hugelacky Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Paidia yparxei kanena free tutorial h e-book gia linux? Eimai entelws asxetos me linux alla eipa gia akoma mia fora na dokimasw kai na asxolh8w mpas kai ma8w tipota. Ayth einai h 3h fora ! H prwth teleiwse adoksa me ena anagkastiko format apo la8os uninstalation tou Red Hat kai h 2h apo paromoia strabh me to Mandrake! Pleon (den ema8a apo ta la8h mou, alla toulaxiston) "egkatesthsa" to Suse 9.1 panw sto VMWare 4.5.2 opote oti mlkia kai na ginei ola kala! Exw (twra) to Mandrake 9.2, & genika se ISO ta : Suse 9.1, Red Hat 9, kai arketa live cd's (Kloppix, Knoppel, Gentoo, k.a.) Yparxei tipota gi ayta? Help please!!! 8elw pragmatika na asxolh8w kai na ma8w kapoia pragmata alla den kserw tipota kai mou bgainei h pisth!!! :neutral: :neutral: :neutral:
nemos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Knoppel Linux live CD - το πατριωτάκι μας έχει γράψει ιστορία! Φαντάσου ότι ανέβασα την μνήμη στο pc σπίτι μου από 512mb στο 1gb αποκλειστικά και μόνο για να παίζει πιο ξεκούραστα - ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με τίποτα το σερφάρισμα με Linux/Firefox!!! Συστήνω αυτοδιδασκαλία με Knoppel - προχωράς πολύ εύκολα όταν το PC "μιλάει" στην γλώσσα σου!
hugelacky Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 nemos to dokimasa kai ayto alla den polybgazw akrh... Den kserw oyte kan ta basika! Den kserw apo pou na arxisw...Anoigw konsola kai den kserw ti na grapsw...Paw na allaksw kati stis ry8mhseis kai kanw mlkia kai kremaei to sympan... Kana free tutorial yparxei?
Slammer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δοκιμασε Mepis ή Knoppel. Και τα δυο ειναι bootable απο το CD (Live) και ετσι μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις πριν τα εγκαταστησεις στο σκληρό. Τα καλυτερα (και πιο σιγουρα) για αρχαριους
hugelacky Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Nai re paidia...mallon den katalabate ti 8elw....OK dokimasa kai live cd kai me ta xilia zoria egkatesthsa telika to mandrake 9.2 panw sto vmware, kai douleyei mia xara! Allo einai to problhma: to mono pou mporw na kanw einai na akouw mousiko cd! Dhladh olo ki olo ena prog kserw na xrhshmopoiw! Otidhpote allo dokimasa apetyxe: na settarw to moddem gia na serfarw, na grapsw ellhnika sto openoffice, na dw dvd,..... Gi afto 8elw ena manual/tutorial/e-book apo to opoio na ma8w kamia basikh entolh sthn konsola, na ma8w se genikes grammes na setarw hardware/software, na dw kapoia pragmata kai na katalabw thn logikh tou linux wste meta apo 1 mhna px na mporw na antigrapsw cd as poume (h an ayto einai dyskolo kati pio aplo telospantwn). Edw phga sto mandrake na peiraksw ta local setings kai ta fonts (to pio aplo-basiko) kai egine O XAMOS! Mhn parekshgh8w...To kserw oti h ekshkoiwsh kai h gnwsh proerxetai apo thn epafh, thn empeiria kai ta la8h, alla mexri stigmhs parolh thn epafh mono sta la8h ta paw kala!!!
nemos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Στο διάστημα Φεβρ./Μαίου 2004 είχε κυκλοφορήσει ένα τεύχος του PC Magazine με έναν πιγκουίνο απέξω (...μάντεψε ποιό ήταν το κύριο θέμα του τεύχους...) καθώς κι ένα μικρού σχήματος περιοδικό Chip με το ίδιο θέμα. Με μία βόλτα στην Στουρνάρη πιστεύω ότι θα μπορέσεις να βρεις τα συγκεκριμένα τεύχη - από αυτά τα 2 περιοδικά μπορείς να ξεκινήσεις και με κάποιο liveCD να δεις πώς γίνονται διάφορες δουλειές, πώς είναι π.χ. δομημένοι οι δίσκοι σου και το λειτουργικό σου, πώς "κινείσαι" όταν θέλεις να κάνεις κάτι, και όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους σιγά-σιγά (...περιττό να σου πω ότι τα συγκεκριμένα τεύχη τα προσέχω σαν τα μάτια μου...) Κοίτα, δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις ούτε να παρεξηγηθώ: δεν ξέρω τον τρόπο να κάνω *τα πάντα* σε Linux, αλλά από την άλλη μεριά η εποχή που ανέβαζες ως "αρχάριος" Linux και ήσουν χαμένος άν δεν ήξερες από κονσόλα έχει (σχεδόν) περάσει. Ειδικά για το Knoppel (αλλά και για τις υπόλοιπες νέες διανομές) υπάρχει το πολύ ωραίο "Μαικροσοφτικό" start menu όπου μπορείς να εξερευνήσεις, να τρέξεις προγράμματα, να φτιάξεις και να χαλάσεις ρυθμίσεις, και με reboot είσαι ΟΚ - με τον τρόπο αυτό π.χ. ανακάλυψα το K3b που είναι πρόγραμμα εγγραφής cd/dvd (πανεύκολο στην χρήση του) και το Kaffeine που είναι media player για ό,τι βάζει ο νους σου. Εχε μόνο αυτό στο μυαλό σου: όπως δεν μπορείς να βρεις ένα βιβλίο που να σου αναλύει *πλήρως* τα Windows, έτσι δεν πρόκειται να βρεις κάτι που να περιγράφει *πλήρως* το Linux... και σκέψου ότι λέμε "Windows" και εννοούμε τον Μπίλη, ενώ σαν "Linux" έχεις τουλάχιστον 5 πολύ δυνατές, "φιλικές" και σταθερές διανομές... Προσωπικά, όταν ασχολήθηκα με το θέμα είχα στο μυαλό μου τί θέλω να κάνω, κι αυτό ήταν κυρίως "δουλειά" στο Internet (σερφάρισμα, chat, downloading, email). *Αυτά* έκανα κτήμα μου χρησιμοποιώντας κυρίως την εμπειρία από τα Win και ελάχιστα την κονσόλα, και μετά ήρθαν σιγά σιγά τα υπόλοιπα: πώς να πάρω τα αρχεία που κατέβασα σε cd, πώς να τα μεταφέρω σε κάποιον σκληρό δίσκο, πώς να τα μεταφέρω σε κάποιον δικτυακό σκληρό δίσκο (σε PC με MS-Windows, εννοείται!), πώς να συνδεθώ με τον proxy server της εταιρίας μου, πώς να "μιλήσω" με δικτυακά PC,... Εννοείται ότι θα χρειαστείς χρόνο και ψάξιμο ακόμα και για απλά πράγματα, αλλά μόλις μάθεις να ψάχνεις γίνονται όλα πιο απλά. .............πολυλογία + φλυαρία! - ελπίζω μόνο να σου έδωσα μία εικόνα του θέματος και να μην με βαρέσει κανένας ειδήμονας.........
nemos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 ........Ξέχασα τα links με την φλυαρία μου......... http://www.linux.gr/ http://www.hellug.gr/ Δες τα παραπάνω - έχουν αρκετά πραγματάκια μέσα, αλλά να είσαι προετοιμασμένος να "χαθείς" στις εντολές και στις οδηγίες άν δεν ξεκινήσεις με κάποιον στόχο, π.χ. "πώς συνδέομαι στο Internet με 56άρι modem".
triptico Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Εδώ http://linux-newbie.sunsite.dk/index.html υπάρχει ένα πολύ καλό tutorial για administration ιδανικό για αρχάριους
hugelacky Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Thanks paidia, 8a ta koitaksw! Sorry pou arghsa na apanthsw, eleipa! :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.