Προς το περιεχόμενο

HyperTransport Test

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά , εντελώς πρόχειρα τώρα , σας δίνω ένα τμήμα των αποτελεσμάτων από κάτι δοκιμές που μου ήρθαν έτσι στο άσχετο πριν.

Αναφορικά , αφορά τον δίαυλο HyperTransport { by A.D. } [ που έχουν οι AMD Athlon 64 CPUs ].

Μιας και οι μητρικές μας επιτρέπουν να ελέγχουμε την συχνότητα του διαύλου HyperTransport [ HTT ] { under & over clock } , είπα να δοκιμάσω πρώτα διάφορες συχνότητες πρός τα κάτω [ κρατώντας σταθερά τα πάντα ] { δηλαδή μόνο ο HTT Multiplier άλλαζε } ώστε να δούμε την επίδραση της συχν. του HTT στις επιδόσεις.

Για τις μετρήσεις θα χρησιμοποιηθούν αρκετά προγράμματα / μετροπρογράμματα [ real-life & synthetic ] ώστε να καταλήξουμε όσο το δυνατόν γίνεται σε πιο έγκυρα συμπεράσματα.

Επίσης θα χρησιμοποιηθούν και διάφορες μητρικές [ επειδή στα...πρός τα πάνω κάθε mobo έχει τα δικά της όρια ].

Test System

AMD Athlon 64 3200+ WinChester

Board 1: MSI K8N Neo2 Platinum

RAM: 2x 512MB Mushkin Special 2-2-2 [ -5 :D ]

VGA: HIS Excalibur X800Pro 256MB

HDD: Maxtor DiamondMAX Plus 9 200GB

PSU: Antec TrueControl 550

Sound Card: Creative Audigy 2 ZS

Αυτά πρός το παρόν:

[ click on thumbnail in order to view image ]

hypertransporttest8eu.th.jpg

Δημοσ.

πολύ ενδιαφέρον θέμα και είναι κάτι που με απασχολούσε εδώ και καιρό.

με τo σύστημα της υπογραφής μου μπορώ να παίξω από 1-5x στο HT.

τo κακό είναι ότι μόλις βάζω 5x HT δεν με αφήνει να αυξήσω τo FSB της CPU (την βάζει σε default από μονο του).

τι ρυθμίσεις μου προτείνετε?

Δημοσ.

Αν 5x=1000Mhz λογικό βρίσκω να μη μπορεις να ανεβασεις FSB αφου τα 754 υποστηρίζουν μεχρι 800Mhz [4x] ΗΤ!

Bill αντε κανε τα μαγικα σου και βγαλε αποτελεσματα!!!

Υ.Γ wellcome back...;)

Δημοσ.

"Υ.Γ wellcome back..."

thanks

Αύριο μεσημεράκι θα είμαι τελειωμένος περί HTT.

P.S. Ναι, αυτό που λέει ο phovos ισχύει στην περίπτωσή σου pred.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμες καλό ειναι το HT να μη ξεπερνα πολυ τη default συχνότητα ,γι αυτο και μετα απο ενα σημειο[o/c] πρεπει να κατεβασουμε τη συχνοτητα του μια σκαλα κατω...

Νομίζω οτι δεν υπάρχει συνταγή.Καθε μητρική ειναι διαφορετική οποτε πρεπει να δοκιμασεις για να δεις...Με το test που θα κανει ο billpeppas ίσως να βγουν μερικα συμπερασματα!!

Δημοσ.

ωραιο review.Θα ήταν καλό όμως να τα πληκρολογήσεις σε κανα excel για καλύτερη ανάγνωση..

Παντως δεν βλεπω τεραστιες διαφορές στις επιδόσεις

Δημοσ.

thanks man.

Θα μπούν και σε κανά computer gen. graph.

Απλά επειδή ακόμα δεν τελειώσε το test , τα έχω σε χαρτί.

Μόλις τελειώσουν θα βγεί σε JPG πίνακας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...