andrip Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Παίδες το πάλεψα αλλα δε μου ρχεται Λοιπόν έχω ενα φύλλο εργασίας με πχ 1000 εγγραφές, και 10 στήλες. Ας πουμε η στηλη Α και η στήλη Β έχει χρώματα. Εχω τώρα ένα άλλο φύλλο εργασίας το οποίο το ονομάζω πχ 'κοκκινο' πώς γίνεται να μου εμφανίζει σε αυτό το φύλλο εργασίας μόνο όσες εγγραφές απο το πρώτο φύλλο περιέχουν τη λέξη κόκκινο είτε στη στήλη Α είτε στη στήλη Β; Αν δεν είναι κατανοητό πείτε μου να το ξαναπώ ΥΓ: Μπορεί να είναι πολύπλοκο γιατί μπλέκω φίλτρα αλλα δεν ξέρω
andrip Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 μάλλον δε θα γίνεται κάτι τέτοιο γιατί παιδεύτηκα και δε βρήκα κάτι. Κατι άλλο ίσως; Πώς μπορώ έχοντας ένα φύλο εργασίας πχ Φυλλο1 να έχω ακριβώς το ίδιο σε ενα αλλο πχ Φυλλο2. Αλλα να γίνεται αυτόματα, δηλαδή όταν αλλάζω το 1 να αλλάζει και το 2
gerontas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Για το δεύτερο ερώτημα: Αν ξεκινήσεις από το A1 του δεύτερου φύλλου δίνοντας τη σχέση "=Sheet1!A1" και την αντιγράψεις στην περιοχή που θέλεις, οι καταχωρήσεις του φύλλου Sheet1, θα περνάνε στα αντίστοιχα κελλιά. Βέβαια για να μην έχεις το φύλλο γεμάτο με μηδενικά, πρέπει να πας (στο δεύτερο φύλλο και να ορίσεις Tools->Options->View->ZeroValues Unchecked[/]. Προσοχή: Αυτή η ρύθμιση θα αφήνει κενά τα κελλιά του νέου φύλλου είτε είναι κενά στο πρώτο, είτε έχουν τιμή "Μηδέν". Αν αυτό ενοχλεί, ξεκίνα στο A1 του δεύτερου φύλλου με τη σχέση "=IF(ISBLANK(Sheet1!A1);"";Sheet1!A1)". Για το πρώτο ερώτημα δεν έχω καταλάβει αν θές η καταχώρηση στο νέο φύλλο να γίνεται αυτόματα. Αν όχι, βάλε σε μια άδεια στήλη μια σύνθετη σχέση που βάζει τιμή "1" στο κελλί αν η Α ή η Β έχουν τιμή "ΚΟΚΚΙΝΟ" ή αλλιώς "0" και φιλτράρισε τις γραμμές που έχουν στη νέα στήλη την τιμή "1". Η σχέση αυτή για την πρώτη γραμμή θα μπορούσε να είναι: "=IF(OR(A1="ΚΟΚΚΙΝΟ";B1="ΚΟΚΚΙΝΟ");1;0)" Hope it helps
andrip Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 φίλε σ'ευχαριστώ. Αν και το χα κάνει πιο μπακάλικα το εκανα με τον τρόπο σου και ειναι οκ. Οπότε ουσιαστικά αυτό που ζητάω στο πρώτο θα ειναι σα να εχω ακριβώς το ίδιο φύλλο και θα βάζω διαφορετικά φίλτρα κάθε φορα. Θενκς ε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.