Προς το περιεχόμενο

CD ή DVD το πιο αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης;

gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Γεια σας.

Ποιό είναι πιο αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης, το CD ή το DVD; Εννοείται και στις δύο περιπτώσεις ότι χρησιμοποιούμε καλά δισκάκια.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

to pio a3iopisto meso apo9ikeusis gia ta polytima data mas einai enas skliros diskos aposyndedemenos apo to pc kai fylagmenos sto syrtari mas !!!!

• Members
Δημοσ.

Ναι εντάξει, αυτό το ξέρω... :)

θέλω να μάθω όμως που είναι καλύτερο να γράφω τα δεδομένα που δεν θέλω με τίποτα να χάσω, σε CD ή σε DVD. Ή μήπως τελικά δεν παίζει κανένα ρόλο;

Η ερώτηση αφορά μόνο τα δύο συγκεκριμένα μέσα αποθήκευσης.

Δημοσ.

ta cd enoeitai. ta dvd 3exna ta gia a3iopistia. pae mi akalh maka diskakia cd kai eisai kalymenos gia ta politima backup sou.. oso gia terastious ogous dedomenwn grafe se dvd..

hehe o sklhros einai ontws kalh lysh alla deh einai ayth, ephreazontai kai aeykola oi atimoi oi skkhroi..

Δημοσ.

Συμφωνω με τον gv αλλα θα προσθεσω και κατι ακομα! Καλο ειναι να κανεις backup σε πανω απο 2 μεσα αποθηκευσης. Ας πουμε κανε και σε σκληρο και σε 1 dvd. Aν δεν θες σκληρο κανε σε 2 καλα dvd τα ιδια αρχεια και αποθηκευσε τα σε ξεχωριστο χορο, ωστε να μην εχουν ιδια φθορα. Επισης μια φορα στο τοσο αν ειναι πολυ πολυτιμα τα δεδομενα που θα εχεις ξαναγραψε σε νεοτερο δισκακι.

Να σου πω οτι εγω στην αρχη εκανα backup σε cd, μετα απο χρονια τα περασα σε dvd και ποιος ξερει στο μελλον θα τα περασω σε HD-DVD. Αλλωστε καθε 2-3 χρονια τα αποθηκευτικα μεσα πολλαπλασιαζουν την χωρητικοτητα τους.

• Members
Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

kleidokratwr, κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα (γι' αυτό και το post, για να δω αν ισχύει). Τα CD που χρησιμοποιώ είναι TDK και είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.

green_beret, εννοείται πως συμφωνώ με τη λογική των πολλαπλών backup όταν τα δεδομένα είναι πολύτιμα... έχει τύχει να γράψω κατά καιρούς τα ίδια πράγματα σε 4-5 διαφορετικά CD για σιγουριά (αφού την είχα πατήσει βέβαια πρώτα κανα-δυο φορές)

Δημοσ.
ta cd enoeitai. ta dvd 3exna ta gia a3iopistia. pae mi akalh maka diskakia cd kai eisai kalymenos gia ta politima backup sou.. oso gia terastious ogous dedomenwn grafe se dvd..

hehe o sklhros einai ontws kalh lysh alla deh einai ayth' date=' ephreazontai kai aeykola oi atimoi oi skkhroi..[/quote']

ego exo kammia 10aria Giga yper-polytima !!!

ayta ta exo se 3 sklirous ... 1 pano sto mixanima 1 e3oteriko kai 1 sto syrtari !!!

fysika ta exo kai se 3-4 seires antigrafa DVD ...

ta mp3 mou (kammia 70Giga) den ta exo se dvd alla se e3oteriko skliro kai episis ta exo antigrapsei se 2-3 filous etsi oste stin periptosi pou xtypisei o skliros mou na ta paro piso apo autous ... nomizo oti einai oti kalytero mporousa na kano ...

nomizo oti 9a prepei na epile3eis cd i dvd analoga me ton ogko dedomenon pou exeis ...

kai ta 2 einai to idio a3iopista otan grafeis se poiotika diskakia ...

Δημοσ.

Αξιόπιστες μάρκες media, χαμηλές ταχύτητες εγγραφής, jewel cases, και στο ράφι τους μακριά από θερμοκρασίες/υγρασίες. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν θα είναι cd/dvd.

/sc

Δημοσ.

Χαιρετώ τον futuramaniac από πάνω.

Κι εγώ θα συμφωνήσω πως ανάμεσα στα 2, βάσει λογικής, το CD είναι πιο ασφαλές μιας και τα data είναι πιο "στριμωγμένα" στο DVD οπότε και περισσότερο ευάλωτα.

Μια γρατζουνιά στο μέγεθος καρφίτσας πχ θα καταστρέψει τα 6πλάσια tracks στο DVD από ότι στο CD.

Βέβαια όσον αφορά το υλικό του layer δεν γνωρίζω αν στο ένα είναι πιο ανθεκτικό από το άλλο.

Δημοσ.

Δεν είναι πάντως και τόσο προφανές ότι τα CD είναι καλύτερα από τα DVD. Αν δεν κάνω λάθος τα DVD έχουν μεγαλύτερο redudancy απ' οτι τα CD, και γενικότερα πιο εξελιγμένο συστημα διορθωσης λαθών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...