Προς το περιεχόμενο

Κάρτες γραφικών για AGP slot 4x

G_Zisis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε για τις διάφορες εκδόσεις του AGP:

AGP 1.0: 3.3 Volt (1,2X)

AGP 2.0: 1.5 Volt (1,2,4X)

AGP 3.0: 1.5-0.8 Volt (1,2,4,8X)

Εάν τοποθετήσεις καινούρια κάρτα (AGP 8Χ) σε υπολογιστή που διαθέτει θύρα AGP της πρώτης έκδοσης (δηλαδή με τάση 3.3 Volt) κατά πάσα πιθανότητα την έχεις κάψει γιατί της δίνει την διπλάσια τάση. Αν γίνει το αντίθετο (δηλάδή παλιά κάρτα σε καινούρια έκδοση AGP) απλά δεν θα ξεκινάει ο υπολογιστής γιατί η κάρτα δεν βρίσκεται στην κανονική τάση λειτουργίας της. Απλά τονίζω και πάλι ότι αυτο που είπα παραπάνω για το 1.5 Volt ισχύει κανονικά.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στο Πλαισιο και μου είπαν ότι αν πάρμια κάρτα γραφικών για AGP 4 και τη βάλω σε AGP 8, θα είναι συμβατή, αλλά θα έχει λιγότερες επιδόσεις! Draminos1979, αυτή η κάρτα που έχεις στο link, θα ελατώνονται οι επιδόσεις της αν τη βάλω AGP 4?

Δημοσ.

Ρε Zisis, αυτή τη μλκια που είπανε τα παλικάρια από το πλαίσιο στην είπανε μπας και σε πείσουν να πάρεις καμία motherboard ή ακόμα και ολόκληρο PC.

Διαφορά επιδόσεων μεταξύ AGP 4x & AGP 8x δεν πρόκειται να δείς.

Η μέγιστη διαφορά αν βάλεις την ίδια κάρτα σε AGP 4x & AGP 8x είναι 3%

Δημοσ.

Δεν μου είπανε πως θα είναι μεγάλη η διαφορά επιδόσεων! Τέλος πάντων. Τελικά θα την πάρω την κάρτα κι ότι γίνει! Από ποιον κατασκευαστή λέτε να την πάρω?

Δημοσ.

Πήρα στο e-shop τηλέφωνο να ρωτήσω κάτι και ρώτησα και για το πρόβλημά μου και μου είπαν πως δεν γίνεται να βάλω αυτή την κάρτα στη μητρική μου! Ρε, αυτά που λέτε είναι σίγουρα? Δηλαδή τόσο άσχετοι είναι όλοι τους? Να μην τα ξέρουν αυτοί, που είναι η δουλειά τους?

Δημοσ.

Ρε παιδιά, κοιτάξτε τι λέει σ' αυτή τη σελίδα http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agpcompatibility.html !

AGP 3.0 devices must be tolerant of 1.5v signalling though, they won't necessarily work, but will not be destroyed if inserted into an AGP 1.0/2.0 slot.
Δεν είναι όλες οι κάρτες γραφ. συμβατές με AGP 4! Πήρα ξανά τηλέφωνο στο e-shop να ρωτήσω για αυτή την MSI που μου έδωσε ο Draminos1979 και μου είπαν πως αυτή είναι σίγουρα συμβατή με AGP 4 αφού γράφει Τοποθέτηση: AGP 8x/4x. Είναι καλή εταιρία η MSI? Αν είναι μπορεί να πάρω αυτή την κάρτα για να είμαι σίγουρος! Επίσης ξέρει κανείς αν η NVIDIA GEFORCE NX 6600GT 128MB TV DVI AGP RETAIL απ' αυτό το link http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519431 είναι σίγουρα συμβατή με AGP 4? Please help me!
Δημοσ.

Εγώ έχω την Asus ATI Radeon 9600SE (128 MB RAM) σε motherboard με slot AGP 4x και δουλεύει κανονικά. Απλά σε απαιτητικά παιχνίδια (όπως το Need For Speed Underground 2) υπάρχουν μερικά προβλήματα ( όπως σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού να φαίνεται σαν αργή κίνηση) . Πήρα καινούργιο motherboard με slot AGP 8x και θα σας πω λεπτομέρειες από την επόμενη εβδομάδα που θα το τοποθετήσω. Επίσης αγόρασα καινούργιο τροφοδοτικό (550W γιατί αυτό που έχω είναι 250W και έχω κάτι μικροπροβλήματα που πιθανότατα οφείλονται στο τροφοδοτικό) .

Δημοσ.

exw motherboard 5xronia+ palia ( a7v133) k phra thn leadtek 6600gt, douleuei apsoga alla PROSOXH mono me tous 61.77 drivers! exw dokimasei ena karo allous k mou vgazoun prob. me tous 61.77 trexei k ta pio teleutaia paixnidia ok! auto omws pou mou xei kanei tromerh entypwsh einai oi thermokrasies ths pou einai apisteuta xamhles! idle = 37c kai ypo fortio trelo de ksepernaei tous 50c ! koinws? kaneis k poli kalo overclock an xreiasteis ;) apo to hardshop.gr thn phra egw pantws, retail edition.

-- aa, thelei kalo trofodotiko, exe to ipopshn (exei k ipodoxh gia na syndeseis kalwdio tou trofodotikou apeuthias panw sthn karta grafikwn, TO OPOIO PREPEI NA TO SYNDESEIS OPWS K DHPOTE) ! oti ki an pareis telika, kalh tyxh! an k na sou thimisw pws oi kainouries mobo einai pleon pamfthines.. ;)

Δημοσ.

einai giati epitrepei th metafora poli megalyterou ogkou dedomenwn ap'oti to agp alla pros to paron k gia arketo kairo akoma de tha deis kamia diafora stis epidoseis giati de xrhsimopoiountai akoma oi dynatothtes tou ( ektos isws apo elaxistes efarmoges ) . sta paixnidia de tha deis kamia diafora. pantws vlepw siga-siga na katargeitai/meiwnetai to agp , opote kalo tha htan h epomenh mobo sou na exei opwsdhpote

pci-e.

Δημοσ.

exei to fleamarket mia 9800pro sta 150 eura.an stin afisei 120-130 eyra tha einai kali timi...min ksexnas oti einai 256bit san tis korifaies kartes tou simera kai den masaei se kanena game...h 6600gt einai 128 bit kai se sxetika ipsiles analiseis me a/a kai a/f mpoukonei...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...