sarisn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Έχω 2 pc, το ένα για παιχνίδια κυρίως και το άλλο για κατεβαστήρι και video editing. Το πρώτο λοιπόν έχει έναν Raptor 36.7 GB και έναν Seagate 120 GB. Το 2ο pc έχει έναν 40 GB WD. Είπα σήμερα να μεταφέρω τον 120άρη από το ένα pc στο άλλο και να βάλω τον 40άρη μαζί με τον Raptor. Μόλις έβαλα τον 40άρη στο καλό pc όλα μια χαρά. Με το που βάζω τον 120άρη στο άλλο και το ανοίγω... πάπαλα . Ούτε POST κάνει ούτε τίποτα. Δοκίμασα να βγάλω όλες τις κάρτες που έχω μέσα και να τις βάλω μία μία για να δω μήπως φταίει καμιά κάρτα, πάλι τίποτα. Το σύστημα αποτελείται από: ASUS P4PE mobo, P4 1.8 GHz, Chaintech GeForce 4 Ti 4200, 768 RAM, SB Live, SS2 DVB, DVD-ROM Toshiba, CD-R Sony 52x. Eπίσης για όσους ξέρουν από ASUS mobos θα έχουν υπόψη τους ένα πράσινο ledάκι που ανάβει όταν όλο το σύστημα βρίσκεται στην πρίζα. Αν κάτι δεν πάει καλά με τη mobo ανάβει κόκκινο (που προφανώς σημαίνει mobo > καπούτ) αλλά εμένα ανάβει πράσινο οπότε λογικά δεν φταίει η mobo. Τί άλλο μπορεί να φταίει??? Pls help me γιατί το χρειάζομαι για τη σχολή το 2ο pc και πρέπει να του βάλω Linux επάνω αύριο-μεθαύριο για να μπορέσω να διαβάσω. Ευχαριστώ. PS. Sorry για το μεγάλο post.
dali13gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Καλησπέρα Μήπως παίζει κάτι με τους SATA drivers? Bγάλε τον Raptor από πάνω και ξαναπέρασε τους drivers. Και επίσης δοκίμασε σε άλλο SATA κανάλι. Αυτά μπορώ να σκεφτώ τώρα(βλέπω την Παπαρίζου, γι αυτό )
thcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 σε δύο ASUS που μου "κάηκαν" πάντως, το λεντάκι πράσινο έμεινε... Δηλαδή αν δεν έχει πάνω τον 120άρη παίζει; Αμα βιάζεσαι άλλαξέ τα παλι... Μήπως στη πορεία αποσύνδεσες κανα καλώδιο; Μισοέβγαλες καμια μνήμη; Speaker έχει το PC να ακούς μπιπ; Και τροφοδοσία μητρικής σκέφτομαι... κάνε και ένα clear cmos... Άλλαξε και τροφοδοτικό αν μπορείς... Αν δεν παίζει καθόλου, τα βγάζεις όλα σε ένα τραπέζι και ξεκινάς με τα βασικά...
sarisn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 dali13gr, το πρόβλημα δεν είναι στο pc με τον Raptor αλλά στο άλλο με τον Seagate 120 GB (IDE). thcp, θα δοκιμάσω αυτό που είπες αύριο, thx.
Kyro Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 alakse ta jumperakia apo tou diskous kai logika tha doulepsei
sarisn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Ναι αλλά αν έφταιγε το jumperάκι δεν θα έπρεπε να μπαίνει τουλάχιστον στο Bios και να μου λέει "No hard disk found"? Ή όπως το λέει τέλος πάντων?
dali13gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Ναι θα έμπαινε στο BIOS. P.S. Αφού σου είπα, έβλεπα την Παπαρίζου, πως να μην μπερδευτώ...
sarisn Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2005 Τελικά έφταιγε το τροφοδοτικό :S... έβαλα του άλλου pc και δούλεψε κανονικά. Αύριο θα το καθαρίσω και αν δουλέψει καλώς αλλιώς πάω για καινούργιο. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
telias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 mporeis na mas peis ti trofodotiko eixes kai ti allo exei panw to pc?thanks!
sarisn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Την είπα και πιο πάνω τη σύνθεση του pc: "Το σύστημα αποτελείται από: ASUS P4PE mobo, P4 1.8 GHz, Chaintech GeForce 4 Ti 4200, 768 RAM, SB Live, SS2 DVB, DVD-ROM Toshiba, CD-R Sony 52x." Το τροφοδοτικό ήταν "μάρκα μ' έκαψες", μαζί με το κουτί που είχα πάρει 40 ευρώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.