sarisn Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Καλησπέρα. Έβαλα 2 σκληρούς στο υπάρχον σύστημά μου (είχα έναν Raptor, 3 σύνολο τώρα), έναν Seagate 120 GB και έναν WD 40 GB, IDE και οι δύο. Τον Seagate τον είχα στο 2ο pc μου και τον είχα χωρίσει σε 2 partitions, ένα 40 GB και ένα 72 GB περίπου. Με το που τον έβαλα στο υπάρχον σύστημα, κατά ένα παράδοξο τρόπο βλέπει σαν έναν σκληρό τον 40άρη και το ένα partition του Seagate (τα 72 GB) και σαν δεύτερο σκληρό το άλλο partition του Seagate!!!! Σας φαίνεται λογικό εσάς αυτό???? Εμένα πάντως καθόλου!!! Ξέρετε τί μπορεί να συμβαίνει??? Και αν ναι, πώς μπορώ να το διορθώσω???
Johnnie Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 ... κατά ένα παράδοξο τρόπο βλέπει σαν έναν σκληρό τον 40άρη και το ένα partition του Seagate (τα 72 GB) και σαν δεύτερο σκληρό το άλλο partition του Seagate!!!! ... Αυτό πού το βλέπεις, στο BIOS (δε νομίζω) ή στη "Διαχείριση Δίσκων" στα Windows ? Γιατί μου κάνει εντύπωση, δεν έχω ξανακoύσει κάτι τέτοιο. Μήπως για κάποιο λόγο μπερδεύεις τα partitions ? 8-) 8-) 8-)
Challenger Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Ρίξε κι ένα Partition magic να δεις τι παίζει... Αν δεν το βρίσκει με τίποτα, δοκίμασε να τον βάλεις σε άλλο IDE channel
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δοκίμασα να βάλω τα ΧΡ και κάνοντας κανονικά boot setup πάω να δηλώσω σε ποιο partition να γίνει η εγκατάσταση και είδα τα παραπάνω. Επίσης το τσέκαρα και με το Acronis Disk Director Suite (είναι σαν το Partition magic αλλά εμένα μου φαίνεται καλύτερο) και είδα ακριβώς τα ίδια πράγματα!!! Πώς είναι δυνατόν??? Johnnie εμένα να δεις τι εντύπωση μου κάνει..... Challenger, στο άλλο IDE channel είναι το DVD-ROM + DVD-R.
paravatis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 exm, thelo na pistevo pos tous drivers gia ton sata controller tous exeis se floppy kai patas kanonika F6 otan sou zitane ta windows stin arxi tou setup... :? :? episis den pistevo na ypostirizei i mobo sou raid jbod kai na to xeis active...
Challenger Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Αφού ρε paravatis τα βάζει σε IDE. Χρειάζονται SATA drivers? Μήπως ο δίσκος με το λειτουργικό σου είναι σε FAT32 και εσύ προσπαθείς να βρεις κάποιο NTSC partition? Στο setup των windows ποια partitions σου βρίσκει?
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 paravatis, το πρόβλημα δεν είναι στον SATA αλλά στους 2 IDE δίσκους. Challenger, όλοι οι δίσκοι είναι σε NTFS. Στο setup των Windows βλέπει ακριβώς τα ίδια partitions.
nikoskon Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Mou fainetao pws ta Windows einai o h8ikos aytoyrgos...
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Και τί μπορώ να κάνω γι' αυτό?? (εκτός από format)
Challenger Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Αν δεν καταφέρεις τίποτα, μάλλον μόνο σβήνοντας τα partition του μεγάλου σκληρού θα βρεις άκρη
thcp Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Καταρχάς, να παρακαλέσω για photo... Μαζεύω περίεργα που συμβαίνουν σε PC και αυτό θα είναι από τα TOP 5... Σε συνέχεια, επειδή μόνο προϋποθέσεις μπορώ να κάνω, ίσως αυτά που γράφω τα βρεις χρήσιμα. Σίγουρη απάντηση δεν έχω... Λοιπόν, το γεγονός ότι στην εγκατάσταση τα βλέπεις αυτά, δηλώνει ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά, με το υλικό και όχι με το λογισμικό. Εφ'όσον το τσέκαρες και με το Acronis (καλό είναι, όντως) αυτό απλά επιβεβαιώνει την ιδέα αυτή. Πάμε τώρα στα καλά... Μήπως η μητρική που έχεις έχει RAID και σε PATA και σε SATA? Για δες το εγχειρίδιο, ή κοίτα καλύτερα στο bios... Βέβαια, και πάλι έτσι, ο controller θα δέσμευε ολόκληρο το δίσκο και όχι ένα partition... Αυτή η κουλή κατάσταση μου μυρίζει Windows Dynamic disks, κάτι που δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να ισχύει και στην διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού. Πιθανολογώ ότι δεν πήγες να κάνεις Repair... Ίσως, να τα βρίσκει μαζί αν είναι και τα δύο Active.... Για δες, αν αλλάξεις την σειρά τους στα καλώδια, ή στο bios, θα υπάρξει αλλαγή;
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Ορίστε και η photo... Όπως βλέπετε στο Disk 1 είναι το πρώτο partition (74 GB) που σας έλεγα και στο Disk 2 το δεύτερο (38 GB, και τα 2 είναι Unallocated γιατί χρειάζομαι την full έκδοση του partition magic ή του Acronis για να μπορέσω να τους κάνω format και να τους βλέπει κανονικά). Και φυσικά δεν φαίνεται πουθενά ο 120άρης... λόγω και του unallocated βέβαια.
Challenger Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μa ο 120άρης είναι ο DISK 1!!! αν κάνεις φορμάτ τα 75 (Unlocated) του Disk 1 τότε θα βλέπεις και αυτό το partition στο My Computer. Το ίδιο και με το Disk 2. Που είναι το πρόβλημα?
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Το πρόβλημα είναι ότι το ένα unallocated είναι στο Disk 1 και το άλλο στο Disk 2 ενώ έπρεπε να είναι και τα δύο στο ίδιο Disk !!!
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζουν τις demo εκδόσεις αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα???? grrrrrrrrrrr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.