Προς το περιεχόμενο

Το νεο μου PC=Σπαζοκεφαλια....

jameson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφασισα λοιπον μετα απο καιρο(2 χρονια) να αναβαθμιστω αλλα τα λεφτα δε μου περισσευουν οποτε πρεπει να προσεξω καλα τι θα παρω και σε τι θα μου χρειαστει.Βασικη βεβαια προυποθεση ειναι να πουλησω τον παλιο μου Η/Υ αλλα ευτυχως εχω βρει αγοραστη και μες την εβδομαδα θα κλεισει(να μη το ματιασω) και θα μου αποφερει 300ε.Παμε στο ζουμι λοιπον.Εχω αποφασισει στο περιπου την συνθεση και την παραθετω για γνωμες γιατι οσο και αν το παλευω τα λεφτα δε βγαινουν.Λοιπον:

Case- heroichi midi tower pro 50e

M/b- Msi k8n-neofsr(nforce3) 83e

Cpu- athlon64 2800 (soc754) 116e

Ram- 2*512 kingston pc3200 117e

Gpu- gigabyte 6600gt 202e

Ηdd- wd 80gb wd800jd 56e

και βεβαια φλοπυ και μοντεμ περιπου 20ε ολα μαζι λοιπον 644e χωρις το τροφοδοτικο το οποιο θα ειναι ή ενα forton 400w ή ενα Heroichi 375w (εχω δει απο το λινκ οτι η ελαχιστη ταση ειναι περιπου 330w αρα λεω μου φτανει ή μηπως οχι?? ) Φτανουν ολα λοιπον τα 705ευρω και εδω καθεται το προβλημα........Ελεγα να τον φτασω γυρω στα 600+ευρω αν γινεται χωρις να πεσω πολυ σε αποδοση...Απο που να κοψω;;;;;;;;;

1. απο τη μνημη δηλ. τα 1024 τα κανω 768 και ετσι μειον 30ε και να βαλω αντι το κουτι και το τροφοδοτικο που ανεφερα το Innovator Dlx 400w(59e) οποτε μειον αλλα 50ε αρα Bingo 620e περιπου

2, απο καρτα γραφικων καθως μ'αρεσουν τα παιχνιδια δε το κρυβω αλλα δε εχω το κολλημα για μεγαλες αναλυσεις και πολλα φιλτρα (οχι πως δε τα γουσταρω αλλα θυσια) οποτε χτυπαω μια 9600xt (140ε περιπου) και απο μνημη δηλ οπως πριν τα 1024 σε 768 αρα πεφτω στα 610ευρω Bingo again.

3. Mια χαρα ειναι η συνθεση σου,θελεις βεβαια καποιες αλλαγες (αν ναι ποιες) οποτε κοψε το κεφαλι σου,Βαλε δοσεις ή πουλα και τιποτα και παρτην και θα με θυμηθεις :))))))))))

Υ.Γ1 Τα κουτια Innovator dlx περαν απο το μουφα τροφοδοτικο τι λεν γενικα?και εννοω θορυβος και ψυξη γιατι φανταζομαι οτι αμα αποκτησω τη συθεση που αναφερα απο θορυβο θα ειμαι ενταξει..

Υ.Γ2 Δεν αναφερω πουθενα για cd-dvd drive καθως κρατω το Nec3500 απο το παλιο pc

Ενα thanks προκαταβολικα.........

Δημοσ.

Εγώ λεω να κόψεις απο την μνήμε.Με 512 κάνεις τα πάντα με πολύ καλή ταχύτητα.

Επιπρόσθετα η μνήμη είναι το πιο εύκολα αναβαθμιζόμενο μέρος του PC.

όταν ξαναμαζέψεις λεφτά πολύ απλά αγοράζεις ακόμα ένα dimmaki και εισαι μια χαρα.Ούτε να ψάχνεις να πουλήσεις κατι .,ούτε τιποτα αλλο..

Η καρτα αυτη τη στιγμη(6600gt) για μένα είναι η καλύτερη στο δείκτη αποδοση/τιμή και

που σου επιτρέπει να παίξεις και όλα τα games σε full γραφικα!

Δημοσ.

kane to proto dioti kai to inovator an kai oxi toso kalo trofodotiko tha se kalipsi kai ram ama thes bazeis argotera.(to na kopseis tin karta grafikon poli pedema meta na poulas na agorazei alli ktl)o diskos ektos apo mikros(an kai me afta ta lefta den pairneis tipota allo) kalitera seagate (megaliteri egiisi)

to kouti epidi to exo einai mia poli timia protasi alla den exei katholou anemistires.(to trofodotiko einai ligo thorivodes)

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον eurander αλλα μονο στο θεμα μνημης. Πιστευω 512 ειναι μια χαρα. Εγω με τοσα ξεκινησα αλλωστε.

Δημοσ.
........ ram ama thes bazeis argotera..... diskos ektos apo mikros.... kalitera seagate....

to kouti..... alla den exei katholou anemistires.(to trofodotiko einai ligo thorivodes)

Tι λες χωρις ανεμιστηρες,ομολογω οτι δεν το προσεξα καλα αυτο..ουτε καν ενα για αρχη...αρα +16ευρο για κανα 2 ανεμιστηρακια της προκοπης....

Οσο για το δισκο μικρος ειναι αλλα μου φτανει αφου εχω και dvd-r θα τι βολεψω μη σου πω οτι ελεγα να βαλω 40αρι για γλυτωσω ενα 10ευρο :)

Για το τροφο αυτο φοβομουν,,τη φασαρια,ειχα και εγω ενα πλατο Η/Υ και μου την εδινε το τροφοδοτικο ωρες ωρες αλλα αυτο το λιγο αν μπορεις καντο πιο λιανα...π.χ οταν βλεπεις καμια ταινια οχι πολυ δυνατα σε ενταση ακουγεται πολυ ή ο ηχος της ταινιας καλυπτει ικανοποιητικα το θορυβο απο το τροφο....

@globalzero,eurander,evansdimo Μαλλον θα κοψω τη μνημη εκτος και ο θειος οπαπ το Σαβ/κο κανει το θαυμα του....

@exarxeia,vmanos Τη καρτα γραφικων μαλλον θα την αφησω για το τελος σαν λυση απελπισιας αν σε μια εβδομαδα που θα παω να αγορασω δε θα βγαινω με τιποτα.....Δε ξερω γιατι κολλησα τοσο με τη καρτα γραφικων αλλα μαλλον θα ξαναβαθμιστω σε κανα 2 χρονια+ οποτε πιστευω οτι η 6600gt θα τα βγαλει πιο αξιοπρεπως απο μια 9600χτ ετσι???

--Οποιος μπορεσει να βαλει και ενα γενικο σχολιο για τη συνθεση μου(αποδοση- τιμη,μητρικη κ.λ.π) Επισης οποιος μπορεσει να κανει και μια ενναλακτικη προταση στα ιδια περιπου λεφτα θα του ημουν υποχρεος....

Ευχαριστω για τα σχολια

Δημοσ.

Φιλαράκο εγώ συμφωνώ με τον GLOBARZerO βάλε 512 μνήμη και άσε την κάρτα γραφικών να ευχαριστηθείς κάτι αλλίώς το pc θα είναι παντού μέτριο τουλάχιστον να είσαι αρχηγός στα παιχνιδάκια και μνήμη όταν έχεις λεφτά βάζεις.

Δημοσ.

Μήπως ξέχασες και το DVD-RW; Αν έχεις κόψε από την κάρτα γραφικών και την μνήμη σε 512ΜB γιατί 768 δεν γίνεται σε doual chanell πρέπει να είναι μοιρασμένη στα δύο.

Δημοσ.

Κοψε το ενα dimmaki της μνημης και ασε μονο τα 512. Νομιζω ειναι υπεραρκετο. Μην κοψεις απο την καρτα γραφικων, αμαρτια απο το θεο. Νομιζω οτι αμα κοψεις την μνημα θα πας γυρω στα 640. Καλα ειναι.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα παιδία, κρίμα είναι να κόψεις από την κάρτα, οπότε άσε την μνήμη για αργότερα... Πάντως jameson επίσης κρίμα είναι να πάρεις τον 80GB HDD.. Με άλλα 15 ευρά παίρνεις τον 120 GB WD.

Δημοσ.
Συμφωνώ με τα παιδία, κρίμα είναι να κόψεις από την κάρτα... Πάντως jameson επίσης κρίμα.. 80GB HDD.. Με άλλα 15 ευρά παίρνεις τον 120 GB WD.

Λες να μην το ξερω...αυτο συμβαινει οταν πρεπει να κοψεις απο παντου(οπου σε παιρνει βεβαια)..Μακαρι να μπορουσα γιατι με τι λογικη του με αλλα 15-20ε ειχα ξεκινησει πριν κανω το τοπικ και ξεφυγαν η τιμες μεχρι που συνετηστηκα.Θα ηθελα και εγω λιγο καλυτερη μητρικη(πχ εχει το πλαισιο nf4 με pci-express της chaintech socket 939 με 95ε) αλλα ετσι παμε σε αθλον 3000 με 140ευρο κ.ο.κ..

Μακαρι να επαιρνα οτι ηθελα(κλασικα :) )

@dtkos στο πρωτο μου ποστ στο υγ2 εγραψα οτι εχω αντιγραφικο dvd NEc3500

@telias Aνεμιστιρακια δεν εχει το Innovotor(59e) το Heroichi εχει 2χ12mm

Aποφαση 1: To δευτερο Dimmaki μας αποχαιρετησε και ειμαστε στα 644 ευρο τωρα σκεφτομαι για κουτι ή και ισως κανα φτηνοτερο τροφο....

Δημοσ.

Kαι εγω συμφωνώ με την μνήμη.Ειναι υπεραρκετη,και τα χρηματα που θα δωσεις για να την αγορασεις δεν αντιστοιχουν στην αποδοση(εφοσον εχει μια 512).Ενα αλλο ομως ποθυ θα προτινα ειναι να αγορασεις κατι μεταχειρισμενο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...