alkisg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Χωρίς να το έχω ψάξει και πολύ έχω την εντύπωση ότι το vbulletin έχει μια cache πρόσφατα εμφανισθέντων σελίδων, και αν κάποιος δεύτερος ζητήσει την ίδια σελίδα που ζήτησε κάποιος άλλος, ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ αλλά του δείχνει αυτή που έχει στην cache. Επίσης χωρίς να το ψάξω πιστεύω ότι θα έχει και μια ρύθμιση για το πόσο να κρατάει τις σελίδες στην cache, και αυτή ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ!!! Έτσι αν κάνουμε π.χ. πρώτα search για τα μηνύματα που έχουμε στείλει, μετά post και μετά ξανά search ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ post (παρά μόνο μετά από αρκετή ώρα). Πριν από λίγο πήγα να απαντήσω σε κάποιο topic, και ΑΦΟΥ απάντησα, είδα ότι 2 ώρες πιο πριν κάποιος άλλος είχε δώσει την ίδια απάντηση με μένα (και δεν την είχα δει λόγω cache). Έσβησα λοιπόν το μήνυμα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν μπορούσα να δω την πρόσφατη απάντηση του άλλου, λόγω cache (το post reply είναι διαφορετική cached σελίδα από το view topic). Συμπέρασμα: Αν τυχόν έχω δίκιο στα παραπάνω, please μικρύνετε λίγο τον χρόνο παραμονής των σελίδων στην cache γιατί παρουσιάζονται προβλήματα. Φυσικά δεν είναι θέμα του explorer μου, δοκίμασα και με Ctrl+F5 και με διαφορετικά PCs... Φιλικά, Άλκης
Highlander Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μήπως έχεις κάποιο proxy και συμβαίνει αυτό ;
alkisg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Πιθανώς οι ISP μου να είναι λίγο * και να cache-άρουν για ώρες τα πάντα! Θα το δοκιμάσω από Δευτέρα με άλλη σύνδεση και θα επανέλθω...
Cristina Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Hmmm... Αν έχω καταλάβει σωστά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, δοκίμασε το εξής, στα Internet Options: Γενικά > Ρυθμίσεις > Έλεγχος για νεότερες εκδόσεις αποθηκευμένων σελίδων > Αυτόματα
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 ego ena reload kano ti selida kai einai ok !
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 @ alkisg: Aφού κατέβηκα στα μπουντρούμια του μεγάρου της Insomnia (κάπου στα νησιά Cayman), στα υγρά και σκοτεινά υπόγεια που δουλεύουν οι τεχνικοί μας, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει θέμα cache του vBullentin και, όπως σε ενημέρωσε κι η Cristina, μάλλον το 'πρόβλημα' το έχει η ρύθμιση της cache του browser σου.
alkisg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Thanks guys/girls, I'm off for the weekend, την Δευτέρα θα τσεκάρω λεπτομέρειες για να "κλείσει" η απορία. Μάλλον ο Highlander έχει δίκιο και όχι η Christina, πρέπει να είναι η cache του proxy των ISP μου και όχι ο browser μου... Το Ctrl+F5 υποτίθεται παρακάμπτει πάντα την cache του IE... Θα κάνω πλήρες τεστ και με mozilla κτλ και θα ενημερώσω. Edit: τσέκαρα και αυτό που είπε η Cristina, ήταν ήδη στο "αυτόματα"...
Highlander Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Να προσθέσω, πως αν για κάποιο λόγο θέλεις να κάνεις μία δοκιμή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον free Internet Account όπως π.χ. tellas κλπ. Τους χρησιμοποιώ όταν θέλω να δοκιμάσω τέτοιου είδους προβλήματα.
alkisg Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2005 OK, το τσέκαρα, φταίει όντως η cache του ISP μου. Έκανα reply σε κάποιο thread από Windows και για 2 ώρες μετά δεν μπορούσα να δω την απάντησή μου ούτε από Linux ούτε καν από άλλο PC (!!!) συνδεδεμένο με τον ίδιο ISP... Και φυσικά από άλλον ISP την έβλεπα... Thanx everyone!
alkisg Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Λοιπόν όταν φταίνε δύο πράγματα ταυτόχρονα ο εντοπισμός είναι δύσκολος! Τελικά φταίει και το vBulletin, αν μπορεί ο admin (και το σηκώνει ο server) ας αλλάξει λίγο τις ρυθμίσεις. Εξηγούμαι: Κατά το search στο vBulletin κατασκευάζεται το αποτέλεσμα και ανατίθεται ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί στο hash της ερώτησης. Αν στη συνέχεια ο ίδιος ή κάποιος άλλος user ξαναζητήσει την ίδια ερώτηση, αυτή δεν ξανακατασκευάζεται αλλά επιστρέφεται η ίδια. Π.χ. χωρίς να έχω ψάξει για filmnet, μπορώ να δω ότι κάποιος άλλος πρόσφατα το έψαξε βάζοντας http://www.insomnia.gr/vb3/search.php?searchid=67806 (αυτό ισχύει ΤΩΡΑ, σε λίγο το searchid θα λήξει) Για να το δείτε κάντε δυο φορές search για την ίδια λέξη. Το searchid που θα σας επιστρέψει το vBulletin θα είναι το ίδιο. Επίσης δοκιμάστε άλλα κοντινά searchid's, θα δείτε τις πρόσφατες αναζητήσεις των άλλων μελών. Το πρόβλημά μου είναι ότι ψάχνω με βάση το username μου για να δω αν απάντησε κανείς στα threads που έχω συμμετάσχει, και η search cache ανανεώνεται (με βάση την συνήθη κίνηση) ανά κάτι ώρες. Δεν έχω χρόνο να βρω και να παραπέμψω σε ακριβές link, το αντίθετο θέμα σχολιάζεται στο http://www.vbulletin.com/forum/bugs.php?do=view&bugid=3388
daniel's_saving_grace Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Αγαπητέ φίλε, το cache στην αναζήτηση του vbulletin αφορά τα αποτελέσματα της αναζήτησης και όχι το περιεχόμενο των σελίδων που θα δεις από εκεί και πέρα οπότε το πρόβλημα είναι αυστηρά και μόνο από πλευράς δικής σου.
alkisg Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Ναι βρε για το αποτέλεσμα της αναζήτησης μιλάω κι εγώ. Το 1ο πρόβλημα (αυτό που λες εσύ) είπαμε ήταν λόγω του ISP μου, πάει αυτό, δεν έχει να κάνει με το vBulletin. Το 2ο πρόβλημα (αυτό που ανάφερα στο #10 post) είναι ότι με search/post/ξανά-search δεν φαίνεται το post στα αποτελέσματα του δεύτερου search. Είναι θέμα του vBulletin, διάβασε και το link που δίνω από τους ίδιους τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.