zaxoys Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Έχω το NEC 3520 (με το κανονικό firmware) σε διάφορα δισκάκια (πχ τώρα γράφω σε dvd-r TY 4X από e-shop) μου βγάζει επιλογή να τα γράφω μέχρι και 16Χ που είναι και το μέγιστο του recorder -πράγμα που κάνω συνήθως και δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα μέχρι τώρα.Υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί πρόβλημα σε αυτά τα δισκάκια αργότερα?Τελικά είναι προτιμότερο να τα καίμε στην ονομαστική τους ταχύτητα?
dali13gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 To DVD-RW αναγνωρίζει αυτόματα σε ποιά ταχύτητα μπορούν να γραφτούν τα δισκάκια, άσχετα με τιν ονομαστική τους ταχύτητα. Μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα με δισκάκια που έγραψα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Φιλικά
Aias Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 τα TY ειναι κορυφαια και οπως εχει λεχθει γραφονται σε μεγαλυτερη ταχυτητα ανετα.Εμενα το 2500 απο χ4 τα γραφει χ8 χωρις κανενα προβλημα.Βεβαια η δοκιμη ειναι αυτη που λεει την αληθεια.
kallair Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 exo kai ego ta sigkekrimena tayo yuden 4x kai grafontai teleia se 6x taxitita. mou bgazei mexri 8x alla stin 8x kanei ton idio xrono me to 6x. eseis dokimasate se 16x kai grafontai ok?
predator Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 αυτό που απασχολεί εμενα πάλι σχετικά με αυτό τo θέμα είναι τo κατά ποσον θα έχουν αντοχή στον χρόνο δισκάκια που έχουν γραφτεί σε μεγαλύτερη της ονομαστικής ταχύτητας. ας πούμε τα ΤY από eshop έχουν ονομαστική 4x και εμενα τo NEC3500 τα γραφει και 16x. αν τα γράψω σε 16x θα μου βγάλουν πιο γρήγορα read errors από ότι αν τα γράψω σε 4x? η και καλά επειδή είναι τόσο ποιοτικό δισκάκι δεν θα έχω πρόβλημα? ιδού η απορία!:roll:
zaxoys Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα του post ,οτι γράφονται πχ τα TY 4X με 16Χ ναι γράφονται,οπότε αξίζει να εκμεταλλευτούμε την διαφορά της τιμής από αυτά με μεγαλύτερη ονομαστική ταχύτητα ? - θα έχουμε πρόβλήμα μετά ή όχι (μέχρι στιγμής δεν έχω πάντως...)
accipio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Έχω γράψει ΤΥ δισκάκια 4x σε 8x (Plextor 708A + Plextor 716A). Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός λαθών είναι παραπλήσιος και η ποιότητα εγγραφής περίπου ίδια (εξαιρετική). Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η εγγραφή στα 8x μου έδωσε καλύτερα αποτελέσματα! Επίσης έγραψα ΤΥ 8x σε 16x (Plextor 716A). Όμως στα 16x τα αποτελέσματα του scan είναι αρκετά ως πολύ χειρότερα σε σχέση με την ταχύτητα 8x (αυξημένος αριθμός λαθών PI - πάνω από τις προβλεπόμενες ως ασφαλείς τιμές). Βέβαια τα dvd διαβάζονται χωρίς πρόβλημα. Τα scans τα έκανα με Kprobe + LiteOn recorder. Συμπέρασμα: Τα 8x μην τα γράφετε σε 16x. Γράψτε τα σε 8x-12x για σιγουριά. Έτσι κι αλλιώς, το πολύ να κερδίσετε 2 λεπτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.