paris7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Exo to sigekrimeno motherboard kai exo idi epano enan 20 ata wd. Agorasa prin merikes meres ton sata alla DEN ton blepei. Ektos apo apo tin sindesi me to mikro kokkino kalodio tou sata ti allo prepei na kano gia na ton dei?? thanks :smile:
venejo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Κοίταξες από το BIOS μήπως θέλει να ενεργοποιήσεις τον SATA Controller ?. Και φυσικά φαντάζομαι ότι έχεις βάλει τροφοδοσία στον δίσκο εκτός από το κόκκινο (data) cable?
thcp Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Επίσης, να υποθέσουμε οτι ΔΕΝ έχεις εγκατεστημένα τα Win98, γιατί αν ναι, πρέπει ο SATA controller να ρυθμιστεί στο bios σε Compatibility και όχι Enhanced mode...
Ingenius Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Εγώ φίλε μου έχω ενα SATA 160αρη SEagate και παίζει τζετ!! Την τροφοδοσία την έβαλες???? Αν το τροφοδοτκό σου δεν έχει παροχή για SATA δίσκο πήγαινε αγόρασε αντάπτορα!! Επειδή έχω την ίδια μητρική σου λέω πως δεν θα βρεις ρυθμίσεις στο BIOS!! Μην ξεχάσεις να περάσεις και τους drivers της Silicon Image!!! Με το που τα συνδέσεις όλα σωστά θα δεις ότι θα αναγνωριστεί κανονικά εκτός κι αν έχει άλλο πρόβλημα!!
paris7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Να προσθέσω ότι η mobo δεν έχει στο συνοδευτικό cd-rom κάποιους drivers για SATA!! Είναι δυνατόν?? Ένας που ξέρω με την P4P800 το cd-rom του έχει κανονικά drivers και όλα μια χαρά (makedisk.exe συγκεκριμένα).
paris7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Ingenius, αυτό που λες για τον αντάπτορα δεν παίζει ρόλο, παίζει και με το συμβατικό ρεύμα. Πήγα στο site της Silicon Image αλλά εκεί γίνεται πανικός από drivers. Ποιόν απ' όλους να διαλέξω??? Έχει καμιά δεκαριά για SATA!
paris7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Λοιπόν βρήκα τον SATA driver και τον πέρασα κανονικά στη δισκέτα. Ξεκινάω το setup των ΧΡ αλλά δεν βλέπει ούτε σκληρό ούτε τίποτα, ούτε και στο Bios οπότε κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Αποκλείω να φταίει το ρεύμα. Θα δούμε μήπως φταίει το SATA καλώδιο ή η mobo ή εν τέλη ο σκληρός! Δίνω τον σκληρό σε έναν φίλο μου να τον τεστάρει και θα επανέλθω με νεότερα.
Ingenius Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Υπάρχει κάπου στο chipset configuration μια επιλογή που λέει on board ata device --> τσέκαρε ότι είναι οπωσδήποτε enabled!!
sarisn Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Kalimera! Eimai o filos toy paris7, dokimasa ton skliro sto diko mou pc kai doulevei mia xara! Ton eide amesws sto Bios xwris kanena provlima. Ingenius otan paw spiti toy tha to koitaksoume afto pou les. Thx!
sarisn Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Υπάρχει κάπου στο chipset configuration μια επιλογή που λέει on board ata device --> τσέκαρε ότι είναι οπωσδήποτε enabled!! OK δούλεψε έτσι όπως είπες!! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.