Προς το περιεχόμενο

Από που προέρχεται;..

mouki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, προχτές μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα.

Ενώ εδώ κ μήνες κρατάω τον υπολογιστή ανοιχτό κανονικά χωρίς πρόβλημα, προχτές το πρωί κόλλησε ξαφνικά. Βασικά φάνηκε σα να κόλλησε η οθόνη αλλά δεν έδωσα σημασία. Ξανάνοιξα τον υπολογιστή. Λίγες ώρες αργότερα το ξαναέκανε. Μου φάνηκε λίγο περίεργο αλλά κ πάλι δεν έδωσα σημασία.

Το ίδιο βράδυ μου το ξανάκανε. Κόλλησε τελείως, ξανακάνω reset, αλλά αυτή τη φορά δεν έμπαινε στα windows καθόλου. Μου έβγαζε ένα error, unable to read from disk ή κάτι τέτοιο, δε το θυμάμαι ακριβώς. Ξανά reset, ξανά τα ίδια. Αλλάζω το boot device, το βάζω στο 2ο σκληρό που έχω. Ανοίγει κανονικά κ 5 λεπτά μετά (και χωρίς να έχω πειράξει τίποτα, αφού περίμενα να φορτώσουν τα εικονίδια στο taskbar), κόλλησε. Ένας φίλος που ρώτησα εκείνο το βράδυ, μου είπε πως μάλλον είναι ο σκληρός, αλλά μου φάνηκε παράξενο γιατί κα τους 2 σκληρούς τους έβλεπε κανονικά στην αρχική οθόνη. Μετά σκεφτήκαμε ότι μπορεί να χάλασε η εγκατάσταση των windows οπότε δοκίμασα να κάνω format. Με το που άρχισε να φορτώνει το boot disk, λίγα λεπτά μετά ξανακόλλησε ο υπολογιστής..

Τεσπα τελικά ξανακλεισα και ξανάνοιξα το πισί, κ αφού κόλλησε 2-3 φορές ακόμα (μια στην έναρξη, μια στο φόρτωμα αρχείων καθώς προσπάθησα να μπω με safe mode, μια στην οθόνη που δείχνει εκείνη τη μπλε μπάρα των windows να κινείται, με το μαύρο φόντο --μπακάλικη περιγραφή!!! :P:P ), τελικά άνοιξε. Χωρίς φορμάτ φυσικά γιατί όπως είπα, κόλλησε κ εκεί. Από προχτές το βράδυ, φτου φτου, δεν ξανακόλλησε, αλλά αυτά τα συμπτώματα τι δείχνουν;

Εγώ σκέφτηκα μήπως είναι στα τελευταία της η κάρτα γραφικών..Είναι και αρκετά παλιά εδώ που τα λέμε. Πριν όμως αγοράσω καινούρια κάρτα, θα ήθελα να ρωτήσω και τη δική σας γνώμη, μη την πάρω τσάμπα και είναι κάτι άλλο!

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι καινούριο (σχετικά, 1χρόνο το έχω περίπου), κ ο επεξεργαστής νομίζω πως δεν ανέβαζε τόσο (νομίζω!...θα πρέπεπι να το κοιτάξω όντως).. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να δω θερμοκρασία της κάρτας γραφικών; Το θέμα είναι, ότι πιστεύω οτι είναι η κάρτα γραφικών γιατί το ανεμιστήρι της έκανε κάτι περίεργους ήχους (σαν να δυσκολεύεται να πάρει κανονικές στροφές), αλλά μετά από χτυπήματα στο κουτί ή επανεκκινήσεις (ή κ μόνο του κάποιες φορές!) σταματούσε ο θόρυβος αυτός. Φοβάμαι μήπως σταμάτησε να λειτουργεί! ...

Δημοσ.

anoikse to kouti & des pos douleyei to anemistiraki ths kartas grafikon..an h karta sou den exei pano aisthitira den tha deis thermokrasies (ti karta exeis??)

trekse & 1 benchmark na deis an sto vgazei mexri telous, dioti se ayta ta programmata h karta ftanei sta limits..

gia tous sklhrous diskous sxedon oles oi etaires exoun mikra utility pou elegxoun thn akeraiothta ton sklhron,synithos ta trexeis me floppy apo to doss,einai poly kala,dokimase ta na deis an sou vgazoun error..

gia thn thermokrasia tou epeksergasth synithos oles oi mb exoun programmatakia pou sou deixnoun thn thermokrasia,psakse apo to site ths mhtrikhs sou..

ypopsh n mporeis na deis & pao ta bios alla synithos einai pio xamhles dioti einai sto apolynto relanty :D

to trofodotiko dyskolo na einai dioti an exei xalasei h ala den eparkei apla to kompiuter kanei shut down h restart,den komplarei..

Δημοσ.

Το ανεμιστηράκι της κάρτας είναι εύκολο να το τσεκάρεις. Καθάρισέ το, έλεγξε μήπως έχει σημάδια η φτερωτή. Βέβαια αν βγαίνει από πάνω της είναι πιό εύκολα τα πραγματα και μπορείς να βάλεις άλλο. Επίσης πρόσεξε μήπως δεν κάθεται σωστά στο slot. Την είχα πατήσει έτσι. Είχα ανοίξει το κουτί και όπως το πλάγιαζα, το σήκωνα κλπ ψιλοπετσικάρισε και τράβηξε τη κάρτα γραφικών λίγο έξω (ούτε χιλιοστό). Όταν πηγα να το ξεκινήσω ούτε που κουνήθηκε. Μέχρι να το βρώ πέρασα 4 εγκεφαλικά.....

Δημοσ.

Είναι μια απλή της Nvidia TNT2, 32mb ram. Την είχα πάρει πριν χρόνια. Αν τρέξω benchmark δεν υπάρχει περίπτωση να την κάψω; Έτσι μου είχε πει ένας φίλος μου πριν κάποια χρόνια. Και επειδή δεν πρέπει να είναι κ στα καλύτερά της, πολύ το φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά. Γενικά με τα benchmark δεν έχω ιδιαίτερη σχέση.. Από το bios δε μπορώ να δω θερμοκρασία cpu or mobo, δε μου δίνει τέτοια επιλογή! Σκεφτόμουν για αναβάθμιση bios αλλά δεν λειτουργεί το floppy!!! :oops: Ξέρει κανείς κανένα προγραμματάκι για να μπορέσω να δω θερμοκρασίες cpu ή να τρέξω κανα benchmark την καρτα; Θα ψάξω και στον γούγλη αλλά λέω μήπως ξέρετε κάποιο καλό και σίγουρο! :smile:

Δημοσ.

εγω μαλλον το βλεπω για σκληρο,θα προτεινα ενα backup διοτι μαλλον χτυπησε καποια clusters αλλα ευτυχως οχι σημαντικα.Κανε backup οπωσδηποτε στα αρχεια που θελεις μηπως και χτυπησει μια και εξω

Δημοσ.

Ναι αλλα να κάνουν κ οι 2 σκληροί το ίδιο πράγμα; (2 σκληρούς έχω πάνω)

Δημοσ.

Τελικα βλακεία είπα πάνω, έχει ψύκτρα από μόνο του:oops: :oops: !!!!

Aφού τελικά διαπίστωσα πως η cpu είχε μια θερμοκρασία των 70 βαθμών, εκλεισα το πισί έβγαλα τα ανεμιστήρια για καθάρισμα, έβγαλα και το καπάκι --το έχω αφήσει ανοιχτό--, το άφησα μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο κ τώρα έχει 55 βαθμούς (δεν άλλαξα τις στροφές του cooler το οποίο λειτουργεί silent mode). Λογικά λοιπόν ήτανε η cpu ε? Kαι αν ναι, είναι λογικό να ανέβαζε τόση θερμοκρασία ακόμη κ στην εκκίνηση ώστε να κολλάει πριν ανοίξει; (Σορρυ για τις μάλλον χαζές ερωτήσεις αλλα δε μου είχε ξανατύχει κ έτσι δεν το είχα ψάξει ποτέ!)

Δημοσ.

φιλε μου αν κατι δεν λειτουργει απο ανεμιστηρα η ψυκτρα δεν ειναι καθολου περιεργο να ανεβαζει θερμοκρασια κατα την εκκινηση.Εγω οταν μετεφερα το pc μου στην πολη που σπουδαζω και επειδη κατα την μεταφορα ξεκουμπωθηκε λιγο η ψυκτρα και δεν δουλευε(δεν την ειχε βαλει και καλα το μαγαζι αποπου πηρα το pc) οταν πηγα να τον ανοιξω για πρωτη φορα μου εκλεισε οταν πηγαινε να μπει στα windows.μπηκα λοιπον στα bios και εγραφε 90+ βαθμους..........(ευτυχως που δεν καηκε τιποτα γιατι θα τον σκοτωνα τον μαγαζατορα)

Δημοσ.

Τελικά, έφταιγε ο ένας σκληρός, και μάλιστα όχι ο παλιός, αλλά ο καινούριος. Έχω 2 σκληρούς επάνω στο σύστημα, έναν 20άρη western digital, και έναν 120άρη seagate. Έβγαλα τον seagate από το ρεύμα, πεπεισμένη ότι έφταιγε ο παλιός (τον έχω και 5 χρόνια!). Ο wd όμως, πετούσε!! Ενώ είναι και 5400rpm, πήγαινε πιο γρήγορα από ότι ο πήγαινε πριν το πισί, κάνοντας εκκίνηση από τον seagate. Κανω ένα backup τον μικρό,τον αποσυνδέω και συνδέω τον μεγάλο. Έλα όμως που σερνότανε απίστευτα. Το πισί άνοιγε επιτέλους (ανέφερα ότι είχε κολλήσει πάλι κάποια στιγμή κ πάλι δεν έμπαινε με τίποτα στα windows?? :-x ). Για να μπει τελικά στα windows, έκανε (χωρίς υπερβολή), 5 λεπτά!!!! Όταν τελικά κατάφερε να μπει (όλεεεεεε!!!!!!), σερνότανε απίστευτα! Η cpu όλο στο 100% χρήσης ήτανε, κυρίως λόγω explorer. Τελικά επειδή αυτό το λούκι συνεχίστηκε για 1-2 μέρες ολόκληρες, και επειδή ούτε δισκάκι δε μπορούσα να γράφω (οι buffer του Nero κολλημένοι στα μισά και η ταχύτητα σε δισκάκι 8x, το πολύ 2.4x), αποφάσισα να κάνω format το partition με τα windows.

Κατά τη διάρκεια του format, ο υπολογιστής κόλλησε 3 φορές, στο σημείο που επέλεγα το partition που θα περάσω τα windows.Aρχικά νόμισα ότι ήταν το δισκάκι, και το έβαλα στο άλλο drive, τελικά ξανακόλλησε όμως, πριν φτάσει καν σε αυτό το σημείο που προανεφερα. Σκέφτηκα μετά να αλλάξω το IDE καλώδιο από πίσω. Το έβγαλα από το wd κ το έβαλα σε αυτόν (τους έχω και τους 2 στο ίδιο, secondary master o wd, secondary slave o seagate, και τώρα secondary master o seagate και ο άλλος αποσυνδεμένος τελείως). Τότε το format προχώρησε, για να μου πει ότι το c:/ έχει λέει κατεστραμμένα αρχεία και να κάνω repair ή εγκατάσταση καινούρια. Κάνω repair, κ ενώ τα δειξε όλα καλά, δεν λειτούργησε. Τεσπα να μη τα πολυλογώ, τα πέρασα σε άλλο partition (στο οποίο έχω ήδη ένα restart που έκανε από μόνο του στο άσχετο!!!!), και το c:/ έμφάνισε αρχεία που είχα ήδη σβήσει πριν κάνω το format!!! Τα έσβησα όλα στην παλιά εγκατάσταση, εκτός από 1 φάκελο τον οποίο δε μπορώ να το σβήσω με τίποτα, και δοκίμασα να κανω format το c:/ μέσα από τα windows. Φυσικά δε κατάφερα τίποτα μάλλον λόγω εκείνου του αρχείου (ένας φάκελος εντός των windows με όνομα "$NtUninstallKB833330$" και μέσα έχει έναν άλλο φάκελο "Blastcln"). :neutral:

Πως μπορώ να τον σβήσω τελικά αυτόν; Κ επίσης, είναι όλα αυτά ενδείξεις πως ο σκληρός έχει κάποιο πρόβλημα ή είναι πρόβλημα της προηγούμενης εγκατάστασης, το οποίο θα λυθεί ενδεχομένως με ένα ακόμη φορματ (λέω να ενώσω τα 3 partition,και να τον φορμάρω ολόκληρο).. Ο seagate είναι ακόμα εντός εγγύησης πάντως..Λέτε να τον πετάξω κ να πάρω κανα καινούριο;;; :-P :-P

(sorry για το μεγάλο post παιδιά)

Δημοσ.

ΚΑΝΕ Bios Upgrade, ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ Virus Scan ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 60-70 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ (ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΓΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ). ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Site ΤΗΣ Seagate ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ (ΑΝ ΕΧΕΙ). ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΩΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...