Προς το περιεχόμενο

French appeals court rules in favour of downloader

lefterhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
A French Appeals court has ruled in favour of a person who downloaded about 500 copies of movies off the Internet. This ruling was reached because the movies were seen as private copies which were not re-distributed and also this person had paid a tax on blank DVD media that would be shared with the entertainment industry. The source article is in French so using a rough translator its hard to find further details but from what I can see, nothing was said about how he actually downloaded the movies.

If he downloaded them through P2P then it would more than likely that the movies were re-distributed, or parts of the movies, which would be illegal. Also not much was said about the type of downloads they were, whether they were copied from theatres before official release date, or DVDRip copies. Nevertheless, it’s a good decision for a court to come to when you consider he had already paid extra tax on the blank media.

Obviously it would be more profitable for the entertainment industry to receive full price for someone acquiring a movie, which is why they are trying to close down all the resources online that allow people to share movies and other copyrighted material with each other. However, while doing this, they still also try to get blank media and portable music player's taxed to get even more money, just in case you decided to copy something copyrighted onto them.

Sources:

http://www.laviedunet.be/VDN/Viedunet/Societe/page_5009_310219.asp

http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=05/03/11/136245

Οποτε λογικα δημιουργηθηκε δεδικασμενο σε ολη την Ευρωπη για αυτο το θεμα.

Ισως να μην το ξερετε, αλλα για ολα τα blank media που αγοραζετε, υπαρχει φορος που αποδιδεται σε δισκογραφικες και κινηματογραφικες εταιριες.

Υπαρχει απο την εποχη των απλων κασσετων, δεν ειναι κατι καινουργιο.

Συνεπως, συμφωνα με αυτη την αποφαση, αν εχεις μονο για προσωπικη χρηση τις ταινιες που κατεβαζεις και δεν τις εμπορευεσαι, θεωρειται οτι πληρωνεις τις εταιριες που κατεχουν τα δικαιωματα εκμετελλευσης τους μεσω του φορου αυτου.

Δημοσ.

Και όχι μόνο στα blank media. Φόρος υπάρχει και σε όλες τις συσκευές εγγραφής και αναπαραγωγής ήχου και εικόνας.

Άραγε, αν γράφω κάτι με την κάμερά μου και μετά το μεταφέρω σε DVD θα πρέπει να ζητήσω να μου δώσουν μερίδιο από αυτά που έχω πληρώσει γιά copyright; (αφού μου ανήκει η εγγραφή)

Δημοσ.
Οποτε λογικα δημιουργηθηκε δεδικασμενο σε ολη την Ευρωπη για αυτο το θεμα.

Θα ήθελα κάποιος να μου το βεβαιώσει αυτό, γιατί το δικαστήριο ήταν γαλλικό και όχι της ευρωπαϊκής ένωσης. Που για μένα σημαίνει ότι υπάρχει δεδικασμένο μόνο για τη Γαλλία.

Κάποιος με γνώσεις στο θέμα; :?

Δημοσ.

Αν όντως ισχύει αυτή η απόφαση, τότε προβλέπω δραματικές αλλαγές στο χώρο.

Ο paredwse ίσως να μπορεί να μας δώσει τα φώτα του.

• Super Moderators
Δημοσ.
Οποτε λογικα δημιουργηθηκε δεδικασμενο σε ολη την Ευρωπη για αυτο το θεμα.[...]

Μακάρι να ήταν έτσι. Δυστυχώς δεν δημιουργείται κανένα δεδικασμένο - ούτε σε όλη την Ευρώπη ούτε στη Γαλλία καν. Το 'δεδικασμένο' δημιουργείται αν:

1. Η απόφαση 'σταθεί' ως έχει και στο Cour de Cassation (ο αντίστοιχος Άρειος Πάγος της Γαλλίας).

2. Ακολουθήσουν κι άλλες αποφάσεις παρομοίου περιεχομένου στη Γαλλία από Εφετεία (Court of Appeals λέει το άρθρο).

Και πάλι φυσικά δεν δημιουργείται δεδικασμένο στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αποφανθεί σχετικά ή δικαστήριο της κάθε χώρας-μέλους ή το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, οπότε δεν μπορούμε να επικαλούμαστε αυτήν την πολύ ωραία κατά τα άλλα απόφαση στην Ελλάδα.

Μία απόφαση δεν φέρνει την άνοιξη. :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...