ice@man Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Ayth thn stigmi exo enan Athlon 64 3500+ me ena Asus A8V Deluxe kai perimeno thn epomeni evdomada kati mnimoules me tccd tsipakia opote skeytomai ligo to o/c. Apo oti exo dei me kati dokimes vazontas kati antistoixes mnimes sto systima mou apo kapoion filo to Asus den mporo na po oti ta paei poly kala. Skeytomoun loipon na pao se kati kalytero alla xoris na xreiastei na allakso kai karta grafikwn kai elega gia to MSI K8N Neo2 Platinum. Ti entyposeis exete apo to sygkekrimeno motherboard? Exw akousei kai diavasei kata kairous oti exei provlhmata symvatothtas me mnimes, deixnei lathos thermokrasies kai genika kati tetoia psiloprovlimatakia alla oti einai kai poly kalo sto o/c. Isxyoun ta parapano kai episis an kserei kapoios na mou pei an kanei thoryvo to anemistiraki pou exei sto chipset. Opoiadipote allh protasi einai dekti, eyxaristo.
tzoykas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Λοιπόν μία μία οι ερωτήσεις σου. 1. Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Οι ασυμβατότητες που σημειώνεις μάλλον προέρχονται από τον controller του επεξεργαστή και όχι από τη μητρική. Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές μνήμες (Kingston, Elixir, Twinmos, Samsung) και όλες δούλεψαν χωρίς προβλήματα. Μάλιστα με το A64 Tweaker (ένα utility που θα χρειαστείς ΣΙΓΟΥΡΑ) κατάφερα να δουλέψω μνήμες ασύμβατες στα 200 MHz FSB ενώ η μητρική μόνη της τις βάζει να δουλέψουν στα 166. 2. Οι λάθος θερμοκρασίες είναι μάλλον από το software που συνοδεύει τη μητρική και όχι από το board. Βάζοντας το Motherboard monitor έβλεπα θερμοκρασίες πιο σωστά. Αν και προσωπικά δε με απασχολεί καθόλου εφ' όσον ο Athlon 64 3200+ που έχει είναι εκνευριστικά δοροσερός. Έχω την Arctic cooling Freezer 64 επάνω και το πάνω μέρος της ψύκτρας είναι ΚΡΥΟ (όχι δεν κάνει κακή επαφή η ψύκτρα ...). 3. Το ανεμιστηράκι είναι ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ. Προσωπικά δε γνωρίζω καμμία μητρική με ανεμιστηράκι στο chipset που να μην κάνει θόρυβο. Εγώ μείωσα την τάση με μια αντίσταση και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα σταθερότητας μέχρι τώρα (το μηχάνημα είναι 4 μηνών και δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ). 4. Επειδή έχει τα πάντα επάνω η συγκεκριμένη μητρική είναι άριστη λύση (χρησιμοποιώ τα 7 από τα 8 USB, τη μία από τις δύο υποδοχές δικτύου, την σειριακή και όλες τις IDE εισόδους. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα ... Ότι άλλο θέλεις να μάθεις, πές το.
Shadowthief Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Όπως τα λέει και ο tzoykas. Κι εγώ είχα διαβάσει για ασυμβατότητες με μνήμες αλλά εγώ με Twinmos δεν έχω κανένα πρόβλημα (παρόλο που έλεγαν οτι δεν τα παει και πολυ καλά η MB με τις Τwinmos). Aπο θερμοκρασίες δε χρειάζεται να ανυσηχείς πλεον με τους AMD64. Όσο για το fan της μητρικής εμένα δε μου φάνηκε θορυβώδες. Παίζει βέβαια να μαι και λίγο κουφός!!! Μια θετική ψήφος κι απο μένα
tzoykas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Παίζει βέβαια να μαι και λίγο κουφός!!! Μια θετική ψήφος κι απο μένα Ο θόρυβος είναι πάντα κάτι σχετικό. Άλλους ο ίδιος θόρυβος τους ενοχλεί, άλλους όχι. Εγώ είμαι και λίγο κολλημένος με το θόρυβο οπότε καταλαβαίνεις ... Πάντως αντικειμενικά σου βάζω με σειρά ΤΙ προκαλεί το θόρυβο, από το μεγαλύτερο στο μικρότερο: Northbridge ATI Radeon 9700 Pro CPU Τροφοδοτικο
billpeppas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 1) Δεν εννοεί αυτό που κατάλαβαν τα παιδία. Το πρόβλημα είναι στην mobo [ bios mostly ] , και πρόκειται για όχι ασυμβατότητα , αλλά μη σωστή λειτουργία / πλήρη αξιοποίηση των μνημών με BH5 / BH6. 2) Όλες οι mobo έχουν απόκλιση στην temp reading. Και άλλο hw να χρησιμοποιήσεις για την μέτρηση της temp CPU , ποτέ δεν πρόκειται να έχεις την απολύτως σωστή. 3) Άλλα προβλήματα?Μπα Στο overclocking είναι τρομερό. Το ανεμιστηράκι του chipset είναι θορυβώδες, αλλά μέσω του CoreCenter [ μέσα από τα Windows ] ρυθμίζεις τις στροφές του, και γίνεται αρκετά αθόρυβο. Αν θες να δείς ενδεικτικά OC , πες μου.
billpeppas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Ένα δοκιμαστικό Max HTT [ της στιγμής , ποιός ξέρει , πρέπει να πηγαίνει και πιο πάνω ] http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=5778
ice@man Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Oraios billpeppas!!! Eyxaristo olous gia tis ameses apantiseis. Sxetika me tis thermokrasies logiko einai ola ta m/b na exoun kapoia apoklisi kai na mhn deixnoun thn akrivos sosth thermokrasia, an exei mia tetoia sxetika mikri apoklisi tote no problem, alla exo diavasei kata kairous oti edixne kati trelles thermokrasies dhaldh kati cpu temp 60-70 bathmous ktl pou se AMD einai ligo senaria epistimonikis fantasias. Mhpos me to teleytaio bios den isxyei kati tetoio kai exei psiloftiaksei h katastasi? Sxetika me to anemistiraki, ontos einai ypokeimeniko alla epeidi ayth thn stigmh to systhma einai oso to dynaton pio athoryvo thelo na kratitho se ayto to epipedo epeidi exo kollima me ton thoryvo. An allaza to cooler mia psixtra megalyteri xoris anemistiraki lete na exei provlhma?
Shadowthief Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Eμένα πάντως που έχω τη συγκεκριμένη μητρική και τον Winchester 3200+ αυτή τη στιγμή το CoreCenter μου δείχνει 44 βαθμούς χωρίς να ζορίζω τον επεξεργαστή και με ψύκτρα 3D Cooler-Pro από τη GIGABYTE (με τις στροφές του fan στο ελάχιστο)
tzoykas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Είναι δύσκολο να χωρέσεις εκεί μέσα μεγαλύτερη ψύκτρα. Όλο και κάπου θα βρίσκει. Ακόμα και με μεγαλύτερη ψύκτρα όμως μια υποτυπώδης βοήθεια από ανεμιστήρα είναι απαραίτητη, εφ' όσον σκέφτεσαι το o/c (ακόμα και αν δε το σκέφτεσαι).
ice@man Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Elega na evaza san ayto pou exo sto Asus tora, ena tis CoolerMaster http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806075
tzoykas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτή τη λύση, έχω ένα συναίσθημα ότι δε φτάνει η παθητική ψύξη για το o/c. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις και να μας πεις
billpeppas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Μια χαρά είναι και με παθητική ψύξη το chipset. Μπορώ να σου δείξω διάφορες πατέντες για chipset cooling στην συγκεκριμένη mobo. Εμένα με την Arctic Cooling Freezer 64 [ κάνω το review this week ] , Full Load = 52C
meribilos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Σε γενικες γραμμες θα κανεις πολύ καλό o/c με το συγκεκριμενο mobo το μονο που παρατήρησα και με είχε χαλασει ειναι η διαρυθμιση στα καναλια IDE [ειναι πολυ κοντα το ενα στο αλλο και δε βολευει στο βαλε βγαλε] Το northbridge cooler ειναι αρκετα θορυβωδες αλλά οπως ειπαν και τα παιδια ο θορυβος ειναι κατι εντελως υποκειμενικό...Η ψυκτρα που λες πολύ δυσκολα να μπει εκει πανω[θα χτυπα στη VGA] εκτος κι αν πεσει κοψιμο... Τις θερμοκρασιες μπορει να στις βγαλει λίγο "γεια σου" αλλά αυτο δε το θεωρω πρόβλημα
billpeppas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 More stuff: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=2144 mama stuff [ mamas HSF ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.