Προς το περιεχόμενο

capture από NOVA σε DVD format...

barmy73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη άν ρωτώ σε λάθος τμήμα του forum καθώς και για την άγνοια μου

είμαιι συνδρομητής NOVA και κάτοχος HP Pavilion ze4951EA Notebook PC. η ερώτηση μου ειναι η εξής: αφού προμηθευτώ tv card χρειάζομαι κάτι άλλο για να κάνω capture από τη NOVA σε DVD format, δηλαδή συνδέω το καλώδιο του αποκωδικοποιητή (που πάει στην TV) στην είσοδο της κάρτα ς και είμαι ΟΚ? έχετε κάποιος να προτείνει κάποια κάρτα?

Δημοσ.
ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη άν ρωτώ σε λάθος τμήμα του forum καθώς και για την άγνοια μου

είμαιι συνδρομητής NOVA και κάτοχος HP Pavilion ze4951EA Notebook PC. η ερώτηση μου ειναι η εξής: αφού προμηθευτώ tv card χρειάζομαι κάτι άλλο για να κάνω capture από τη NOVA σε DVD format' date=' δηλαδή συνδέω το καλώδιο του αποκωδικοποιητή (που πάει στην TV) στην είσοδο της κάρτα ς και είμαι ΟΚ? έχετε κάποιος να προτείνει κάποια κάρτα?[/quote']

Δεν εχω NOVA οποτε δεν ξερω τι συνδεσεις εχει απο πισω, αλλα λογικα θα εχει μια composite για το video και 2 για τον ηχο? Αν ναι, τοτε συνδεεις απλα τα καλωδια απο τον αποκωδικοποιητη στην καρτα και εισαι ετοιμος. Αν ειναι με scart, απλα παιρνεις εναν μετατροπεα και καθαρισες.

Οσο αναφορα τα αλλα, μιας και μιλαμε για λαπτοπ, αρα αυτοματα μονο απο εξωτερικη καρτα τηλεορασης μπορεις να κανεις οτι θες, οποτε υπαρχει ενα πιστευω αρκετα περιορισμενο ευρος προιοντων... Κατι σαν αυτο θες http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=29&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&Product_Id=199378&Merchant_Id=1&sts_cid=3 αλλα μιας και δεν εχω δοκιμασει την ιδια, δεν μπορω να ξερω απο ποιοτητα. Στο σιτε της εταιριας λεει οτι για να κανεις capture σε MPEG2 (720x576 @ 8000kbps, αναλυση και ποιοτητα DVD δηλαδη) θελει 5 επιπλεον ευρω που τους τα στελνεις καπως και ξεκλειδωνεις απο το προγραμμα αυτο το επιπλεον "feature"... Αλλιως θα μπορεις να κανεις capture μονο σε ποιοτητα VCD (352x288 @ 1150kbps) που ειναι αθλια και σιγουρα ΔΕΝ θες κατι τετοιο... Δεν ειμαι σιγουρος αλλα λογικα θα μπορεις με αλλο προγραμμα (οχι της εταιριας δηλαδη) να γραφεις σε οτι αναλυση θελεις αφου το υποστηριζει απο αποψης hardware η καρτα. Οτι καρτα και να διαλεξεις παντως να σιγουρευτεις απο πριν οτι θα μπορεις να κανεις capture σε 720x576 @ 8000kbps αλλιως μην την παρεις οτι και να σου πουνε εκει, δεν θα αξιζει μια και το τελικο αποτελεσμα θα ειναι αθλιο...

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ το λογισμικό αλλά φοβάμαι πιο πολυ ότι θα σε προδώσει ο δίσκος (λόγω ταχύτητας) και θα χάσεις frames

Δημοσ.

Εγω εχω NOVA, εχω διακλαδωσει την εξοδο του αποκωδικοποιητη για να στελνω το σημα στις τηλεορασεις του σπιτιου και μια διακλαδωση απο αυτες παει στην καρτα tv του υπολογιστη. Ολες οι καρτες εχουν εισοδο για καλωδιο κεραιας, οποτε δε χρειαζεσαι κατι αλλο. Για να ειναι αποδοτικο το capture σε υψηλη αναλυση, χρειαζεσαι minimum 2GHz cpu...με αυτες τις προυποθεσεις θα κανεις capture σε DVD quality ανετα..

Για τις καρτες προσυπογραφω αυτα που ειπε ο kavaliotis, επισης κοιτα για Hauppauge.

Μακρια απο Pinnacle, λογω κακου software και αθλιας υποστηριξης (εχω εμπειρια και απο τις δυο μαρκες, η Pinnacle δεν χαλασε μεν, αλλα το software και η υποστηριξη ειναι για τα πανηγυρια).

Αν θελεις και συμπιεση του video, αυτο πρεπει να το κανεις μετα το capture, αλλιως θα χανεις πολλα frames...

Δημοσ.

Αντί να πάει σε κάρτα TV μέσω καλωδίου κεραίας (χάνεις πολύ σε ποιότητα) γίνεται να συνδέσω απο Νοva με RCA στην κάρτα capture μου να κάνω τη δουλειά μου?

Δημοσ.

"Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ το λογισμικό αλλά φοβάμαι πιο πολυ ότι θα σε προδώσει ο δίσκος (λόγω ταχύτητας) και θα χάσεις frames"

Γιατί; Τόσο αργοί είναι οι σκληροί των λάπτοπ?

"Αντί να πάει σε κάρτα TV μέσω καλωδίου κεραίας (χάνεις πολύ σε ποιότητα) γίνεται να συνδέσω απο Νοva με RCA στην κάρτα capture μου να κάνω τη δουλειά μου?"

Σόρυ για την άγνοια τι είναι το rca; και μια άλλη ερώτηση, ίσως άκαιρη, με νόβα έχεις υψηλότερη πιστότητα-ποιότητα στα κανάλια απ' ότι απλή εκπμπή και κεραία; Δηλαδή τα ελληνικά κανάλια αν καταλαβαίνω καλά εκπέμπουν ψηφιακά μέσω νόβα; Και αν ναι, μου έχουν πει ότι η νόβα έχει πολύ υψηλό βαθμό συμπίεσης οπότε χάνεις εκ των πραγμάτων πολύ ποιότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...