koyan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Καλημέρα, Σε μία σελίδα που έχω, τα τονισμένα κεφαλαία Ά εμφανίζονται "?" όταν το encoding ειναι "greek iso-8859-7" αλλά εμφανίζεται σωστά όταν αλλάξω manually το encoding σε windows-greek. Πως μπορώ να το κάνω να εμφανίζεται σωστά στο "greek iso-8859-7" ? Ευχαριστώ, koyan
alkisg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Για να εμφανίζεται σωστά και στα δύο κάνε αντικατάσταση όλα τα Ά με & # 902; (χωρίς κενά ενδιάμεσα από τα & #, τα έβαλα γιατί αλλιώς το έδειχνε σαν Ά)
koyan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Έλά μου ντε... Προσπαθούσα να δώ μέσα από τον Php designer πως μπορώ να ορίσω το encoding του αρχείου, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά το τιμημένο να μην του πώ τίποτα... Πώς το σώζω ώς ISO-8859-7 ? Πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλον editor?
alkisg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Ρε παιδιά γιατί θέλετε να φαίνεται σωστά ΜΟΝΟ σε μία από τις παραπάνω κωδικοσελίδες? Δηλαδή όσοι χρησιμοποιούν την άλλη να μην το βλέπουν? Είπαμε, αντικατάσταση όλα τα Ά με & # 902;
nobody Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Για πιο αναλυτικες λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα κοίταξε εδώ. Η μέθοδος που προτείνει ο alkisg είναι αρκετά ικανοποιητική αν και πιθανώς να έχεις κάπου προβλήματα. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, βάλε Α χωρίς τόνο(για παράδειγμα το in.gr αυτή τη 'μέθοδο' χρησιμοποιεί π.χ. δες στο άρθρο τη λέξη Αγκυρα.)
Cue Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δηλαδή όσοι χρησιμοποιούν την άλλη να μην το βλέπουν? Αυτό για να είμαι ειλικρινής δε το καταλαβαίνω :/ Τι πάει να πει "όσοι χρησιμοποιούν την άλλη"? Ένα charset δηλώνεις για ένα html document και βάσει αυτού εμφανίζεται η σελίδα. Γιατί να αλλάξει κάποιος το encoding? :/ nobody ενδιαφέρον το link:)
alkisg Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Λοιπόν εξηγούμαι: Αν κάποιος φτιάξει σελίδα iso-8859-7 τότε αν εγώ έχω δηλώσει στον explorer μου να χρησιμοποιεί κωδικοποίηση windows-1253 το Ά θα το δω τετραγωνάκι. Αν κάποιος φτιάξει σελίδα windows-1253 τότε αν εγώ έχω δηλώσει στον explorer μου να χρησιμοποιεί κωδικοποίηση iso-8859-7 το Ά θα το δω ?. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ AUTODETECT ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. Αν κάποιος φτιάξει σελίδα UTF7 ή UTF8 τότε συνήθως το autodetect πιάνει και τα βλέπουμε ΟΚ. Το & # 902; είναι το αντίστοιχο Unicode για το Ά, οπότε ΟΛΟΙ οι browsers που υποστηρίζουν unicode θα το βλέπουν κανονικά. Ο Internet Explorer υποστηρίζει Unicode από την έκδοση 4.0 και μετά, δηλαδή μόνο κάποια Windows 95a ΧΩΡΙΣ office, τα οποία έχουν τον Internet Explorer 3.0 δεν θα δουν το Ά σωστά. Τυχαίνει να με λένε Άλκη και θέλω να φαίνεται σωστά το όνομά μου, οπότε το έχω ψάξει το θέμα
Cue Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Σωστά όλα αυτά που λες. Στέκομαι στο ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ AUTODETECT ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. Όταν λες δε πιάνει όπως το θέλουμε? Δηλώνεις το charset κανονικά στο head της html και δε το αναγνωρίζει ο browser? Ποιοι browser ακριβώς έχουν το πρόβλημα? Ενδιαφέρον να το γνωρίζουμε.
alkisg Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι στους browsers, είναι στους developers/users... Επειδή πολλοί δεν ρυθμίζουν σωστά τον apacher Ή δεν στέλνουν charset κτλ κτλ, αρκετές είναι οι σελίδες που δεν φαίνονται σωστά στο autodetect (ξαναλέω λόγω server/developer). Τελικά ο απλός χρήστης το "καρφώνει" στο Windows-1253 και ησυχάζει... Έτσι όμως το Ά φαίνεται τετραγωνάκι στην iso-8859-7. Δηλαδή δεν είναι θέμα browser αλλά θέμα τακτικής χρηστών.
random Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Tο προβλημα ειναι της microsoft που "επινόησε" ενα νεο charset (1253) και εγραψε στα @@ της, το ηδη υπάρχον 8859-7 που επαιζαν μια χαρα στα αλλα o/s. απο εκει και περα, επειδη win εχει το 90% των χρηστων, καταληγουμε στο "αν δεν μπορεις να το αποφύγεις, απολαυσέ το", και αρχισαν ολα τα "εναλλακτικα" software (apache, php, firefox, κλπ) για να ειναι συμβατοι, να παιζουν και με τα win* charsets. o developer πρεπει να βαλει στις σελιδες του το charset με το οποιο φτιάχνει τις σελίδες του. η κωδικοποίηση ειναι στο λειτουργικό . οι περισσότεροι windows editors θα σου φτιάξουν win 1253, και οι περισσότεροι unix editors θα φτιαξουν 8859-7 - εκτος εαν εχεις ενα advanced editor που δινει τετοιες επιλογές. Aλλα με το να χρησιμοποιεις ενα συγκεκριμένο εργαλείο, καταργεις το portability των html, php που πρεπει να ειναι απλο ascii. θα φτιάξεις τις σελιδες, και πρεπει να σημειώσεις κάπου ή να πεις στον πελάτη, αν θες καμια επέμβαση θα τις ανοιξεις μονο με Php designer ή dreamweaver, και οχι με notepad, wordpad, ultraedit, και δεκαδες αλλους editors, γιατι θα μας χαλάσει το τονούμενο Α ?? και ο χρήστης να εχει το browser sto autodetect. αν δεν θελει autodetect πρόβλημα του χρήστη. (σα να εχω κανει disable τη java στο browser μου και να κανω παράπονα στον developer οτι δε μου ανοιγει το applet. στέκει ? .) και αν δεν πιανει το autodetect, εχει bug ο browser. να τον πατσάρουν/αλλαξουν
EPa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι στους browsers' date=' είναι στους developers/users... Επειδή πολλοί δεν ρυθμίζουν σωστά τον apacher Ή δεν στέλνουν charset κτλ κτλ, αρκετές είναι οι σελίδες που δεν φαίνονται σωστά στο autodetect (ξαναλέω λόγω server/developer).QUOTE'] Δεν υπάρχει server που να μη στέλνει σωστά το charset. Αν συμβαίνει αυτό, δε στέλνει καθόλου τη σελίδα(!), αφού ο ορισμός για τον οποίο μιλάει και ο random, είναι ο ορισμός που γίνεται από τον σχεδιαστή της web σελίδας, και βρίσκεται *μέσα* στο .html αρχείο. Δες πχ. τον κώδικα της σελίδας που διαβάζεις τώρα. Μιλάμε για το <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7" /> που υπάρχει κάπου στις πρώτες γραμμές. Αν αυτός που σχεδιάζει/φτιάχνει τη σελίδα κάνει καλά τη δουλειά του (ορίζει δηλαδή το charset της σελίδας), δεν υπάρχει πρόβλημα με κανέναν server/browser.
Cue Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι στους browsers, είναι στους developers/users... Επειδή πολλοί δεν ρυθμίζουν σωστά τον apacher Ή δεν στέλνουν charset κτλ κτλ, αρκετές είναι οι σελίδες που δεν φαίνονται σωστά στο autodetect (ξαναλέω λόγω server/developer). Ακριβωωωωώς! Για αυτό είπα και εγώ λοιπόν να δηλώνουμε το charset και όλα καλαααα! και παραξενεύτηκα που μίλησες για το autodetect. Τελικά ο απλός χρήστης το "καρφώνει" στο Windows-1253 και ησυχάζει... Έτσι όμως το Ά φαίνεται τετραγωνάκι στην iso-8859-7. Δηλαδή δεν είναι θέμα browser αλλά θέμα τακτικής χρηστών. Για αυτό σαν σωστοί developers να δηλώνουμε το charset για να μη ψάχνεται ο χρήστης Tο προβλημα ειναι της microsoft που "επινόησε" ενα νεο charset (1253) και εγραψε στα @@ της' date=' το ηδη υπάρχον 8859-7 που επαιζαν μια χαρα στα αλλα o/s.[/quote']έχω την εντύπωση πως το 1253 προ-υπήρχε του ISO φυσικά δε διαφωνώ πως θα μπορούσε η M$ να βγάλει ένα charset από κοινού αλλά όπως γνωρίζουμε θέλει να έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και ο χρήστης να εχει το browser sto autodetect. αν δεν θελει autodetect πρόβλημα του χρήστη. (σα να εχω κανει disable τη java στο browser μου και να κανω παράπονα στον developer οτι δε μου ανοιγει το applet. στέκει ? .) συμφωνώ.
random Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Να δωσω και τη λυση που ακολουθώ εγώ, 1. προγραμματιζω σε win, εχω τη βαση σε win, ξερω οτι το 90-95% στο ιντερνετ (το 100% σε εταιρικο δικτυο) των επισκεπτών εχει win, βαζω τα παντα 1253. Ακομα κι αν ελθει καποιος απο με linux, πιστευω oi browser τους υποστηριζουν 1253. 2. εχω πρόβλημα οταν η database δεν ειναι δική μου -τη βρισκω έτοιμη- ή ειναι σε unix server που κατα 70% ειναι 8859-7 (ή αν εισαι τυχερος ειναι σε unicode). τοτε διαλέγεις, ή τα πάντα 8859-7 και δε βαζω Ά στο static text, ή τα πάντα 1253 και ελένχω να μην υπάρχουν Ά στα δεδομένα της βάσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.