cv11591 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Χαιρετε. Ξερετε κανενα προγραμματακι που να μου επιτρεπει πχ να το τρεχω μεσα απο win xp και να τρεχω μεσω αυτου καποιο αλλο λειτουργικο (win 98, linux) κλτ χωρις να χρειαζεται να εχω multiboot; κατι τετοιο ειναι χρησιμο πχ για παιχνιδια / προγραμματα που πχ δεν τρεχουν σε xp. Πιστευω πως υπαρχουν τετοια προγραμματα αλλα δεν ξερω καποιο συγκεκριμενα. thnx in advance :smile: :smile:
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 VMware Workstation >>> http://www.vmware.com/landing/ws4_search.html Virtual PC >>> http://www.microsoft.com/windows/virtualpc/default.mspx
silentpower Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 vmware k virtual pc.otan les paixnidia ti ennoeis?nomizo den ypostirizoun 3d grafika.kata ta alla polu kala kai ta 2
sarisn Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Και πώς λειτουργούν αυτά τα 2? Βάζεις ας πούμε τα WinXP και μετά αφού βάλεις το πρόγραμμα έχεις τη δυνατότητα να βάλεις και Linux και να τρέχουν ταυτόχρονα?
dp1975 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Και πώς λειτουργούν αυτά τα 2? Βάζεις ας πούμε τα WinXP και μετά αφού βάλεις το πρόγραμμα έχεις τη δυνατότητα να βάλεις και Linux και να τρέχουν ταυτόχρονα? Αφού βάλεις το πρόγραμμα (VMWare ή Virtual PC), κάνεις setup το άλλο λειτουργικό κανονικά όπως θα το έκανες για ένα καινούριο PC που δεν θα είχε πάνω του λειτουργικό.
manosmad Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 το νεο λειτουργικο τρεχει σαν προγραμμα σε παραθυρο, Θελει πολυ μνημη ομως και εναν αρκετα γρηγορο επεξεργαστη αλλιως θα εχεις προβληματακια στην εγκατασταση του νεου λειτουργικου. Το Virtual PC που ξερω ειναι και πολυ ευκολο στη χρηση.
dimitris__ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Τα vmware και Virtual PC δεν κάνουν για παιχνίδια. Μεταξύ τους πάντως παρότι microsoftικός καλύτερο μακράν το vmware.
cv11591 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 οκ ευχαριστω παιδια.απλως οταν λεω παιχνιδια εννοω πως καποια που ειναι σχετικα παλια δεν τρεχουν στα xp οποτε θα βολευε να μπορουσα να τα τρεξω μεσω πχ win98
BillDask Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2005 Τα παιχνίδια δεν θα παίξουν και πολύ καλά μιας και το vmware έχει εικονική κάρτα γραφικών επίσης σου τρώει RAM. Το καλύτερο είναι να βάλεις τα 98 σε άλλο partition.
patrickdrd Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Καλή η ερώτησή σου φίλε cv11591, αλλά BillDask θα μπορέσει να βάλει Windows 98, όταν έχει ήδη εγκαταστήσει XP; Δεν θα υπάρχει πρόβλημα downgrade; (Η Microsoft νομίζω δεν σ'αφήνει να βάλεις πιο παλιό λειτουργικό νομίζω, έτσι δεν είναι Όχι τίποτα άλλο, αλλά θέλω να το κάνω κ εγώ. (Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια.)
BillDask Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Κάνεις install των 98 με τον κλασσικό τρόπο δισκέτα εκκίνησης, και όχι μέσα από τα ίδια τα Win XP… Μετά ή θα πηγαίνεις στο BIOS και θα αλλάζεις την σειρά που θα ξεκινάει ο δίσκος ή θα κατεβάσεις κάποιο Boot Manager. (Αντί Boot Manager ίσος να δουλεύει και με το Boot.ini των Win XP αλώστε αυτό το αρχείο είναι που bootarei τα Win μπορείς να κοιτάξεις την δομή του από: Ο Υπολογιστής μου-> δεξί click ιδιότητες , καρτέλα προχωρημένους – εκκίνηση και αποκατάσταση- ρυθμίσεις-> επεξεργασία. Καλού κακού κάνε ένα back-up του αρχείου πριν το πειράξεις, βρίσκετε στο C: Αν δεν το δεις είναι επειδή θα χρειαστεί από τις επιλογές φακέλων-προβολή να ξετσεκάρεις το Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων των Win) Παράδειγμα αρχείου boot.ini [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Edition" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\ WINDOWS ="Microsoft Windows 98" /fastdetect
n0_NaiviE Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Gia opion endiaferete kai exei wreksei na asxolithei .. as dokimasei kai to CoLinux http://www.colinux.org/ Einai poli elafri .. ligo "diskolo" sto setup.
dpolal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2005 Στα ΧΡ υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις την συμβατότητα που θα λειτουργούν τα προγράμματα. Με δεξί κλίκ πάνω στο .exe που θέλεις να τρέξεις πηγαίνεις στο tab Συμβατότητα (compatibility) και επιλέγεις σε ποιό περιβάλλον θα τρέξει το πρόγραμμα. Υπάρχουν επιλογές για win95,98 και άλλα αν θυμάμαι καλά. Δεν το έχω δοκίμασει προσωπικά για να πώ πόσο καλά τρέχουν όμως.
BillDask Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Στα ΧΡ υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις την συμβατότητα που θα λειτουργούν τα προγράμματα. Με δεξί κλίκ πάνω στο .exe που θέλεις να τρέξεις πηγαίνεις στο tab Συμβατότητα (compatibility) και επιλέγεις σε ποιό περιβάλλον θα τρέξει το πρόγραμμα. Υπάρχουν επιλογές για win95' date='98 και άλλα αν θυμάμαι καλά. Δεν το έχω δοκίμασει προσωπικά για να πώ πόσο καλά τρέχουν όμως.[/quote'] Δεν λειτουργεί πάντα ( βασικά δεν λειτουργεί ποτέ... :wink: ), υπάρχει ένα μικρό ποσοστό παιχνιδιών και προγραμμάτων που δεν θα δουλέψουν με αυτό τον τρόπο.
silentpower Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 kai ego tha elega oti an exeis idi xp min dokimaseis kanena allo ms mesa eite win 95 98 eite 2k. pame na doume kai to colinux...pantos vmware kai virtual pc einai apsoga.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.