Προς το περιεχόμενο

Creative Audigy + WinXP Problem

Fozzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα κι εγώ να βάλω επιτέλους τα ΧP εν όψει dsl κυρίως, αλλά και επειδή το σύστημα ούτως ή αλλως χρειαζόταν ενα format. Εγκαθιστώ λοιπόν τα ΧP, περνάω το SP2 και μετα αρχίζω να φορτώνω drivers για τα πάντα.

Βάζω και το cdάκι της κάρτας ήχου, γίνεται κανονικά η εγκατάσταση αλλα όταν παω να ακούσω ενα mp3 μου βγάζει σφάλμα DirectSound. Απεγκαθιστώ και επανεγκαθιστώ τους drivers...

Kαι πάλι όλα μια χαρά κατα την εγκατάσταση..αλλα όταν έβαζα το winamp για να ακούσω κατι, έβγαινε αυτο το DirectSound σφάλμα. Ειχα ενεργοποιημένη και την on-board κάρτα ήχου της motherboard, μιας και την χρησιμοποιώ για monitoring, στα διάφορα προγράμματα DJ-ing... Μπαίνω στο Bios και την απενεργοποιω...

Ξαναπερναω τους drivers της Audigy και πάλι όλα καλα, βάζω κάτι στο winamp, δεν εμφανίζεται το σφάλμα DirectSound, αλλα παρόλο που το mp3 φαίνεται οτι παίζει και βλέπω τις ενδείξεις στο Oscilloscope δεν έχω ήχο!!!

Τσεκάρω τα ηχεία, κομπλέ... Βάζω Ηeadphones πάνω στα line-outs της κάρτας μήπως και ακούσω κάτι..σιωπη!

Μπαίνω στο net και κατεβάζω κάτι drivers που βρήκα "AUD_EAX4DRV_031031.exe" και με το που τους τρέχω.. λέει οτι δεν εντοπίστηκε η κάρτα στο σύστημά μου... Ανοίγω το tower...βλέπω άν πατάει καλα η κάρτα... μια χαρά..

Προσπαθω πάλι...τα ίδια! Δεν εντοπίζεται η κάρτα...

Τελικά περνάω χειροκίνητα τους drivers του CD που ήρθε με την Audigy και έχω ήχο, φανερά αλλοιωμένο, κάπως μουντό και με περίεργα πρίμα, ενώ παίζουν μόνο τα 2 Front ηχεία και το sub.

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει? Παλιότερα θυμάμαι υπήρχε πρόβλημα με τις κάρτες Audigy και τους Αll In One Drivers της VIA για motherboards με VIA chipset. 'Εχω το ΚΤ266Α, αλλα δεν θυμάμαι να έχω βάλει τίποτα xtra.. πέρα απο ενα flasharisma που ειχα κάνει στο Bios για να αναγνωρίσει έναν σκληρό 160gb που είχα...

Δημοσ.

manos2005 opws sou eipa den exw perasei xeirokinhta tous drivers ths audigy... ara ksexna ta AudioHQ klp...

tomzaribo21 dokimazw twra mpas k dw lysh sto prob...

epanerxomai me feedback :)

Thank you both

Δημοσ.

katevasa to AUD_WEBUP_PCWDRV_1-84-40.exe

kai leei pali ta idia..oti de mporei na vrei thn audigy sto systhma mou :(

tespa...avrio an einai tha ta apegkatasthsw ola..

kai tha thn ksanaperasw se mia ystath prospatheia na exw ikanopoihtiko hxo...

anameinate...

Δημοσ.

To eixa kai gw me me mia nea egatastash xp pou ekana me sp2. H lysh htan na ths allaxw pci slot (se auto to slot leitourgouse ok me ta proigoumenh egatastash), na valw olous tous drivers apo to cd ths creative kai meta na paw sto site ths creative kai na trexw to auto-update 3 fores! (diladi katevazeis kapia, restart, xanabaineis sto autoupdate, katevazeis kapia, restart ktl.). Etsi eftiaxe.

Edited: Gia Audigy 2 auto.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Skata...

afto mou noexw na pw... sta matia ths Audigy kai tou Bill Gates

Ti PCI Slot Allaksa...ti Drivers katevasa oi opoioi DEN mporoun na vroun thn Audigy sto systhma mou! (Eee?!)

Ti na kanw????

Exw thn Audigy Player...

kai twra...w thavma den exw KATHOLOU HXO argh..

epanerxomai

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

re paidia...

to epanaferw to thema..giati koutsa strava ekana th douleia mou me tous KX drivers

(info: http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1)

alla de mou leitourgoun mikrofona k ta sxetika

OPOIOUS drivers ths audigy exw dokimasei na egkatasthsw..afou ginetai to auto-extraction twn arxeiwn.. molis paei na ksekinisei h diadikasia egkatastastashs mou petaei to parakatw spastiko mynhma

gamwto6sj.jpg

Ti na kanw?

Δημοσ.

Αυτό τυχαίνει κάποιες φορές να μην στην βλέπει ενώ είναι συνδεδεμένη, αν έχουν περαστεί και παλιότεροι drivers κλπ. Προσπάθησε να κάνεις uninstall και με το driver cleaner, κάνε και το cab cleaner του προγράμματος. Μετά πέρνα μόνος σου τους drivers από Device Manager.

Υπάρχει και η περίπτωση κάποιοι drivers να μην έχουν μέσα το ID την κάρτας σου, είναι λίγο μπέρδεμα αν δεν το έχεις ξανακάνει αλλά γίνεται το προσθέσεις εσύ με τον τρόπο που patchαρονται οι drivers της Audigy 2 για να τους βάλεις στην 1, υπάρχει σχετικό topic. Πρέπει να κάνεις extract μέσω dos το αρχείο ctcomp.dat να το αλλάξεις εκεί που λέει για ID και να βάλεις το δικό σου, αν και δύσκολο να το ξέρεις, βάζεις όλα τα πιθανά για το μοντέλο σου, και να το ξαναzipαρεις μέσα στο κατάλληλο cab.

Αλλάζεις δηλαδή τη γραμμή:

[Component.Hide]

;For SB Audigy 2 : SB0240, SB0243, SB0242, SB0280

[Hardware.Map1]

ID = 02000051, 02000052, 02000053, 02000054, 02000055, 02000056, 02000057, 02000058, 02000059, 0200005A, 0200005B, 0200005C

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...