Προς το περιεχόμενο

Επικοινωνια μεταξυ email διευθυνσεων και προβληματα

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δυο web emails ανοικτα σε διαφορετικα παραθυρα του internet explorer.

Προσπαθω να τεσταρω την επικοινωνια μεταξυ των emails.

Στελνω λοιπον απο την διευθυνση EMAIL A, στην διευθυνση EMAIL B.

Η διευθυνση EMAIL B δεχεται το email απο την Α σχεδον στιγμιαια!

Στελνω email απο τη διευθυνση EMAIL B στην Α και η Α κάνει καποιες ώρες να το λάβει!

Πως γινεται αυτο?

Δηλαδη ενω μια διευθυνση στελνει αμεσα email, οταν ειναι να δεχθει αλληλογραφια να καθυστερει?

Εσεις το θεωρειτε δυσλειτουργια? Κακη ρυθμιση εκ μερους της εταιριας? Οχι τιποτε αλλο αλλα να ξερουμε ποιοι παρεχουν καλες υπηρεσιες και ποιοι οχι και να πραττουμε αναλογως.

(υπενθυμιζω οτι εγω δεν εκανα καμια ρυθμιση, μιλαμε για 2 web mails-όχι outlook).

Δημοσ.

Ποσες φορες το εκανες αυτο ?

Αν το εκανες μονο μια φορα ,παιζει η πιθανοτητα μεγαλης κινησης και αρα καθυστερησης .

Δημοσ.

Δοκίμασες και με τρίτο Web mail;

Μπορεί το πρόβλημα να υπάρχει σε ένα mail server ή στη διαδρομή που ακολουθεί το mail.

Αν πρέπει να πάει μέσω 32 ενδιάμεσων σταθμών, ένας να έχει φόρτο θα καθυστερεί.

Δημοσ.

βασικά όπως προείπαν φόρτο ή κακή διαχείριση σε ένα από τους 2 mail servers. Αλλά μπορεί να παίζει και κάτι ποιο πονηρό. Παλιότερα για παράδειγμα πολλοί φίλοι μου έλεγαν ότι είχαν προβλήματα από hotmail να μου στείλουν σε yahoo. συχνά πυκνά δεν έφταναν ποτέ τα μειλ σε μένα. Κόμπλα μάλλον μεταξύ ανταγωνιστών. Τώρα δεν έχω τέτοια προβλήματα πάντως

Δημοσ.

Παιδια να σας πω.

Το προβληματικο web mail είναι της forthnet.

Τα υπολοιπα web mail που δουλευουν μια χαρα ειναι: hotmail, yahoo, και της ελληνικης acn. 3 διαφορετικα email.

Το web mail της forthnet δεν δεχεται emails απο εμενα. Εννοω απο ολα οσα δοκιμασα.

Απο την αλλη, ενας φιλος μου εστειλε απο αλλα web mails(freemail, hotmail) και τα δεχθηκε κανονικα!!!

Μαλιστα το hotmail μου εκανε τρομερη εντυπωση. Στελνω εγω απο το δικο μου στην forthnet, δεν το δεχεται. Στελνει την ιδια ωρα ο φιλος μου απο το δικο του hotmail, το δεχεται!!!

Στην forthnet που μιλησα ακομη ψαχνονται και δεν μπορουν να εξηγησουν αυτο που συμβαινει.

Δημοσ.

Mε τα πολλά που έστειλα, μου ήρθαν καποια πισω(λιγα σε σχεση με οτι προσπαθησα και εστειλα στο webmail της forthnet).

Αυτα ηταν μηνυματα λαθους(οτι δεν τα δεχθηκε το mail server της forthnet) και κατι ελεγαν για anti-spam policy. Εγω ομως εχω απενεργοποιησει και το spam στο webmail της forthnet. Και εξαλλου οσα δοκιμασα να στειλω μονο spam δεν ηταν.

Δημοσ.

Ειναι απιστευτο τι μου συνεβη!

Ειχαν μπλοκαρει την ip της Otenet που συνδεθηκα, και οποιο Mail κι αν χρησιμοιουσα για να στειλω στο web mail της forthnet, δεν το δεχονταν!

Το antispam της forthnet κοιταζε σε λιστα με μπαναρισμενες ip.

Αλλα και το μυνημα λαθους(τα ελαχιστα που γυρισαν πισω) δεν ηταν διαφωτιστικο.

Μου ηρθε φωτιση και πηγα και αποσυνδεθηκα απο την otenet και ξανασυνδεθηκα.

Και ολα λυθηκαν ως δια μαγειας.

Το web mail της forthnet δεχονταν mail κανονικα.

Τι να πω, απιστευτο ψαξιμο και ταλαιπωρια. Και αντε να το σκεφτεις τι φταιει.

Παντως αν συνεχισουν να μπαναρουν ip, στο τελος θα πρεπει να μπαινοβγαινουμε στο Internet καμια 10αρια φορες για να στειλουμε mail.

(εμαθα κι οτι μαζι με τα email ταξιδευει κι η ip μας)

Δειτε κι αλλο ενα κρουσμα που μου ετυχε.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=103318&highlight=spammer

Δημοσ.

Sxetika me tous argous mail server paizei kai kati allo..

O mail server orizetai ka8e poso 8a stelnei ta email oste na yparxei ligoteros fortos sto server. Gia paradeigma sto diko mou server, exw balei na stelnontai ta email ka8e 10 lepta (kai oxi amesa), giati diaforetika an p.x. etyxe na stelnontai 500 email ekeinh th stigmh tote to systhma mporei na ta paixei....

Etsi ebala sto sendmail na ginetai QUEUE all kai send time ka8e 10 minutes.....

BB

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ίδιο είχα πάθει και εγώ. Αλλά με dial-up τότε και η πρώτη κίνηση ήταν αυτή (αποσύνδεση και επανασύνδεση). Αν μπεί ένα IP σε μαύρη λίστα τότε μπλοκάρονται όλα τα Mail από κάποιους provider. Αλλά έχει περάσει πολύς καιρός και το είχα ξεχάσει (είχα λύσει και το πρόβλημα σε λίγα λεπτά άλλωστε)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...