dimoss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Winchester 3000+ CBBID 0504 EPHW... mobo: Gigabyte K8NXP-9 (939) Nvidia 4 Ultra ram: 2x512 TwinMos PC3200 Τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αποκαρδιωτικά. Το ανώτερο που έχω φτάσει είναι 8χ275 = 2200 με τη ram στα 133 και το HT στο 3x Αν αφήσω το multiplier στο 9 τότε δεν πάει πάνω από 210. Όπως καταλαβαίνετε ούτε καν μπήκα στον κόπο να τον τεστάρω στα 2200 για σταθερότητα...χαχαχαχαχ Εκτός και αν κάνω εγώ κάποια μαμακία...η cpu είναι για τα μπάζα!!! Καμμιά βοήθεια?
billpeppas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Αρχικά με multiplier 6 , HTT { hypertransport } multipler 2x , και με την μνήμη σε...gay timings [ χαλαρά ] παίξε με το FSB. Δες μέχρι που πας σταθερά. Όταν υπάρξει αστάθια, ανέβασε ένα κλικ την τάση της CPU. Είσαι stable πλέον? Ναι. Ανέβασε FSB. Πάλι unstable? Ανέβασε ένα κλικ τάση... repeat... βρήκες πλέον το Max FSB [ HTT καλύτερα ] Μην δώσεις πάνω από 1.65V τάση. [ ιδιαίτερα αν είσαι με την μαμά ψύκτρα περιορίσου μέχρι τα 1.55-1.57 ]
predator Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Παιδια για τον 3000+ αλλα socket 754 τι ρυθμισεις προτεινετε για FSB και τασεις? τον ειχα παει με μαμα ψυκτρα και default ταση στα 224 και ηταν αρκετα σταθερος. μπορω να πετυχω κατι περισσοτερο?
dimoss Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Αρχικά με multiplier 6 ' date=' HTT { hypertransport } multipler 2x , και με την μνήμη σε...gay timings [ χαλαρά '] παίξε με το FSB.Δες μέχρι που πας σταθερά. Όταν υπάρξει αστάθια, ανέβασε ένα κλικ την τάση της CPU. Είσαι stable πλέον? Ναι. Ανέβασε FSB. Πάλι unstable? Ανέβασε ένα κλικ τάση... repeat... βρήκες πλέον το Max FSB [ HTT καλύτερα ] Μην δώσεις πάνω από 1.65V τάση. [ ιδιαίτερα αν είσαι με την μαμά ψύκτρα περιορίσου μέχρι τα 1.55-1.57 ] Όταν λές gay timings τι εννοείς. Πες μου νούμερα να καταλάβω... Πάντως δεν προλαβαίνω να μπω στα XP να τεστάρω αστάθεια γιατί μετά το 270 HTT (το 270 το πιάνει ΜΟΝΟ με 8 multiplier, γιατί με 9 πιάνει τα μπρίκια μου :razz: )κολλάει στο boot αν αυτό σου λέει κάτι.
billpeppas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Gay Timings: Memory Frequency: 333MHz CAS Latency: 2.5 [ ή 3 αν υποστηρίζεται από την μνήμη σου ] TRCD:6 TRP:6 Μα δεν είπαμε να πας κατευθείαν στα 270MHz. Βρες το max. Έπειτα από το σημείο που κολλάει στο BOOT , μπαίνεις στα Windows με το αμέσως προηγούμενο Max , και με το ClockGen ανεβαίνεις πάλι μέσα από τα Windows σιγά σιγά.
dimoss Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Αφού βρω το max ΗΤΤ τou cpu, ποιο είναι το επόμενο βήμα? (γιατί είμαι ακόμα με 6χ multriplier..όπως μου είπες). Θα αλλάξει ο Multiplier στο bios? ή θα συνεχίσω από τα XP το o/c?
billpeppas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Θα καταλήξεις με το Max HTT της mobo σου. Έπειτα "σφίγγεις" [ βελτιώνεις / μικραίνεις τους αριθμούς ] τα timings της μνήμης , βλέποντας κάθε φορά με το memtest αν είναι ok [ αν πετάξουν error , χαλαρώνεις ένα κλικ τα timings ]. Αφού τελειώσεις και με τις μνήμες , παίζεις με τον multiplier. Κάθε Overclock , test με SuperPi 8M , 3 loops 3D Mark05 CPU Tests , και 2 ώρες Toast. Θα καταλήξεις με το Max Stable OC.
dimoss Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Θα καταλήξεις με το Max HTT της mobo σου.Έπειτα "σφίγγεις" [ βελτιώνεις / μικραίνεις τους αριθμούς ] τα timings της μνήμης ' date=' βλέποντας κάθε φορά με το memtest αν είναι ok [ αν πετάξουν error , χαλαρώνεις ένα κλικ τα timings ']. Αφού τελειώσεις και με τις μνήμες , παίζεις με τον multiplier. Κάθε Overclock , test με SuperPi 8M , 3 loops 3D Mark05 CPU Tests , και 2 ώρες Toast. Θα καταλήξεις με το Max Stable OC. Λοιπόν έχουμε και λέμε... Multiplier: 9 FSB: 260 ram: 166 (5:6) HTT: 2x (πάνω από εκεί δεν πάει με τίποτε)...είναι μαμακία η μητρική ??? cpu volt: 1.55 ram volt: +0.1 (πως μπορώ να δώ τι V τρώνε οι μνήμες???) timings: 3-3-3-8 ----> 2347 Mhz SuperPI 32M --- stable (το SuperPI τεστάρει τις μνήμες??) Prime95 --- stable στο 3ο από τα 5 τεστ. ...με 1.55 V έχω πρόβλημα στην CPU? (Η θερμοκρασία στο Prime95 δεν ξεπέρασε τους 39 με την Zalman 7000Cu) P.S. Όταν έτρεξα το 4ο τεστ του Prime έβγαλε error. Συγκεκριμένα είναι αυτό που τεστάρει αρκετά τις μνήμες.
billpeppas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Στα 2.34GHz που σου έσκασε error το Prime, έτρεξες κανά 3D Mark / AquaMark ? [ μερικές φορές το Prime σκάει ακόμα και χωρίς λόγο ]
dimoss Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Στα 2.34GHz που σου έσκασε error το Prime' date=' έτρεξες κανά 3D Mark / AquaMark ? [ μερικές φορές το Prime σκάει ακόμα και χωρίς λόγο '] Όχι δεν το έχω κατεβάσει ακόμα...Σκέφτομαι να κατεβάσω το 3D Mark 2001...Διάβασα στο http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=1541023&frmKeyword=&STARTPAGE=2&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear ότι είναι αρκετά καλό.. Σχετικά με τα άλλα τώρα.. --2χ ΗΤΤ χάλια δεν είναι? --Το SuperPI τεστάρει ram stability? --Να τρέξω και το memtest86 ή δεν χρειάζεται? --Με 1.55V στην cpu υπάρχει πρόβλημα? (max heat 39o σε Prime95) --πως μπορώ να δώ τι V τρώνε οι μνήμες??
billpeppas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Καλύτερο CPU Stress κάνει το 3D Mark05. [ αν μένεις αθήνα μπορώ να σου δώσω ένα DVD γεμάτο Benchmarking / Stability testing utils ] --2x 260MHz = 520MHz HyperTransport Freq. Κανονικά πρέπει το HTT να αντέχει 1100MHz. [ δηλαδή ανάλογα με το HTT Freq. , ρυθμίζεις τον HTT Multiplier ώστε από τον πολλαπλασιασμό των δύο να προκύπτει νούμερο μεταξύ 950-1100 MHz ] { προτίμησε 1000 για λόγους σταθερότητας } --Το SuperPi κρεμάει σε λάθη RAM / CPU. --Memtest είναι μόνο για την RAM , τρέξε το.Αν πετάξει error , τότε κάτι πρέπει να κάνεις στην μνήμη σου. --Καλά είσαι με 1.55V , αρκεί να είσαι ok και θερμοκρασιακά. --Τι ακριβώς εννοείς?
dimoss Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Καλύτερο CPU Stress κάνει το 3D Mark05. [ αν μένεις αθήνα μπορώ να σου δώσω ένα DVD γεμάτο Benchmarking / Stability testing utils ] --2x 260MHz = 520MHz HyperTransport Freq. Κανονικά πρέπει το HTT να αντέχει 1100MHz. [ δηλαδή ανάλογα με το HTT Freq. ' date= ρυθμίζεις τον HTT Multiplier ώστε από τον πολλαπλασιασμό των δύο να προκύπτει νούμερο μεταξύ 950-1100 MHz ] { προτίμησε 1000 για λόγους σταθερότητας } --Το SuperPi κρεμάει σε λάθη RAM / CPU. --Memtest είναι μόνο για την RAM , τρέξε το.Αν πετάξει error , τότε κάτι πρέπει να κάνεις στην μνήμη σου. --Καλά είσαι με 1.55V , αρκεί να είσαι ok και θερμοκρασιακά. --Τι ακριβώς εννοείς? --Μένω Αθήνα και αν θες μπορούμε να τα πούμε από κοντά. --Με 1.55V βγάζω max 39 C στο Prime95 .... (θερμοκρασία καλή πιστεύω) --Εννοώ που μπορώ να δω με πόσα Volts δουλεύουν οι μνήμες. Έχω δώσει στο bios +0.1, αλλά δεν μπορώ να δω τα συνολικά Volts. --Τέλος, είναι αδύνατον να πάω σε 3x στο HT ακόμη και με 260 HTT που τρέχω τώρα.
billpeppas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 -- Private Message comin' later. -- Καλά είσαι. -- Χμ...lol κόλλησα! Στο Hardware Monitoring στο BIOS σίγουρα πάντως.
dimoss Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Τελικά το πρόβλημα είναι οι μνήμες...που δεν πάνε πάνω από 214 Στο memtest86 βγάλανε error στο 3ο πέρασμα. Στο prime95 έτρεχε 5 ώρες κανονικά στα μικρά FFT ενώ στα μεγάλα FFT έσκασε στα 44 min. To SuperPI 32M το έβγαλε κανονικά. Ποιες είναι καλές μνήμες για o/c δεδομένου ότι η μητρρική μου παίρνει DDR1 μέχρι 400?? Μπορούν να μπουν και μνήμες μεγαλύτερης ταχύτητας?
billpeppas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Καλές μνημούλες που πάνε και καλά στο motherboard σου είναι οι μνήμες των Corsair / OCZ / PQI με TCCD chips.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.