nasosnik Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Για 1Cd rips στην καρτέλα Resolution του Gordian Knot μετακινώ τον slider έτσι ώστε να φτάσει το W-Zoom κοντά στο 100%.Μετά κάνω compressibility test.Έχω διαβάσει ότι πρέπει να ξαναμετακινήσουμε τον slider έτσι ώστε να φτάσουμε 65-70%,με αποτέλεσμα η ανάλυση να μειώνεται πολύ,πολλές φορές και κάτω από 500 pixels width.Είναι απαραίτητο να μειώνουμε την ανάλυση για να φτάνουμε αυτό το ποσοστό? Πάντως εγώ έκανα 2 τεστ rips σε ενα DVD με 60 λεπτά διάρκεια και bitrate στο Gordian Knot 1817kbit/sec (1CD) .Το πρώτο rip χωρίς να κάνω compressibility test,απλά μετακινώντας τον slider έτσι ώστε το W-Zoom να είναι κοντά στο 100% και με ανάλυση 688x512.Το δεύτερο rip με compressibility test και μετακινώντας τον slider για να φτάσω κοντά στο 70% και ανάλυση 480x352.Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα δεν μπόρεσα με το μάτι να δω καμμία διαφορά στα 2 divx.
accipio Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μικρές αναλύσεις (όπως η 480x352 που αναφέρεις) σημαίνουν απώλεια των λεπτομερειών της εικόνας. Όσο υψηλότερες οι αναλύσεις τόσο μικρότερη η απώλεια λεπτομέρειας. Στο compressibility test εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το ποσοστό που βγαίνει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερο για τη δεδομένη ανάλυση. Αν δούμε ότι είναι μικρό (π.χ. κάτω από 50) τότε πρέπει να μειώσουμε την ανάλυση γα να αυξηθεί. Όμως δεν πρέπει να τη μειώσουμε πολύ, γιατί θα έχουμε απώλεια λεπτομέρειας (βέβαια, στην τηλεόραση σχεδόν δε γίνεται αντιληπτή, αλλά στο μόνιτορ γίνεται). Πάντως, εκείνο που προέχει είναι το bitrate του βίντεο. Αυτό πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται, για να έχουμε καλή ποιότητα εικόνας. Τιμές πάνω από 1000 δίνουν γενικά πολύ καλό αποτέλεσμα. Η τιμή που αναφέρεις (1817) είναι εξαιρετικά υψηλή και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο. Με τέτοιο bitrate ίσως δεν έχει νόημα να κάνεις compressibility test, αλλά μπορείς να επιλέξεις κατευθείαν υψηλή ανάλυση άφοβα.
awddwa Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Η μέθοδος που ακολουθώ εγώ: Όταν τρέχει το DGIndex βλέπεις αν τα vobs είναι pal ή ntsc κι αν είναι 4:3 ή 16:9. Στην καρτέλα resolution βάζεις τις αντίστοιχες τιμές και πατάς auto crop. Έτσι προκύπτει ένα aspect ratio. Μετά μετακινείς την κάτω μπάρα όσο πιο πολυ μπορείς προς τα δεξιά, μέχρι το bits/(Pixel*Frame) να διατηρηθεί σε λογική τιμή (ανάλογα με τις απαιτήσεις ποιότητας που έχεις). Compressibility test δεν έχω κάνει πότε και δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο.
accipio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Εγώ πάλι δεν συμπιέζω καμιά ταινία αν δεν κάνω πρώτα compressibility test... Είναι η ασφαλέστερη ένδειξη για να εκτιμήσω το μέγεθος και την ανάλυση που πρέπει να έχει η ταινία που θα φτιάξω.
nasosnik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Πάντως, εκείνο που προέχει είναι το bitrate του βίντεο. Αυτό πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται, για να έχουμε καλή ποιότητα εικόνας. Τιμές πάνω από 1000 δίνουν γενικά πολύ καλό αποτέλεσμα. Η τιμή που αναφέρεις (1817) είναι εξαιρετικά υψηλή και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο. Με τέτοιο bitrate ίσως δεν έχει νόημα να κάνεις compressibility test, αλλά μπορείς να επιλέξεις κατευθείαν υψηλή ανάλυση άφοβα. Ευχαριστώ πολύ για τα replies Πιστεύω οτι το παραπάνω είναι το πιο λογικό.Γι' αυτό δεν παρατήρησα και διαφορά στα rips που ανέφερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.