alexasso Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας σε κατι... Καποιος μου ειχε ( και νομιζω την ειχα διαβασει εδω ) πει οτι ειχε βγει μια αποφαση για τις εταιριες που παρακολουθουν την χρηση που κανουν οι εργαζομενοι τους σε Internet και e-mail , επισης και οτι η εγκατασταση στους χρηστες (εργαζομενους) του VNC ειναι λιγο παρανομο απο τους Admin των δικτυων , νομιζω οτι κατι ειχε να κανει με τα στοιχεια προσωπικων δεδομενων και οτι αυτα προστατευονται ακομα και οταν μιλαμε για προσωπικο υπολογιστη καποιου εργαζομενου που του παρεχει η εταιρια του. Επειδη κατι τετοιο θα ξεκινησει να γινεται και εδω που εργαζομαι θα ηθελα αν καποιος ξερει κατι ή αν εχει καποιο link να μου το στειλει pls. Ευχαριστω εκ των προτερων
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Πρόκειται για απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η συγκεκριμένη απόφαση που έχει να κάνει με την παρακολούθηση των ηλ. υπολογιστών εργαζομένων είναι η Απόφαση 61/2004 (το link παραπέμπει σε έγγραφο doc μεγέθους 398ΚΒ).
georgeadams Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Στην εταιρία που δουλεύω χρησιμοποιούμε κι εμείς το VNC για remote control των pc των χρηστών αλλά σεβόμενοι την παρακάτω παράγραφο της απόφασης που αναφέρει ο paredwse: β) Η χρήση του λογισμικού VNC από τρίτο πλην του εργαζόμενου χρήστη πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της παροχής από απόσταση υπηρεσιών υποστήριξης. Επιπλέον, η χρήση του θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη από τον εργαζόμενο (π.χ. ο εργαζόμενος να έχει τη δυνατότητα αλλαγής του κωδικού πρόσβασης και να ενημερώνεται απαραίτητα κάθε φορά που απαιτείται η πρόσβαση στον υπολογιστή του μέσω του VNC). Δηλαδή, το χρησιμοποιούμε μόνο εφ' όσον ο ίδιος ο χρήστης μας δώσει άδεια και ζητήσει να "μπούμε" στην οθόνη του για να τον βοηθήσουμε σε κάποιο πρόβλημα ή απορία του. Αυτό το κάνουμε γιατί δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε συνεχώς σε 4 διαφορετικούς ορόφους αλλά και στα υποκαταστήματα Κρήτης & Θεσσαλονίκης... Εξ' άλλου οι χρήστες ξέρουν πότε κάποιος μπαίνει με remote control στο PC γιατί τότε το εικονίδιο του VNC στην taskbar (κάτω δεξιά, δίπλα από την ένδειξη της ώρας) αλλάζει χρώμα.
Fireball Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Το να παρακολουθείς και να ελέγχεις έναν υπολογιστή με την συγκατάθεση του χρήστη δέν είναι παράνομο, παράνομο είναι να παρακολουθείς τα e-mail του και τα προσωπικά του μηνύματα, είναι σαν ανοίγεις γράμματα άλλων και να διαβάζεις το περιεχόμενο, πολλές φορές πρίν απο αυτούς. Καλά έκαναν και το εφάρμοσαν γιατί έχει παραγίνει το κακό. Το οτι χρησιμοποιείτε το VNC γίνεται καθαρά για τεχνικούς λόγους και δέν έχει καμία σχέση, έτσι και αλλιώς όπως είπες ο χρήστης βλέπει το ενεργοποιημένο εικονίδιο του VNC την ώρα που ελέγχεις το PC του.
georgeadams Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, ούτε με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αλλά με το VNC δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα e-mail του χρήστη, παρά μόνο αν "μπεις" στο pc του (αλλά τότε θα σε δει). Οπότε, αν στην εταιρία σου βάλουν μόνο VNC και όχι κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να φοβάσαι.
alexasso Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις .. Paredwse thks για το link .. Τωρα παμε βαθια στο θεμα. Στην εταιρια υπαρχει ηδη vnc , δεν ειμαι κατα της εγκαταστασης του vnc γιατι ειμαι κατα του να τρεχει ο Υπευθυνος του IT dep. στον καθε χαζο/η που δεν εχει καμια γνωση απο Η/Υ για ενα απλο ''δεξι κλικ'', απλα πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει η ενημερωση στον εργαζομενο οπως λεει και η παραγραφος της παραπανω αποφασης. Τωρα οσο για την ενδειξη που υπαρχει , ολα καλα , πρεπει ομως να εισαι συνεχεια στο pc δεν μπορεις να απομακρυνθεις, γιατι κανεις δεν μπορει να μου αποκλεισει οτι μολις φυγω για λιγο δεν θα μπει καποιος και ''καλα'' αν απλα δει , αν ομως πειραξει τιποτα???
georgeadams Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 γιατι κανεις δεν μπορει να μου αποκλεισει οτι μολις φυγω για λιγο δεν θα μπει καποιος και ''καλα'' αν απλα δει , αν ομως πειραξει τιποτα??? Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να κάτσει και κάποιος άλλος στο γραφείο σου και να το πειράξει, και χωρίς το vnc Τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε? Αν είναι Windows NT 4.0, Windows 2000 ή Windows XP, τότε πατώντας Alt-Ctrl-Del θα βγει ένα παραθυράκι που θα έχει μεταξύ άλλων την επιλογή "Lock Computer..." Αν το πατήσεις, μετά για να ξαναδουλέψει το pc πρέπει να ξαναπατήσεις Alt-Ctrl-Del και να δώσεις το password σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.