Προς το περιεχόμενο

ερωτηση περι partition....

geran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω σπασει τον σκληρο σε τρια μερη..στο πρωτο © εχω τα 98 στο δευτερο (D) εχω τα ΧP και το τριτο (E) ειναι αδειο...ιδου η ερωτηση...θελω να βγαλω τα 98 και να κρατησω μονο τα ΧΡ..γινεται χωρις να κανω format????δηλαδη να κανει boot απο τον δευτερο σκληρο??

Δημοσ.

nomizw pws nai, apla meta tin apegatastasi-svisimo twn 98 isws xreiastei (kata pasa pithanotita tha xreiastei) fixmbr apo repair console i kanena fdisk /mbr klp klp...

Δημοσ.

Αν όταν μπουτάρεις τα XP έχουν γράμμα D:, τότε ΜΗΝ κάνεις fdisk /mbr, θα τους αλλάξει γράμμα και θα γίνει C: και δεν θα μπουτάρουν.

Αν έχεις active το C: τότε ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις τα 98 είναι από XP να σβήσεις τους φακέλους C:\Windows και C:\Program files. Πρόσεχε να μην πειράξεις τον boot manager (αρχεία NTLDR, NTDETECT.COM, BOOT.INI) για να μπουτάρουν τα XP ΟΚ.

Δημοσ.

giati re paidia ama bootarei apo ta xp, kanei format to partition pou einai ta 98 kai meta resize wste na exei mono 2 partitions (tin adeia kai aythn me ta xP) de 8a einai ola mia xara?

Δημοσ.

Δεν μπορεί να κάνει format τα 98, δεν του το επιτρέπουν τα XP επειδή έχει μέσα τα boot αρχεία. Format μόνο από DOS, και μετά δεν θα μπουτάρουν τα XP, εκτός κι αν φροντίσει για τον boot manager.

Τώρα για να ενώσει τα partitions ΚΑΙ να διατηρηθούν τα αρχεία του boot manager ΚΑΙ να είναι στην αρχή του partition... Δεν ξέρω αν το κάνει αυτό κανένα πρόγραμμα... Έχω την εντύπωση ότι συνήθως θέλουν το ένα από τα δύο partition να είναι άδειο για το merge...

Δημοσ.

με τo partition magic δε μπορεί να γίνει η δουλειά του?

αν δεν τον αφήνουν τα xp να κάνει format (που δε βλέπω τον λόγο γιατί να μην τον αφήνουν αφού δεν κάνει format τo partition που είναι τα χρ) ας βάλει τον σκληρό σε ένα άλλο μηχάνημα και ας κάνει εκεί τις μοντες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...