Προς το περιεχόμενο

erotisi gia Metatropea IDE - SATA

jose

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

exo enan metatropea tis gigabyte o opoios metarepei tin IDE siskeui se SATA controler, Uparxei kapoia pi8anotita na dimiourgisei problima?

8elo na balo to CD-RW i to DVD-RW se SATA, 8a iparxei diafora?

i akoma kai ton IDE skliro pou exo an ton balo se SATA 8a douleeui kanonika opos enas kanonikos SATA?

TAHNKS

Δημοσ.

Η κάθε συσκευή, γενικά, παίζει στο μέγιστο που μπορεί, εκτός από κάποιες οπτικές που θέλουν πείραγμα για να πιάσουν τις τελικές ταχύτητες (βλέπε Sony και 52Χ).

Το SATA είναι γενικά γρηγορότερο από PATA, αλλά αν η συσκευή παίζει ήδη στο PATA σε μέγιστη ταχύτητα, τότε στο SATA δεν θα δείξει διαφορά.

Βέβαια, αυτό καθορίζεται και από το πόσες συσκευές έχει πάνω το PATA καλώδιο, και τί δουλειά θα κάνεις με αυτές. π.χ. αν κάνεις πολλές εγγραφές cd/dvd on-the-fly από συσκευή σε συσκευή, θα δεις διαφορά αν βάλεις το recorder στο SATA, όχι τόσο από άποψη χρόνου εγγραφής, όσο στο ότι θα είσαι θέση να κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να βλέπεις τον buffer να πέφτει και να πηγαίνει η ψυχή σου στη κούλουρη...

Γενικότερα, αν η μητρική σου είναι παλιά, ίσως και να έχει ΑΤΑ100 στο ΡΑΤΑ, που σημαίνει ότι καρφωτός βάζεις drivers για SATA και περνάς τον δίσκο σου εκεί (αν είναι MAXTOR, δηλαδή με PATA133 / UDMA6, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος).

Σε κάθε περίπτωση , η σωστή μεθοδολογία για απροβλημάτιστο σετάρισμα και λειτουργία, περιγράφεται συνήθως αναλυτικότατα από το εγχειρίδιο της μητρικής σου. Αν είσαι σε διάθεση για ... "παιχνίδια" κρίνε μόνος σου και ξεκίνα! Και αν μετά δεν παίζει, εγω δεν φταίω! ;)

Σημείωση... Δεν έχω ασχοληθεί με μετατροπείς του είδους, και οι υποδείξεις μου είναι καθαρά σε σχέση με τα θεωρητικά χαρακτηριστικά των συσκευών και την πρακτική τους χρήση. Υπάρχει περίπτωση, ακόμα και maxtor να είναι, ο μετατροπέας να μην υποστηρίζει 133... Δεν το γνωρίζω. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με!

Καλή τύχη και όρεξη :)

Δημοσ.

kai ego auto pisteuo, diladi 8a do mono diafora otan xrisimopoio poles efarmoges mazi

. ksero tou o sata den xrisimopoiei isxi cpu giayto kai 8a einai kapos kalitera, tora exo endiasmous gia ton skliro diasko, exo bebea enan maxtor 60GB sta 133, logika 8a douleei kanonika e?

thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...