Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για θερμοκρασία σε laptop

kyriakos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω ένα acer aspire 1681 WLCi (εδώ και 3 μήνες) και έχω ένα πρόβλημα.

Εδώ και κάποιες μέρες το ανεμιστηράκι δουλεύει σχεδόν κάθε τρια λεπτά ενώ παλιότερα δούλευε σπάνια. Έβαλα το speedfan 4.21 και η θερμοκρασία της cpu ξεκινάει στους 50 C και ανεβαίνει μέσα σε τρία λεπτά στους 60 C όπου και μπαίνει το fan και ξαναπέφτει στους 50. Αυτό που με παραξενεύει ότι το fan δουλεύει πολύ περισσότερο από ότι πριν από λίγες μέρες. Βέβαια δεν παρουσιάζει κανένα άλλο πρόβλημα (κολήμματα και τέτοια). Σκέφτομαι ότι ίσως επειδή έχω γεμίσει τον δίσκο αρχίζει και ζεσταίνεται πιο γρήγορα.

Ελπίζω να υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάτι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Στο πλαίσιο πουλάνε μία βάση για Laptop με έξτρα ανεμηστιράκι.

Alternative: Βάλε το laptop να κάθεται σε 2 βιβλία στις άκρες, ώστε να έχει χώρο απο κάτω να παίρνει περισσότερο αέρα.

Μην το χρησιμοποιείς πάνω στα πόδια σου, γιατί τα ρούχα φράζουν τις εισόδους του αέρα.

Μην παίζεις παιχνίδια με απαιτήσεις γραφικών, γιατί το κάνουν να ζεσταίνεται πολύ πολύ πολύ περισσότερο.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκίμασα και να το σηκώσω ψηλά με βιβλία και δεν υπάρχει διαφορά. απλώσ μου φαίνεται περίεργο πως σε 3 λεπτά όταν τρέχω μόνο το dc++ ανεβάζει 10 βαθμούς κελσίου. Πρόβλημα ουσιασιτικό δεν υπάρχει γιατί όταν μπαίνει το fan τη ρίχνει αμέσως την θερμοκρασία. Απλώσ φαντάζομαι αν δουλεύει με τέτοια συχνότητα δεν θα ντέξει και πολύ. Πάντωσ αν συνεχίσει τα ίδια θα κοιτάξω για την βάση από το πλαίσιο.

Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

mporei na isxiei kai auto me ton disko pou les.perissotera arxeia,perissotero psaksimo kai diavasma,perissoteri thermokrasia.parola auta den nomizo na exeis provlima genika.ta laptop einai sxediasmena etsi oste na antexoun kala se tetoies katastaseis..

Δημοσ.

den nomizw na exeis provlhma....exw k egw enan Acer Aspire 1355. Otan einai idle h temp einai 48-52 va8mous. Analoga me to forto ergasiwn ftanei mexri k 68 va8mous....O anemisthras pairnei mprosta stous 52-54 va8mous, doulevei gia ligo kai svhnei... Otan h temp einai panw apo 65-66, tote doulevei pio grhgora mexri na ri3ei thn temp....

Edw k 1 xrono doulevei se aytes tis temp kai kanena provlhma.....Kai emena mou fainontan oti san kainourgios o anemisthras douleve ligotero... Mporei na nai h idea mou, mporei na ftaei to fortwmeno leitourgiko, who knows???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...