Προς το περιεχόμενο

quick format h to kanoniko?

DjLouiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To quick format svinei mono ton pinaka periexwmenwn (TOC) tou diskou kai epanadimiourgei ton pinaka ekxwrisis dedomenwn tou systhmatos arxeiwn xwris na peiraxsei ousiastika ta ypoloipa dedomena tou diskou. To kalytero einai na kaneis plires format eidika an prokeitai na stiseis leitourgiko systhma ap tin arxi giati yparxei endexomeno to palio leitoyrgiko na exei afisei kataloipa dedomenwn eidika stis master boot record,shmeio tou diskou opou ekkineitai to leitoyrgiko prokalwntas provlimatakia h/kai thn adynath ekkinisi tou neou leitourgikoy! to quick format synistatai mono an apla thes na valeis nea arxeia sta grigora me thn proypothesi oti ta dedomena pou eixes prin den enai krisimis simasias!

Δημοσ.

Για θέμα ταχύτητας και μόνο εγώ κάνω πάντα quick.

Δεν νομίζω πως μένουν κατάλοιπα στο master boot record, αν εννοείς το backup του partition table πιστεύω είναι κάτι πάρα πολύ χρήσιμο και (καλώς) κρατιέται σε κάθε περίπτωση.

Οσο για τα δεδομένα κρίσιμης σημασίας ίσα-ίσα με το quick έχεις και παραπάνω πιθανότητες να τα "ξεθάψεις" αν θες αργότερα.

Βέβαια αν επιθυμείς το αντίθετο, δλδ να μην μπορέσει κανείς να βρει συγκεκριμένα αρχεία που είχες πριν το format, δεν αρκεί το πλήρες format για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα γι'αυτό τον σκοπό.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος έχω ακούσει ότι πλήρες format χρειάζεται την πρώτη φορά όταν είναι καινούργιος ο δίσκος...

Δημοσ.
Χωρίς να είμαι σίγουρος έχω ακούσει ότι πλήρες format χρειάζεται την πρώτη φορά όταν είναι καινούργιος ο δίσκος...

Ναι σωστά, αλλά έτσι κι' αλλιώς δεν νομίζω ότι γίνεται και quick σε καινούργιο ;).

Δημοσ.

kai vevaia, prepei na ton diamorfwseis ton disko!!

Δημοσ.

re paidia ego ekana quick format se enan kainourgio disko sata WD250gb kai to ekane se 10 sec! meta apo kei kai pera ebala windows ktl kai douleuei kanonika.

exo mia aporia: se posi ora tha ekane kanoniko format??

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε...

Το πρώτο φόρματ το κάνεις κανονικά για να ανιχνεύσεις ή προκαλέσεις ενδεχόμενα BAD sectors.

Όπως και να σβήσεις έναν δίσκο, από τους δύο τρόπους δηλαδή, πάντα υπάρχει τρόπος ανάκτησης δεδομένων.

Οι χρόνοι κανονικού φόρματ διαφέρουν από μηχάνημα σε μηχάνημα λόγω: ταχύτητας επεξεργαστή,μνήμης,συστήματος γενικότερα (καλοσεταρισμένο bios ή όχι) και φυσικά ταχύτητα σύνδεσης και ταχύτητα δίσκου καθώς και ταχύτητας εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου του δίσκου. Μην ξεχνάτε ότι το κανονικό φόρματ ελέγχει τον δίσκο παράλληλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...