dpolal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Λέμε, λέμε, για την Intel αλλά τελικά κάποια πράγματα πολλές φορές μας εκπλήσουν εντελώς. Ακούστε τί έπαθε φίλος. Έχει ένα παλιό pc με P4 1,6Ghz με ψύκτρα της Spire. Μου το έφερε για να του βάλω νέο δίσκο και win XP. To φτιάχνω και όλα καλά και ωραία (εκτός από την Spire πού ακουγόταν σαν αεροπλάνο). Κοιτάω και λίγο το BIOS και εκεί όλα καλά, cpu temp κάπου 40 βάλε αλλά βαριόμουν να βγάλω την ψύκτρα οπότε δεν το πέιραξα. Το πέρνει και πάει σπίτι του. Το δουλεύει, όλα καλά και κάποια στιγμή πάει να συνδέσει επάνω ένα πολυνηχάνημα Lexmark σε usb. Κόλαγε. Μιά, δυό, τρείς, τελικά πάω και εγώ από εκεί να δώ τί γίνετε. Το δουλεύω λίγο το μηχάνημα, κανένα πρόβλημα, βάζω το πολυμηχάνημα, cpu load στο 100% και κόλαγε. ????? Καμμία αντίδραση, μόνο με reset επενερχόταν. Έλα όμως που πριν τα ΧΡ το πολυμηχάνημα έπαιζε κανονικά οπότε ασυμβατότητα δεν είχαμε... Το ανοίγω μπαίνω BIOS να τσεκάρω τα usb και παρατηρώ ότι cpu temp 0... Mπά, κάτι πέζει εδώ. Του κάνω boot και μπαίνω αμέσως BIOS και κοιτάω: CPU TEMP-----> 45, 67, 89, 95, 0. Το ανοίγουμε και τελικά ολόκληρη η ψύκτρα είχε σπάσει και κρεμόταν στον αερα. :shock::shock: O επεξεργαστής γυμνός μόνο με την θερμοαγώγιμη και έπαιζε.... Tελικά βρήκαμε κάτι βίδες βιδώσαμε την ψύκτρα επάνω στο μπόρντ :shock: και τώρα παίζει μια χαρά. :grin: Τί να πεί κανείς?????
evansdimo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Ειχα παθει και εγω μια τετοια πλακα με τον δικο μου P4. Ειχαν παγωσει τα παντα και δεν ανταποκρινονταν ουτε το ποντικι. Ανοιγω το κουτι και η ψυκτρα κρεμοταν απο τη μια πλευρα μονοπατα. Ειχε σπασει το πλαστικο που κραταει τη ψυκτρα. Αφου δεν μου καηκε τι να πει κανεις...
sarisn Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Ε καλά αν δεν την είχατε στηρίξει καλά την ψύχτρα ή την είχατε ζορίσει παραπάνω από όσο έπρεπε λογικό ήταν να σπάσει/ξεκουμπώσει... δεν φταίει η Intel γι' αυτό.
dpolal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Ε καλά αν δεν την είχατε στηρίξει καλά την ψύχτρα ή την είχατε ζορίσει παραπάνω από όσο έπρεπε λογικό ήταν να σπάσει/ξεκουμπώσει... δεν φταίει η Intel γι' αυτό. Μάλλον δεν έχεις δίκιο φίλε, γενικά οι βάσεις όπου στηρίζονται οι ψύκτρες της Intel σπάνε εύκολα. Το έχω δεί να συμβαίνει σε 4 υπολογιστές τον τελευταίο χρόνο. Όλοι λειτουργούσαν για καιρό και από απλούς χρήστες.
evansdimo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 dpolal2 θελεις να μαθεις και το ποιο κουφο της υποθεσης? Παω το mobo στο πλαισιο για να τους ρωτησω αν φτιαχνεται και υπαλληλος μου απανταει με υφακι: "Κυριε μου το mobo δεν φτιαχνεται διοτι οι βασεις ειναι fixed και δεν υπαρχουν στο εμποριο" OYAOY!!! Mια βολτιτσα στη Στουρναρη με συνεφερε παντως.
dpolal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 dpolal2 θελεις να μαθεις και το ποιο κουφο της υποθεσης?Παω το mobo στο πλαισιο για να τους ρωτησω αν φτιαχνεται και υπαλληλος μου απανταει με υφακι: "Κυριε μου το mobo δεν φτιαχνεται διοτι οι βασεις ειναι fixed και δεν υπαρχουν στο εμποριο" OYAOY!!! Mια βολτιτσα στη Στουρναρη με συνεφερε παντως. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ έχω δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρώ τέτοιες βάσεις. Ειδικά σε ποιό παλιές υλοποιήσεις (π.χ. Spire) που αποτελούνται από δύο ξεχωριστά κομμάτια δεν έχω βρει πουθενά.
sarisn Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2005 Μάλλον δεν έχεις δίκιο φίλε' date=' γενικά οι βάσεις όπου στηρίζονται οι ψύκτρες της Intel σπάνε εύκολα.Το έχω δεί να συμβαίνει σε 4 υπολογιστές τον τελευταίο χρόνο. Όλοι λειτουργούσαν για καιρό και από απλούς χρήστες.[/quote'] OK ίσως επειδή δεν έχει τύχει ποτέ σε μένα ή κάποιο γνωστό μου να το θεωρώ λίγο περίεργο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.