rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Χαιρετω ολο το forum. Τους τελευταιους μηνες αντιμετωπιζω καποια προβληματα με το pc μου τα οποια μερικες φορες ειναι πολυ ενοχλητικα και αλλες φορες λιγοτερο. Το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου, περα απο αυτο θα παραθεσω μερικες ακομα λεπτομερειες προκειμενου να διευκολυνω οσους προσπαθησουν να βρουν μια λυση,. Το τροφοδοτικο ειναι ενα herolchi 550w, οι μνημες ειναι kingstom 4*512 mb pc2700 cl2.5, χρησιμοποιω πολλα περιφερειακα (rev drive,4 εκτυπωτες, σκαννερ, καμερα, ppc, κλπ). Να λοιπον μερικα απο τα προβληματα που αντιμετωπιζω: 1) Μερικες φορες οταν ανοιγω το pc "χανει" τους δισκους που εχω συνδεσει στο serial ata (2 WESTERN WD2000JD). Δηλαδα δε τους βρισκει καθολου στο bios, "επαιξα" λιγο με τις τροφοδοσιες και με τα sata καλωδια αλλα δεν εγινε τιποτα... :-| 2) Οταν παω να εγκαταστησω καποια απο τα ακολουθα προγραμματα η εγκατασταση δεν ξεκιναει καν και το αρχειο setup.exe μενει στην διαχειρηση εργασιων και πρεπει να το κλεισω με alt+ctrl+del. Tα προγραμματα αυτα ειναι: Powerdvd, ulead video studio, dvd shrink, και μερικα αλλα "μικροπρογραμματα". 3) Χρησιμοποιω το netmod για ιντερνετ. Οταν ξεκιναει ο υπολογιστης και παω να συνδεθω στο νετ μερικες φορες μου βγαζει σφαλμα 619 και πρεπει να βγαλω το καλωδιο του τηλεφωνου και να το ξαναβαλω για να δουλεψει. Επισης εχω δοκιμασει να κανω "reset" το netmod χωρις αποτελεσμα ομως. Παντα επισης εχω παρατηρησει οτι οταν ξεκινα το pc "αργει" να ανοιξει το netmod, πρεπει να περασουν καποια δευτερολεπτα μεχρι να μπορω να το χρησιμοποιησω. 4) Οταν ακουω μουσικη απο οποιαδηποτε πηγη ο ηχος δυναμωνει και χαμηλωνει μερικες φορες τυχαια. 5) Χθες μου εβγαλε ενα κουφο μυνημα: "Η καθυστερημενη εγγραφη απετυχε στο e:\ θελετε να ξαναπροσπαθησετε?". Οταν πατησα nai τοτε εκανε reboot το Pc... Και οταν το ανοιξα μετα ειχε χασει τον ενα δισκο, επρεπε να; βγαλω το pc απο την πριζα και να το ξαναβαλω για να τον βρει.... Τι γινεται τελικα? Ολα αυτα μου εχουν σπασει τα νευρα και δεν ξερω τι να κανω αλλο. Εχω προσπαθησει τα παντα. Οποιος εχει καποια ιδεα να προτεινει ας το πει Please....
billpeppas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Τα περισσότερα από αυτά είναι σημαδάκια για μια καινούργια εγκατάσταση Windows 1) Ποιόν Controller χρησιμοποιείς? Δεν πιστεύω να έχεις κάνει τσακίσεις υπό μεγάλες γωνίες στα SATA Cables Έχεις από τους πρώτους που είχαν και jumpers ? 2) Εδώ είτε έχεις: Corrupted Setup Files InstallShield Runtime Problem Windows Setup... [ u need a new one ] 3) Netmod rulezzz 4) Έχεις παρατηρήσει εκείνη την στιγμή μήπως ανοίγεις κάποια άλλη εφαρμογή? Ανεβοκατεβαίνει η μπάρα Volume στον Mixer ? 5) Το e , τι ακριβώς είναι? Flash Drive? External HDD ? Info please. by the way , τι OS χρησιμοποιείς?
rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Billpeppas καταρχην σευχαριστω για την απαντηση 1) O cotroller ειναι ο eνσωματωμενος του mobo ο vt8237, εδω που τα λεμε ειναι "καπως" τσακισμενα τα sata cables, γινεται ενας χαμος απο καλωδια μεσα στο pc 2) Η πλακα ειναι οτι σε safe mode η εγκατασταση προχωραει κανονικα.... 3) Μηπως μετα απο φορματ να διορθωθει το προβλημα? 4) Οχι, το volume παραμενει σταθερο, υποψιαζομαι οτι εχει να κανει με τα ηχεια. Τα συνεδεσα και σε αλλο πολυπριζο αλλα κανουν τα ιδια. 5) Το e:\ ειναι ο πρωτος sata δισκος, χρησιμοποιω το Windows xp pro sp1 ελληνικα
billpeppas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 1) Τα SATA δεν πρέπει να τα τσακίζουμε , γιατί υπάρχουν μεγάλα ποσοστά Data Corruption , ακόμα και απώλεια σήματως. Οπότε κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην τα τσακίζουμε. Do that. [ i know it's hard ] 2) Περίεργο.Αλλά αυτό δείχνει ακόμα περισσότερο ότι η παρούσα εγκατάσταση των Windows σου δεν πάει καλά. 3) Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί να ετοιμάζεται να τα φτύσει το Netmod σου. [ το RMA Rate τον τελευταίο χρόνο έχει εκτοξευθεί ] Με τι το έχεις συνδεδεμένο? USB ? 4) Δοκίμασε τα ηχεία με πηγή ένα discman ή walkman για να δείς αν είναι hardware ή software problem 5) Αυτή την στιγμή έχασε [ ξε-εντόπισε ] τον/τους δίσκους του Array [ όπως παθαίνεις όπως λες και στο boot ] , και έτσι απέτυχε να διαβάσει / γράψει στο Array.
panokali Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Τα προβλήματα αυτά άρχισαν ξαφνικά ή υπήρχαν από τότε που πήρες τον υπολογιστή. Έχεις παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο στο hardware ή στο bios?
rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 1) Οταν θα παω σπιτι θα προσπαθησω να τα ισιωσω, αν οχι πιθανον να χρειαστει να αγορασω καινουργια,. Καλυτερα να πληρωσω λιγα ευρω και να εχω την ησυχια μου, ισως βεβαια χρειαστει να παρω και καινουργιες τροφοδοσιες molex. 2) Λες να φορτωνει κατι στην εκκινηση που "εμποδιζει" την σωστη λειτουργια, καμμια υπηρεσια ισως? 3) Το εχω σε σειριακη, αν το βαλω usb πεφτει πολλες φορες η συνδεση την ωρα που ειμαι συνδεδεμενος. 4) Θα δοκιμασω και με ακουστικα να δω τι συμβαινει. Σημειωση οτι τα ηχεια ειναι συνδεδεμενα με loopthrough μεσω της καρτας της matrox. 5) Aυτο πρεπει να ειναι, ειχα εκει και το pagefile, το οποιο το εβαλα σε αλλο δισκο καλου κακου. Τα προβληματα ξεκινησαν μετα την αναβαθμιση που εκανα. Αλλαξα mobo και cpu
billpeppas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 "2) Λες να φορτωνει κατι στην εκκινηση που "εμποδιζει" την σωστη λειτουργια, καμμια υπηρεσια ισως?" Κάνε ένα Capture του παραθύρου services.msc , και ανέβασέ το στο http://www.imageshack.us και δώσε link να τσεκάρω μην παίζει τίποτα "πονηρό" εκεί.
rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Οκ, οταν θα παω σπιτι θα το κανω, παντως σευχαριστω για την βοηθεια.
Me_My_Self_And_I Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Τα προβληματα ξεκινησαν μετα την αναβαθμιση που εκανα. Αλλαξα mobo και cpu pesto noritera re aderfe! kane nea egkatastash win
rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Εκανα εκ νεου φορματ μετα την αναβαθμιση, και τοτε ξεκινησαν τα προβληματα. Ups εχω απο 2, τα mge pulsar ellipse 1200va. Υποψιαζομαι οτι το προβλημα του ηχου πρεπει να οφειλεται σε hardware επιπεδο...(:
rafraf24 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Billpeppas ανεβασα τα image του services. Ειναι 2 γιατι δεν χωραγαν σε ενα printsceen ολα. σου στελνω τα Links: http://img240.exs.cx/my.php?loc=img240&image=services11kd.jpg http://img187.exs.cx/my.php?loc=img187&image=services20yq.jpg
billpeppas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Τα services σου είναι ok. Μια καλή εγκατάσταση των Windows θες, και έναν έλεγχο στο hardware.
rafraf24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Θα δοκιμασω το Σαβ/κο να κανω φορματ και βλεπουμε, θα στειλω ξανα μετα απτο format και βλεπουμε. Thanks for your help..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.