Προς το περιεχόμενο

Linksys WAG54G vs. US Robotics 9106

dim_b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω ένα wireless modem/router και απ'ότι έχω δει σε διάφορα topics, αυτά τα δύο μοντέλα προτείνονται από τους περισσότερους.

Αν δεν λάβουμε υπ'όψη τη διαφορά τιμής που είναι αρκετά σημαντική (30-35?), ποιό από τα δύο θεωρείτε καλύτερο;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μοιράζεται μιά γραμμή DSL σε 2 PC που βρίσκονται σε διπλανά δωμάτια. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα Zyxel 630 USB που βρίσκεται στο δικό μου PC και μοιράζω το internet με ασύρματες κάρτες, αλλά ούτε το modem με ικανοποιεί όταν ζορίζεται με p2p, ούτε ο τρόπος που μοιράζεται η σύνδεση ικανοποιεί τον αδελφό μου που συνήθως σέρνεται αλλά και δεν έχει internet όταν κλείνω εγώ το PC μου.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ημουν και γω σε αυτο το διλημμα..κατεληξα στο usr9106

Oι λογοι: το Quality of service(βασικο αν υπαρχει μονιμα ενα p2p στο ενα pc και το αλλο ειναι μονο για surf),οι 2 αποσπωμενες κεραιες,η τιμη,η ευκολια χρησης (αρκει καποιος να δει τα ετοιμα προφιλ για portforwarding σε βασικα προγραμματα και παιχνιδια).

Στα θετικα του linksys το ονομα της εταιριας (θυγατρικη της cisco),οι ρυθμισεις που εχει για ασυρματο (awmn) δικτυο ισχυς σηματος κ.λ.π και τα custom firmware (π.χ sveasoft )

Για το ασυρματο κομματι εγω ειμαι ευχαριστημενος με την wireless συνδεση με το laptop (δεν πιστευα οτι θα εχει τοσο καλη εμβελεια να ειμαι ειλικρινης).

Οσο αφορα τα p2p μουλαρι δε χρησιμοποιω αλλα σε torrent δεν ειχα κανενα προβλημα.

Οποια και να ειναι η επιλογη σιγουρα ειναι καλυτερη απο το usb 630. :grin:

Επισης να αναφερω πως αναλυτικα review και για τα 2 (πολυ περισσοτερη υποστηριξη ομως για το 9106) θα βρεις στο http://www.adslgr.com

post-299-129062920087_thumb.jpg

Δημοσ.

Egw mporei na min exw kanena apo ta 2 apla tha pu tin tapini mou gnwmi.

K 2 duo polu kales etairies fisika, an omws einai na kerdiseis 30-35euro giati na min to kaneis?

Fisika to mirasma tis ADSL tha to kaneis k me ta 2 afou exoun switch 4-ports, omws akoma exoun k ta 2 kai Firewall k einai k routers.

I litouria tou 9106 "Quality of Service" pistevw pws einai ena tromero pleonektima gia na to protimiseis opws eimai k o adams.

Akoma edw tha vreis polla akoma gia to 9106 an den ta ksereisi i den ta exeis diavasei.

Egw pados pou den thelw wireless protimisa me klista matia to USR 9105 ;)

Kali epilogi..

Δημοσ.

ακόμα ενα θετικο του 9106 (δεν ξέρω αν το εχουν και άλλα μοντεμ) ειναι οτι μπορεις να εχεις ''static'' IP μεσω no-ip.com χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστησεις το αντιστοιχο πρόγραμμα

Δημοσ.
Fisika to mirasma tis ADSL tha to kaneis k me ta 2 afou exoun switch 4-ports, omws akoma exoun k ta 2 kai Firewall k einai k routers.
Το μοίρασμα θα γίνει ασύρματα, όπως γίνεται και τώρα (αλλά πιό σωστά).

Απ'ότι είδα στο manual του Linksys που κατέβασα, έχει και αυτό QoS, αλλά τελικά αποφάσισα να πάρω το 9106 αφού δεν έχω ακούσει κάποιο πρόβλημα, είναι αρκετά φθηνότερο και είναι άμεσα διαθέσιμο. Το MGmanager το έχει 99? και μου είπαν ότι περιμένουν παραλαβή αύριο το απόγευμα, οπότε θα το έχω το Σαββατοκύριακο γιά να πειραματιστώ.

Ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Exo to WAG54G kai alla 5 Linksys WRT54G me to firmware tis sveasoft na kremontai pano toy os clients mono kai mono gia to wow xoris kanena problima pos kai sou etyxe esena na klasei?????

Δημοσ.

Εγω παντως εδωσα το 9105 us robotics για τα ματια του wag54g. Το 9105 δεν αντεχε emule πανω απο 4-5 μερες και οσο δουλευε το σερφαρισμα γινοταν πολυ αισθητα αργο. Το wag54g δεν εχει κανει ποτε reset (κανενα διμηνο). Και μιλαμε τωρα για 2 pc μαζι, ενα μονο για net και ενα το βασικο μου εκτος οταν πλακωνουν οι φιλοι μου και κανουμε με το wireless lanparty 5-10 pc. Ουτε ανασα δεν παιρνει. Η μερα με την νυχτα για μενα. Το 9105 καλο ηταν αλλα περασε και δεν αγγιξε. Μια και το 9106 ειναι το ιδιο απλα με την κεραια, θα ελεγα να παρεις το linksys, αυτα τα πραγματα τα παιρνεις μια φορα.

ΥΓ. Το 9105/6 εχει max connections καπου 220 ενω το linksys αγγιξε και 450 σε μενα....

Δημοσ.
Min mas rwtas gia ena-ena modem ksexorista.

Pigene http://www.e-shop.gr k desta mono sou.

Δεν ηθελε μυαλο οτι ρωταγε αν οχι για το linksys αφου αυτο του προτεινα και για τα δυο που προτεινονται απο το θεμα.

Το eshop δεν φερνει το wag54. To ειχα παρει απο mgmanager.gr 142 ευρω πριν κανενα τριμηνο. Ψαξε το μεσα απο το skroutz.gr. Kανενα 120αρι θα το βρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...