Προς το περιεχόμενο

Amd64 3000+/GA-K8NXP-9

dimoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Corsair XM που έχει στο e-shop είναι ok δηλαδή??

Με την ταχύτητα τη γίνεται? Πρέπει να είναι μέχρι PC3200?

Αυτές που έχω τελικά είναι ελλατωματικές ή απλά δεν τραβάνε? Γιατί αν είναι ελλατωματικές μπορώ να τις πάω πίσω να πάρω άλλες..

Επίσης στο συγκεκριμένο mobo δεν μπορώ να δώσω παραπάνω από +0.2 V στις μνήμες οι οποίες στο μέγιστο είναι 2.77V. Υπάρχει καμμιά moda για αύξηση των V της μνήμης?

Δημοσ.

Υπάρχουν mods για περαπάνω V στις μνήμες , καθώς και συσκευή [ OCZ DDR Booster ].

Όχι τις Value Select που έχει το e-shop.

Corsair XMS4400C25

Πολύ καλές και τρομερά αποδοτικές σε συχνότητες μέχρι 580MHz είναι οι Voltage Extreme της OCZ , αλλά θες Voltage Mod / DDR Booster για αυτές.

Δημοσ.

Οκ...αλλά δεν μου είπες αν μπορώ στο συγκεκριμένο mobo να βάλω πάνω από PC3200...π.χ PC3700.

Επειδή έχω τον περιορισμό του Mobo στα volt, υπάρχουν μνήμες που να δουλεύουν με ψηλά FSB με μέχρι 2.77 V και με χαλαρά timings?

Δημοσ.

Οι μνήμες σου δεν είναι ελλατωματικές. Είναι PC3200 δηλαδή είναι πιστοποιημένες για λειτουργία μέχρι τα 200MHz.

Οι μνήμες που φοράνε τσιπάκια Samsung TCCD (συνήθως) δεν χρειάζονται πολύ ρεύμα για να ανεβάσουν MHz.

Τρόπος να ανεβάσεις τα V που δίνει η motherboard στη μνήμη υπάρχει, αλλά μπαίνεις σε πιο βαθειά νερά...

Μια μέθοδος είναι με το DDR Booster της OCZ, μια πλακέτα που μπαίνει σε μια κενή θέση μνήμης και παίρνει εξτρά τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και με διακοπτάκια διαλέγεις τι ρεύμα θα πάει σις μνήμες. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, είναι σχετικά αναξιόπιστο, ζεσταίνεται πολύ και θέλει προσοχή γιατί μπορεί να βρεθείς μια μέρα ξαφνικά να δίνεις 4-5V στις μνήμες χωρίς να το καταλάβεις...

Άλλη μέθοδος είναι να μοντάρεις απ' αυθείας τη motherboard έτσι ώστε να δίνει πιο πολύ ρεύμα στις μνήμες. Ένας από τους καλύτερους "μάστορες" παγκοσμίως για τέτοιες επεμβάσεις είναι ο Έλληνας Hipro5 :)

Παράδειγμα του έργου του (και ίσως ιδέες για να κάνεις μόνος σου το mod αν μπορείς) μπορείς να δεις εδώ: http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_gr1.php

Παρεπιπτόντως, ο Hipro5 ετοιμάζεται να βγάλει σε μαζική παραγωγή και μια συσκευή παρόμοιας λειτουργίας με το DDR Booster της OCZ αλλά με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και αξιοπιστία... :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Επειδή όμως τα χέρια μου δεν πιάνουν και τόσο καλά στις επεμβάσεις...μήπως μπορείς να μου συστήσεις κάποιες μνήμες που να πηγαίνουν ψηλά με το λίγο ρεύμα που δίνει η κωλο-μητρική μου??

Επίσης μπορώ να βάλω PC3700 ή παραπάνω στην μητρική μου?

Δημοσ.

μνήμες με TCCD chips, π.χ. Corsair XMS4400C25

Ναι φυσικά.

Μπορείς να βάλεις ότι μνήμη θες [ DDR 1 πάντα έτσι? :D ].

Μπορείς την μνήμη να την έχεις σύγχρονα με το HTT [ όσο HTT τόσο και οι μνήμες ] , είτε με διαιρέτη [ ασύγχρονα ].

Δημοσ.

Ρε παιδιά...Μήπως με burn-in θα μπορούσαν να στρώσουν λίγο τα πράγματα και να τις κάνω να τρέχουν λίγο καλύτερα?

Επίσης πιο τεστ από το memtest86 πρέπει να χρησιμοποιώ σε loop? 'H να τρέχω και τα 10 test σε loop? Μπορεί να γίνει burn-in με το memtest μόνο?

Και κάτι άλλο...το burn in γίνεται και με τα δύο dimakia μαζί??

Δημοσ.

Μια μέθοδος είναι με το DDR Booster της OCZ' date=' μια πλακέτα που μπαίνει σε μια κενή θέση μνήμης και παίρνει εξτρά τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και με διακοπτάκια διαλέγεις τι ρεύμα θα πάει σις μνήμες. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, είναι σχετικά αναξιόπιστο, ζεσταίνεται πολύ και θέλει προσοχή γιατί μπορεί να βρεθείς μια μέρα ξαφνικά να δίνεις 4-5V στις μνήμες χωρίς να το καταλάβεις...

Παρεπιπτόντως, ο Hipro5 ετοιμάζεται να βγάλει σε μαζική παραγωγή και μια συσκευή παρόμοιας λειτουργίας με το DDR Booster της OCZ αλλά με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και αξιοπιστία... :)[/quote']

Που μπορώ να βρώ το DDR Booster της OCZ? Υπάρχει στην ελληνική αγορά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...