kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Αγαπητοί φίλοι, έχοντας περάσει στο τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΕΑΠ και τελειώσει το λύκειο πριν 17 περίπου χρόνια, φοβάμαι ότι πρέπει να αρχίσω στα μαθηματικά λυκείου..Είμαι υπερβολικός ή όχι??? Ας πει την γνώμη του κανένας της ίδιας σειράς... Το σχολείο το τελείωσα το 1987 και στα μαθηματικά της Δέσμης μου είχα γράψει 19..αλλά ..Ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας..ΤΙΠΟΤΑ τώρα μιλάμε δε θυμάμαι! Εχω δηλώσει μόνο μια ενότητα (το ΠΛΗ10) αλλά..Οικογενειακές υποχρεώσεις παντρεμένος, χωρίς παιδί προς το παρόν..Ποιος χρόνος απαιτείται για κάθε θεματική ενότητα; Τα Μαθηματικά - αν έχεις κενά μνήμης - μπορείς με φρεσκάρισμα είτε μόνος είτε με βοήθεια μαθηματικού να "επανέλθουν" στη μνήμη μας;; Απλά είναι και το κόστος σημαντικό και δε μας παίρνει αν ξεκινήσουμε να κάνουμε πίσω..Να δηλώσω συμμετοχή τελικά ή όχι; Ιδού η απορία... Ευχαριστώ προκαταβολικά για πιθανή βοήθεια..Εκτιμάται ιδιαίτερα πιθανή απάντηση από κάποιο φίλο που ΗΔΗ φοιτά στο εν λόγω πανεπιστήμιο
paschalia Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Nομιζω οτι στην σελιδα του Πανεπιστημιου θα μπορεσεις να βρεις και τα μαθηματα που υπαρχουν στην ειδικοτητα της πληροφορικης . Ε.Α.Π.
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Tα μαθήματα τα έχω δει στο site, γι αυτό και έθεσα συγκεκριμένες ερωτήσεις..Οι απορίες μου ΔΕ σχετίζονται με την ύλη, αλλά με το χρόνο μελέτης, π.χ., αν "βγαίνουν" 2 ή 3 ενότητες μέσα σε ένα χρόνο. πόσες ώρες μελέτης χρειάζονται για κάποιον που για χρόνια έχει φύγει από το σύνδρομο "σχολείο - διάβασμα", για κάποιον που ήδη εργάζεται, με οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ.. Ευχαριστώ πάντως {Πασχαλιά}
Japan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 koita edo http://www.eap-forums.gr an eisai sxetikos me programmatismo den tha exeis provlimata se arketes apo tis thematikes enotites (PLH10 - C / PLH11 - SQL, diagrammata) Oso gia tin PLH12, ta frikta mathimatika, na sou po oti yparxoun atoma pou ta parakolouthoun gia pollosti fora. Ego eftyxos ta perasa. Den einai toso tragika. Tin xronia pou tha pareis tin plh12 tha pareis ta vivlia tou OEDB (eftyxos einai ftina) tou lykeiou kai tha kaneis mia geri epanalipsi. Den tha exeis provlima an to kaneis afto. Exe yp'opsin oti i yli tis plh12 einai epi to pleiston pinakes, olokliromata, paragogoi, seires. Afou isoun kalos sta mathimatika, me mia epanalipsi tha eisai mia xara. Ego pou imoun skrapas sto lykeio sta mathimatika kai ta perasa. Chryssa
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Thanks Chryssa Δεν έχω σχέση με προγραμματισμό..Όπότε... Οσον αφορά το χρόνο μελέτης για κάθε θεματική ενότητα; Ισχύουν τα 15 ώρες την εβδομάδα για κάθε ενότητα; P.S. Mην ξεχνάς την ηλικία μου ε; 37 πλέον..Και οικογενειακές υποχρεώσεις συμβατικές..Γάμος μεν, αλλά χωρίς παιδιά προς το παρόν..Το άγχος μου είναι αν "βγαίνουν" κάτω από αυτές τις συνθήκες 2 θεματικές ενότητες και πόσες ώρες απαιτούνται (κατά μέσο όρο..για κάποιον που έχει κόψει χρόνια τη μελέτη) για μελέτη καθημερινή για την κάθε θεματική ενότητα; Τhanksssssss
paschalia Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Αν ειχες 19 -το οποιο δεν απεκτησες γιατι ηταν καμια δυο λαλουν και τρεις χορευουν καθηγητρια- παει να πει οτι ησουν καλός (οπως λεει και η Χρυσσα) Αρα εχω την εντυπωση οτι δεν θα δυσκολευτεις να τα θυμηθεις . Σαν δευτερη λυση γιατι δεν παιρνεις ενα βιβλιο μαθηματικων να δεις αν μπορεις να τα καταφερεις ?
Japan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Einai ola sxetika... Den mporo na sou po xreiazesai toses ores. Oso gia tin ilikia, mi nomizeis yparxoun kai poly megalyteroi sou, kai me paidia. Mia malista persi stis eksetaseis itan eggyos! Exe yp'opsin pos oi ergasies einai arketes, ego pou exo 3 thematikes, kathe 2-3 vdomades exo na paradoso ergasia. Sto section me ta downloads tou eap forums tha vreis palies na deis ti paizei. Rikse mia matia ekei, na deis kata poso se "antiprosopevoun". Einai krima giati einai polla ta lefta, einai dyskolo ptyxio kai ta paratane para polloi apo tin arxi. Chryssa
skevo_kos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Kai gw proteinw mia geri epanalipsi sta Mathimatika toy Lukeioy, kai an akoma exeis kena mporeis na promitheuteis apeira boithimata apo ta kentrika Athinaika bibliopoleia...oso afora tis wres meletis prepei na thumitheis to palio rito 'kathe arxi kai dyskoli' kai to ' i arxi einai to imisi toy pantos'. Stin arxi tha zoristeis ligo alla me geres baseis (poy mallon exeis opws fainetai apo ta sxolika xronia) meta ta pragmata tha kulisoun SIGOURA omalotera
Japan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 an exeis parei mono tin plh10 ta mathimatika tha ta xreiasteis otan pareis tin plh12, opote den xreiazesai na ta pareis apo tora. Chryssa
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Einai ola sxetika... Den mporo na sou po xreiazesai toses ores. Oso gia tin ilikia' date=' mi nomizeis yparxoun kai poly megalyteroi sou, kai me paidia. Mia malista persi stis eksetaseis itan eggyos! Exe yp'opsin pos oi ergasies einai arketes, ego pou exo 3 thematikes, kathe 2-3 vdomades exo na paradoso ergasia. Sto section me ta downloads tou eap forums tha vreis palies na deis ti paizei. Rikse mia matia ekei, na deis kata poso se "antiprosopevoun". Einai krima giati einai polla ta lefta, einai dyskolo ptyxio kai ta paratane para polloi apo tin arxi. Chryssa[/quote'] Κοίταξα Χρύσσα στο section Download, κι είδα π.χ. μία στα Μαθηματικά και νόμιζα πως είναι ξένες γλώσσες! Τα έχω ξεχάσει ΟΛΑ!!! Πίνακες, τα πάντα!! Μου είναι εντελώς άγνωστα..Δεν είναι ο φόβος του αγνώστου..Απλά, "είναι πολλά τα λεφτά Αρη" που λέει κι η ατάκα κι ο χρόνος ο ελεύθερος υπάρχει μεν, αλλά ιδίως αν έρθει κι ένα παιδί δε θα φτάνει ιδιαίτερα.....Κι είναι αμαρτία να ξεκινήσεις και μετά να τα παρατήσεις..Για να τελειώσεις σε 4 χρόνια, πρέπει να παίρνεις 3 ενότητες ετησίως..Διαφορετικά..Μου φαίνεται πως έχω κάνει καλά που δήλωσα μια θεματική ενότητα μόνο..Για αρχή..
Japan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Exe yp'opsin pos i PLH10 einai i efkoloteri apo tis 6 thematikes enotites pou exo dei mexri tora, hehehehehe. An ontos synexiseis exeis na fas mia pikra stin 22 me ta diktya, pou mono diktya den einai... Chryssa
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Θα ξεκινήσω μάλλον...Κι ο Θεός βοηθός Πάντως αν τους σκάσω αύριο τα 700 Ευρώπουλα (δωρεάν παιδεία..Ας μη το ανοίξω γιατί θα κλειδωθεί το topic!) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω..Θα διαβάζω 4 ώρες την ημέρα, κι αν η γυναίκα με χωρίσει δε θα φταίει.loooollllll
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Αν ειχες 19 -το οποιο δεν απεκτησες γιατι ηταν καμια δυο λαλουν και τρεις χορευουν καθηγητρια- παει να πει οτι ησουν καλός (οπως λεει και η Χρυσσα)Αρα εχω την εντυπωση οτι δεν θα δυσκολευτεις να τα θυμηθεις . Σαν δευτερη λυση γιατι δεν παιρνεις ενα βιβλιο μαθηματικων να δεις αν μπορεις να τα καταφερεις ? Να πάρω το βιβλίο μαθηματικών, αλλά ποιας τάξης; Β' ή Γ' Λυκείου;
paschalia Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Αρχισε απο της Β' . (η ιδεα μου ή εχεις καταφερει να πνιγεις σε μια κουταλια νερο ?)
kgliat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Αρχισε απο της Β' . (η ιδεα μου ή εχεις καταφερει να πνιγεις σε μια κουταλια νερο ?) Iσως εγώ να μην το διατύπωσα καλά αρχικά..Θέμα χρόνου έθεσα, λόγω υποχρεώσεων..Και ρώτησα (όσο μπορεί να μετρηθεί βέβαια...) για κάποιον που δεν είναι πλέον εξοικειωμένος με διαβάσματα, μελέτη συστηματική καθημερινή, για το πόσες ώρες εβδομαδιαία απαιτούνται για κάθε θεματική ενότητα. Για το ΑΝ ανταποκρίνονται αυτά που λέγονται στο site του ΕΑΠ περί μελέτης στην πραγματικότητα.. Thanks παιδιά για τις απαντήσεις..Πραγματικά βοηθήσατε! Και με τα Links, και με τη γνώμη σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.