Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στην εγκατάσταση λειτουργικού

Panthers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδες λυθηκε το θεμα κατεβασα οπως μου ειπατε ολοι σας το manual για την μητρικη τα βρηκα ολα,ΑΛΛΑ δυστηχως δεν με θελει να κανω δοκιμες παω να βαλω τα ΧΡ

και ενω κανουν boot κανονικα στο αρχικο σταδιο που σου λεει γινετε "restart σε 15' δευτερα" κανει επανεκκινηση και μετα αντι να ξεκινησει εγκατασταση παλι ξεκιναει απο την αρχη formarisma δισκου,βασικα θελω να διαμορφωσω τον δισκο σε ntfs αλλα και να βαλω και τα XP η οποιοδηποτε λειτουργικο,το θεμα ειναι εαν εχετε καμια ιδεα τι παιζει μπας και βρεθει λυση με αυτον τον μπελα...

Δημοσ.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.....

Πρώτον, αφού κάνεις το φορματ, κάνει την επανεκκίνηση και εσύ δεν πατάς κανένα κουμπί, και αν ο δίσκος παίζει σωστά θα τον βρει και θα εκκινησει από εκεί. Αν δεν παίζει σωστά, ίσως δεν έχεις βάλει σωστά το boot order στο bios ή ο δίσκος έχει σκασμένο boot sector (http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=102876&highlight=boot+sector) οπότε και θέλει αλλαγή (δεν ξέρω αν επισκευάζεται με software)

Δεύτερον... Φορμάρισμα δίσκου κάνει ή τσεκάρισμα? Όταν πήγα μια φορά να τα βάλω σε σύστημα με δίσκο που είχε bad sectors και δεν το ήξερα, έκανε επ'απειρον disk checking...

Δημοσ.

κοιταξε φιλε thcp θα κανω δοκιμαστικα δημιουργια partition μηπως γινει τιποτα,κατι που μου ειπες για την επιλογη στο bios {δεν έχεις βάλει σωστά το boot order στο bios}μηπως εννοεις ποιο drive εχω ορισει για να ξεκινησει το cd?ρωταω δεν ξερω,απλα αυτο που βλεπω ειναι οτι οταν παταω το "Enter" αντι να το αφησω μονο του να κανει restart και παλι δεν αλλαζει κατι,και δεν νομιζω το cd να εχει κατι διοτι και στον ΑMD μου μια χαρα μου εκανε εγκατασταση..αν ειναι μου λες και παλι..

Τα νεοτερα ειναι οτι εβαλα το cd των Wind 98 οπου το εχω αυθεντικο και οταν πηγα να κανω εγκατασταση μου λεει οτι"δεν υπαρχει δισκος στο συστημα ή χρειαζεται προγραμμα οδηγησης για να αναγνωριστει

το θεμα ειναι οτι εγω ειχα εγκαταστησει και τα 2000 και τα ΧΡ τωρα τι επαθε δεν μπορω να καταλαβω εντελως ξανφικα λετε να εσκασε κανα boot sector???

Και τι γινεται τωρα???

Thanks για την υπομονη σας...

Δημοσ.

Boot order = CDROM,C,A

Τα Win98 πιθανότατα να μην παίζουν γιατί έχεις κάνει format με filesystem ΝΤFS (Win 2000 / ΧΡ) που το win 98 δεν το βλέπει. Για να διορθωθεί αυτό, μπουτάρεις με Win98, τρέχεις την εντολή FDISK και με αυτήν σβήνεις ό,τι πληροφορία υπάρχει πάνω στο δίσκο. Στην περίπτωση που δεν θες τα win98, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό, και δεν το συνιστώ... Βέβαια, διαβάζοντας τις σελίδες και από εκεί ίσως μάθεις κάτι ακόμα...

Προτείνω τα εξής:

1. Μπαίνεις στο bios, και κάνεις το Load Default Settings ή Setup Defaults και μετά βάζεις την σειρά boot όπως αναγράφεται από πάνω

2. Σώζεις και βγαίνεις, κλείνεις το μηχάνημα, βεβαιώνεσαι ότι ο δισκος είναι Primary Master και το cdrom Primary Slave

4. Να boot-άρεις με το CD winXP και να κάνεις όλα τα βήματα σιγά σιγά, αφού διαβάσεις όλες τις οδηγίες που έχει σε κάθε σελίδα. Μην ξεκολλήσεις τα μάτια σου από την οθόνη! :)

Μάλλον κάπου κολλάς επειδή κάτι σου διαφεύγει... Δούλεψέ το με προσοχή!

Μία ερώτηση.... Ανοίγεις το PC με το CD μέσα... Σου βγάζει κανα μήνυμα πριν φορτώσει από το CD? (p.x. press any key to boot from CD....) Αν ναι, τότε πατάς πλήκτρο μόνο την πρώτη φορά! Στις επόμενες επανεκκινήσεις δεν πατάς τίποτα εκεί, απλά περιμένεις...

• Members
Δημοσ.
Boot order = CDROM' date='C,A

Μία ερώτηση.... Ανοίγεις το PC με το CD μέσα... Σου βγάζει κανα μήνυμα πριν φορτώσει από το CD? (p.x. press any key to boot from CD....) Αν ναι, τότε πατάς πλήκτρο μόνο την πρώτη φορά! Στις επόμενες επανεκκινήσεις δεν πατάς τίποτα εκεί, απλά περιμένεις...[/quote']

Έτσι ακριβώς την είχα πατήσει εγώ στο πρώτο μου format :). Από τότε, μετά την πρώτη επανεκίνηση άλλαζα πάντα το boot sequence έτσι ώστε να ξεκινάει απο τον σκληρό. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ όμως ότι θα μπορούσα απλώς να μην πατάω το άτιμο το κουμπί... :???:

Δημοσ.

φιλε thcp εχεις δικιο απο την στιγμη που αλλαξα το format του δισκου απο FAT σε NTFS ειναι επομενο να μην μπορω να βαλω τα WInd 98 αλλα αμα δεν εχεις μυαλο να το σκεφτεις μονο σου πρεπει να στο θυμησουν οι αλλοι... τελος παντων καλα κανετε και μου τα λετε ωστε να παιρνω μπρος.οσο για το boot order ετσι οπως το γραφεις το εχω κανει τωρα θα δοκιμασω τα 4 βηματα που μου λες και θα σου το αποτελεσμα..

Oσο για αυτο που μου λες σχετικα με το φορτωμα απο το Cd οταν εστησα τον AMD δεν ειχα προβλημα τωρα αρχισαν με το αλλο το PC να εμφανιζονται διαφορα

gsarig φιλε thanks για την επισυμανση σου θα το εχω υποψη μου και αυτο που λες απλα και στα Pc στη δουλεια μου και στο σπιτι δεν εχω προβλημα με το bootarisma εδω τι παιχτηκε μονο το μηνανημα ξερει.

Δημοσ.

λοιπον εχω να προσθεσω καποια νεα,καταρχην πηρα στη δουλεια το δισκο τον φτιαξαμε εκει καναμε[fdisk\mbr]οπως ειπε ο thcp& τα στειλαμε ολα αδιαβαστα εστησα τα wind 2000 και ολα ειναι οκ προς το παρον.το θεμα ειναι το εξης που εθεσε ο thcp "βεβαιώνεσαι ότι ο δισκος είναι

Primary Master και το cdrom Primary Slave"

απο την στιγμη που εχω 2 drive 1ο εχω το Dvd-r & 2ο το cd-r εχω το "Dvd-r master" &

cd-r "slave" επισης και τον ενα και μοναδικο δισκο "master" το ερωτημα ειναι αν και φαινεται χαζο εαν ειναι λαθος τα primary &slave πραγμα που δεν νομιζω εγω .η δικια σας γνωμη???

αυτο το λεω με βαση αυτο που εθεσε ο tchp ετσι ωστε να μπορεσω να αρχιζω να παιζω με τα {live cd}

Δημοσ.

Η μητρική σου θα πάει να μπουτάρει από το Secondary Master, όποιο και αν είναι αυτό. Το ανέφερα και πιο πάνω.

Τα live CD είναι full εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων που φορτώνουν χωρίς εγκατάσταση, μόνο από το CD με χρήση μνήμης RAM ή και λίγο προσωρινού σκληρού δίσκου, και είναι bootable, εννοείται, και κυρίως linux (δεν υπάρχει Windows LiveCD, τουλάχιστον όχι επίσημα). Τα Linux 9.2 Professional και WinXP δισκάκια είναι απλά Bootable δισκάκια λογισμικού, με τα οποία κάνεις την εγκατάσταση. Απλή παράθεση, μήπως και τα είχες μπερδέψει επειδή τα ανέφερα παραπάνω...

Δημοσ.

κοιταξε φιλε thcp εγω απλα ανεφερα αυτο που μου ειπες απλα να καταλαβω καλυτερα οκ,και το φυσιολογικο ειναι αυτο που λες να bootari απο το "Secondary Master"

οσο για το live CD απλα βρηκα απο ενα Ftp kai κατεβασα το Suse 9.2 αλλα λογικα θα ειναι το 1Dvd απο τα 4 που ειναι κανονικα

αυτα προσωρινα οτι ειναι ξανα μιλαμε

thanks &παλι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...