκύλους και με γάτες. Και δεν υπάρχουν αδέσποτα, όχι επειδή τα στειρώνουν ή τα σκοτώνουν, αλλά γιατί οι ίδιοι οι αστοί (αστοί 10ης γενεάς και βάλε) δεν ανέχονται να τα βλέπουν στο δρόμο και τα υιοθετούν. Ενώ εδώ η αστικοποίηση ξεκίνησε μόλις το 1960, οι 2 γενεές δεν είναι δυνατόν να εκπολιτίσουν ανθρώπους. Κι αυτό το βλέπεις όχι μόνο στο θέμα των ζώων, αλλά και σε χιλιάδες άλλα ζητήματα. Αυτά όσων αφορά την ρίζα του προβλήματος, για να μην την εντοπίζεις σ' αυτούς που τα ταΐζουν, γιατί είναι λάθος. Τώρα όσων αφορά αυτό που ρώτησες, θα σου πω ότι κάθε δήμος έχει συμβαλλόμενους γιατρούς που αναλαμβάνουν την στείρωση δωρεάν. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον δήμο και να ρωτήσεις ποιος γιατρός είναι αυτός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.