Προς το περιεχόμενο

Εξωτ.δισκος firewire for laptop

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειαζομαι οποσδηποτε εξτρα αποθηκευτικο χωρο στο λαπτοπ μου οποτε σκεφτομαι για την αγορα ενος εξωτερικου δισκου 160 ή 200GB με συνδεση firewire.

Στο λαπτοπ μου ομως οπως και στα περισσοτερα νομιζω εχω το μικρο βυσματακι firewire και οχι το μεγαλο που εχω δει στα desktop pc.

Υπαρχει περιπτωση να βρω δισκο με τετοιο βυσμα; Αν οχι; προεκταση;

Δεν θελω παντως usb2.0.

Δημοσ.

Υπάρχει καλώδιο mini firewire για να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή με firewire interface σε mini firewire που έχουν συνήθως τα φορητά (όπως και οι κάμερες επίσης) - νομίζω τα λένε 6/4-pin αντί για 6/6-pin που είναι τα 'μεγάλα'. Αν για κάποιο λόγο δεν αγοράσεις 'εργοστασιακό' εξωτερικό δίσκο (π.χ. Lacie, Maxtor, κλπ) και αποφασίσεις να πάρεις απλά ένα κουτί και να βάλεις ένα οποιοδήποτε δίσκο κοίτα να μην πάρεις κουτί με chipset της Prolific γιατί έχω πάθει και έχω διαβάσει για αρκετά προβλήματα με δίσκους άνω των 120GB.

Δημοσ.

reb00t skeftomoun na agoraso Maxtor. To kalodio les na einai koumpomeno epano kai na min yparxei dinatotita na to bgalo?

Diaforetika proteine moy 1-2 markes apo exoterika koutia etsi oste na psakso sto net gia times, xaraktiristika klp.

Eyaristw.

Δημοσ.

Το καλώδιο των Maxtor δεν είναι φιξαρισμένο. BTW, δίνουν την αίσθηση στιβαρής κατασκευής κι ένας USB 2.0 80GB που έχω εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου, δουλεύει άψογα.

Την άποψή μου για τα κουτιά Chronos (έχω το USB αλλά υπάρχει και Firewire και Combo) την έχω γράψει εδώ: http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98681

Δημοσ.

Από τους 2 Maxtor 200GB που έχω δουλέψει, ο ένας, στο 3 backup (γύρω στα 50GB) κλάταρε!!! και περιμένω τον αντικαταστάτη του. Ο άλλος προς το παρόν δουλεύει κανονικά. Πάντως είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να πάρεις κανονικό δίσκο και να τον βάλεις σε θήκη. Έχω βάλει 8 δίσκους (WD & Seagate) σε θήκες Usb2 της Chronos και δουλεύουν όλοι κανονικά (μέχρι στιγμής).

Δημοσ.

Mallon 8a agoraso enan xoristo disko kai ena case.

Etsi oste na exo tin dynatotita ana pasa stigmi na ton kano antikatastasi.

Brika to parakato case. An kapoios exei na mou proteinei kapoio allo as mou pei. Ta chronos apo pou ta agorasate?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=216735&Merchant_Id=1&sts_cid=3

To episimo site einai ayto: http://www.vipower.com/product/ExtemalEnclosure/3_5/vp_9059/vp_9059.htm

kai malista exei stin syskeyasia kai to kalodio poy xreiazomai 6pin->4pin.

Δημοσ.

Πολύ καλό πλαισιάκι. Το έχω εδώ και πέντε μήνες και δουλεύει άψογα. Του έβαλα τον παλιό 40άρη δίσκο που είχα στο laptop (τον αντικατέστησα με 60GB Hitachi 7200rpm, 8MB cache που πάει σφαίρα) και το χρησιμοποιώ μόνο για τα torrents μου. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Ωραίο η θήκη που λες την έχω δουλέψει κι εγώ, αλλά αυτό που μου την έσπασε είναι το καλώδιο του ρεύματος. Είναι δύο κομμάτια και έχει σχετικά μεγάλο μετασχηματιστή. Στην μεταφορά είναι λίγο σπαστικό αυτό γιατί μπλέκεις με πολλά καλώδια. Ενώ στη θήκη της Chronos το καλώδιο είναι μονοκόμματο και θυμίζει σε μέγεθος φορτιστή κινητού. Είχε και το Πλαίσιο τέτοιες θήκες απ' ότι θυμάμαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...