dub Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Στον υπολογιστή μου ήδη έχω τα windows xp. 1,Μπορώ να δημιουργήσω δεύτερο partition και να βάλω και σε εκείνο πάλι τα windows xp? 2. Μπορώ στο 2ο partition βάλω windows 2000 η πρέπει να έχω σαν βασικό λειτουργικό τα 2000 και μετά σαν 2ο τα xp ?(oπως θυμάμαι πως γινεται με τα win98).
dub Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Και κάτι άλλο για να απαντηθεί μαζί? Αν γίνονται και τα δύο , ποιο είναι πιο "ελαφρύ" λειτουργικό για ένα παληο μηχάνημα. Το ρωτάω γιατί θέλω στο δεύτερο λειτουργικό να κάνω βασικά ΜΙΑ δουλειά : να σερφάρω οσο το δυνατόν πιο γρήγορα !!!! Δεν θέλω να βάλω τίποτα άλλο . Ουτε office, ουτε Mulitmedia, τιποτα !!!
alkisg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Στον Η/Υ μου έχω σε ΕΝΑΝ δίσκο XP, 2000, 98, 95, ΝΤ (απαραίτητα για development testing) και debian linux... Προφανώς γίνονται όλα όσα ζητάς... Σου προτείνω 1) Με partition magic να δημιουργήσεις ένα δεύτερο PRIMARY partition 2) Να βάλεις ένα boot manager, π.χ. τον acronis ή τον grub 3) Να εγκαταστήσεις τα 98 στο 2ο partition (το οποίο θα το βλέπουν με το γράμμα C)
dub Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Δηλαδή θα έχω δύο Primary partition.?? Για τα 2000 τι γίνεται?
alkisg Δημοσ. 13 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2005 Ναι, να έχεις δύο primary partition, και όπως έγραψα παραπάνω έχω και 2000, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά είναι πιο βαριά. (τα 2000 είναι για workstations, δεν έχει και πολύ νόημα να μπαίνουν σε home pcs - βάλε XP).
EGiorgos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2005 Μηπως θες να βαλεις ενα ελληνικο και ενα αγγλικο ΧΡ στο ιδιο συστημα?
random Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Στον υπολογιστή μου ήδη έχω τα windows xp.1' date='Μπορώ να δημιουργήσω δεύτερο partition και να βάλω και σε εκείνο πάλι τα windows xp? 2. Μπορώ στο 2ο partition βάλω windows 2000 η πρέπει να έχω σαν βασικό λειτουργικό τα 2000 και μετά σαν 2ο τα xp ?(oπως θυμάμαι πως γινεται με τα win98). 3.Αν γίνονται και τα δύο , ποιο είναι πιο "ελαφρύ" λειτουργικό για ένα παληο μηχάνημα. Το ρωτάω γιατί θέλω στο δεύτερο λειτουργικό να κάνω βασικά ΜΙΑ δουλειά : να σερφάρω οσο το δυνατόν πιο γρήγορα !!!! Δεν θέλω να βάλω τίποτα άλλο . Ουτε office, ουτε Mulitmedia, τιποτα !!! [/quote'] Απανταω τι γινεται ευκολα, απλα με τα cd των windows. αν θες προχωριμενα πράγματα (boot manager, partition magic, acronis, crub) θελει μπολικο διαβασμα, για να μην κανεις μπαχαλο , και το 1ο OS σου. 1. NAI, xp, kai meta xp 2. πρωτα (χρονικά) βαζεις τα 2000, μετα τα XP. ασχετο σε ποιο παρτιτιον θα τα βαλεις. Αν και δεν εχεις κανενα οφελος (απο τα να βαλεις 2 x XP). τα 2000 ειναι το ιδιο "βαριά" με τα XP με Classic Windows Look. primary partition, χρειαζεται μονο 1. αυτο που θα εχει το Boot loader, και μπορει να ειναι και πολυ μικρο. πχ, c-winxp, d-2000 c-2000, d-xp μικρο c (10 mb) με ms boot loader, d-xp, e-2000. 3. ελαφρυτερο, με οσο καλυτερη συμβατοτητα (usb κλπ) = Windows Me ---------------------------------------------------------------- Δεύτερο λειτουργικό για ΜΙΑ δουλειά , να σερφάρω οσο το δυνατόν πιο γρήγορα = πολυ τσάμπα δουλεια με κανενα όφελος!!!! Προφανώς η απαντηση ειναι βάλε DSL. Αλλα ας πουμε οτι το ξερεις ήδη, και μελετάς βελτίωση χωρις αλλαγή σε τρόπο πρόσβασης. Το να σερφαρεις γρηγορα, και να φορτώνει γρηγορα ο browser σου, ειναι -για ενα σωστα στημενο συστημα- ασχετο με τις υπόλοιπες εφαρμογές σου. Εννοείται οτι δεν εχεις ιους, spyware, κλπ. 1. απενεργοποιείς ολα τα προγράμματα που δεν σε ενδιοαφέρουν στο startup http://www.nirsoft.net/utils/strun.html 2. βαζεις σε manual start ή disable περιττά services. απαιτει λιγο διάβασμα. (αν δεν "παιξεις" με τα services, θα ειναι ενεργά στηνοντας και το 2ο OS σε XP/2000 και δεν θα δεις βελτιωση απο το 1ο) 3. απενεργοποιείς, απαγορευεις εγκατασταση περιττών plugins στο browser (google toolbar, κλπ). 4. δοκιμαζεις εναλακτικους browser: opera, firefox 5. βαζεις ενα τοπικο proxy με λειτουργια web cache. 6. φτιάχνεις μια σελιδα html με τα links που επισκεπτεσαι πολύ συχνά, βαζεις και φορμα αναζήτησης για google,τη σωνεις στο δίσκο σου, και την χρησιμοποιεις ως start page.
dub Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Τι να πω φίλε μου, εισαι φοβερός ! Πλήρης απάντηση. Μάλλον θα κάνω αυτό που προτείνεις στο 3. Θα βάλω τα windows Me και θα δώ πως πάει. Δεν με πειράζει αν δεν δω αποτέλεσμα. Θα πειραματιστώ. Ετσι οπως είμαι τώρα μόνο με τα win xp μπορώ να βάλω σε καινούργιο partition τα WinMe(ως δεύτερο λειτουργικό) η πρέπει να τα σβήσω και να βάλω πρώτα τα winme και μετά τα Xp???
random Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Kανονικά βαζουμε πρωτα τα παλια (win 9x, Me, 2000) , μετα τα νεωτερα (xp, 2003) Για να βαλεις τα ΜΕ πρεπει να εχεις το 1ο partition σε Fat32. το πιο απλό, για να μη μπλεκεις με πατεντες, ειναι να φορμαρεις το C se Fat32, βαζεις εκει τα ΜΕ, και στο μετα στο D τα XP (ειτε σε Fat32, ειτε σε ntfs, αναλογα αν σε ενδιαφερει τα ΜΕ να "βλεπουν" τα αρχεια των XP). oxi, οτι δε γινεται, και χωρις να χασεις τα υπαρχοντα xp, απλα ειναι πιο πολυπλοκο. ψαξτο μονος αν σου κοστιζει να ξαναεγκαταστησεις τρα xp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.