Προς το περιεχόμενο

Περιπέτεια με Plextor και Alcohol…

Nikb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφαγα όλο το απόγευμα προσπαθώντας να εγκαταστήσω το καινούριο μου Plextor 716A.

Αφού προηγουμένως είχα περάσει από καμιά δεκαριά Computerάδικα καθότι το συγκεκριμένο DVD rec είναι σε έλλειψη λέει..

και δεν ξέρουν πότε θα τους φέρει η Plextor λέει...

και διαλέξτε αν θέλετε κάποιο άλλο λέει…κ.λ.π.

Τελικά το βρήκα σε ένα βιβλιοπωλείο!!! άσχετο… και με καλή τιμή 125 eura μόνο.

Ξεκυλιάζω το Pcάκι μου λοιπόν, το βάζω, ανοίγω και ενώ όλα φαίνονταν ok

(το Bios το είδε τα win xp ξεκίνησαν και εμφάνισαν αναγνώριση νέου υλικού)

ξαφνικά κάνει reboot.

Μπά λέω reboot για plug and play συσκευή τι γίνεται? Τεσπα…

Ξαναξεκινάει… εμφανίζει αναγνώριση νέου υλικού και ξανά reboot.

Κάτι δε πάει καλά λέω και Power off.

Αλλάζω το jumperaki από Cable Select σε Master ξανά τα ίδια.

Το κάνω slave πάλι τα ίδια.

Αλλάζω καλωδιοταινία πάλι τα ίδια.

Το βγάζω και μπαίνω internet ψάχνω Insomnia, Google, Micro$oft, Plextor τίποτα.

Μου κόβει και το βάζω μόνο του χωρίς το reader και όλα οκ.

Τελικά τι ήταν ρε παιδιά…

Το Alcohol 120% (Ver. 1.4.8 ) είχε δεσμεύσει το drive Ε: σαν εικονική συσκευή και κάτι γινόταν, δεν μπορούσε το DVD να πάρει Drive Letter και το μεγαλείο των Windows Xp (experience!!!) αποφάσιζε ότι πρέπει να κάνει reboot χωρίς να μου λέει τίποτα.

Μόλις άλλαξα το Drive Letter για το virtual drive από Ε: σε F: όλα εντάξει.

(Για την ακρίβεια πήγα στις επιλογές του Alcohol και στην εικονική συσκευή έβαλα πλήθος εικονικών συσκευών μηδέν. Στο επόμενο επιτυχημένο restart αναγνώρισε κανονικά το DVD και τότε άλλαξα και το γράμμα).

Οπότε ας το ξέρετε και εσείς και ας προσέχετε γιατί εμένα μου έφαγε όλο το απόγευμα.

Προσοχή στο Alcohol 120% όταν εγκαθιστάτε νέες συσκευές.

:grin:

Δημοσ.

Γι' αυτό κι εγώ στο Alcohol βάζω πάντα ως γράμμα των εικονικών συσκευών από το R και κάτω... για να αποφεύγω παρόμοια προβλήματα. Έχω δεσμευμένα 9 γράμματα για τα partitions (9 partitions σύνολο στους δύο σκληρούς δίσκους) + 2 τα γράμματα των recorders + 2 usb συσκευών = 13 γράμματα + 2 εικονικά drives = 15, είναι λίγο μπλέξιμο.

Πάλι καλά που το βρήκες και τέλος καλό, όλα καλά.

Δημοσ.

Mikro to provlima kai lythike efkola, fovero writer, kales egrafes! Episis me to Alcohol na prosekseis sta Options--> Emulation to Ignore Media Type NA MIN Tsakarismeno. Einai antistoixi epilogi me to "Hide CDR" ton PlexTools, opote otan tha pas na grapseis DATA or Audio CD tha sou vgazei to error " Source Disk Too Large "

:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...