Προς το περιεχόμενο

πώς να φτιάξουμε προβολέα..

panasonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, μου φαίνεται ότι κάπου χάνεται το νόημα... Για να προσπαθίσω να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα, έχουμε και λέμε τα εξής:

Tomshardware guide:

- Τσακ μπαμ δουλειά, ακόμα και για νέωπα μιλάμε για 1-2 ώρες "δουλειάς"

- Πολύ καλή απόδοση για το κόστος του

- Εύκολη και γρήγορη προμήθεια στοιχείων κατασκευής

Lumenlab guide:

- Η κατασκευή προϋποθέτει προσοχή στο σχεδιασμό και την κατασκευή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια, δηλαδή εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης.

- Συνολικό κόστος μεγαλύτερο, αλλά με αρκετά καλύτερες επιδόσεις και φυσικά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα, τουλάχιστον εξωτερικά, θα είναι μέτριας εμφάνισης, για να μην πω τσαντιροειδές... Από εκεί και πέρα το "μεράκι" που θα μπορούσε κάποιος να βάλει κάποιος σαν extra στου Tom, είναι κύριο συστατικό στο lumenlab, και κατά τη γνώμη μου φέρει καλύτερων αποτελεσμάτων ,πάντα όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση και την χρησιμότητα. Τα στοιχεία που προτείνονται στο lumenlab μπορούν να γίνουν ως modifications σε αυτό του Tom.

Και οι δύο λύσεις προσφέρονται για αυτούς που θέλουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και απόδοση ως προς το κόστος, και οι οποίοι φυσικά είναι σε θέση να ασχοληθούν με μεράκι και να ρισκάρουν να "χάσουν" κανα εξάρτημα στην πορεία.

Παρακαλείται ο οποιοσδήποτε σκέφτεται μπας και προτιμήσει την αγορά προβολέα κατασκευαστή, πριν κάνει τίποτα άλλο και πριν ποστάρει απάντηση, να δει τις φωτογραφίες από το lumenlab και το Tomshwguide και μετά να πάει ,ακόμα και στο Πλαίσιο, να δει από μόνος του την απόδοση και την ποιότητα αυτών που πωλούνται κάτω από 1000 euro και να κάνει μετά τη σύγκριση... Αμα δεν βρει διαφορά, ας πάει να πάρει τον εμπορίου και ας αφήσει τους χομπίστες στην ησυχία τους... Επίσης, να μην κλαίγεται όταν εμείς εδώ θα ποστάρουμε φωτογραφίες από π.χ. Γεωργίου σε 3x2 μέτρα και από ότι άλλη τηλεοπτική / δορυφορική εκπομπή μας κάνει κέφι, με κόστος όσο μια Σαββατοβραδυνή έξοδος κάθε λίγους μήνες...

Offtopic: Personal attack :P

Αν το alt+shift είναι τόσο πια δύσκολο, να γράφεις και όλα τα επίσημα κείμενα με τέτοιο τρόπο! Αλλά ναι, φυσικά, ένας πελάτης ή εργοδότης ή συνεργάτης αξίζει περισσότερο σεβασμό από ένα μέλος της κυβερνετικής "κοινότητας" που ανήκεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δείξεις κάτι ανάλογο, αφού αξίζει ο καθένας την ταλαιπορεία να γράφει τις λέξεις προς αναζήτηση με 5-6 διαφορετικές μορφές για να βρει το post που ψάχνει... Η μήπως καλύτερα να μην τα ψάχνουμε καθόλου και απλά ότι μας κάτσει στο μυαλό να ρίχνουμε από ένα καινούριο thread άσχετα αν έχει ξανασυζητηθεί;

Υ.Γ.

Έχω την επιλογή να διαβάζω μόνο όσα post έχουν ενδιαφέρον και να προσπερνάω τις μπαρούφες, αλλά άνθρωπος είμαι και εγώ και μέχρι να καταλάβω τι πάει να πει ο ποιητής, ε, όσο να'ναι εκνευρίζομαι!

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά τουλάχιστον να σκεφτόμαστε λίγο σοβαρά...

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παντως τωρα ολοι οι προβολεις εχουν παρει την κατιουσα στις τιμες, οποτε δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο η ταλαιπωρια, καθως μπορει να μην παρεχει εγγυημενα αποτελεσματα. Απο προβολεις οι epson τι λενε? Εχει στο πλαισιο πολυ φθηνους, λενε τιποτα?
μπες στο technikdirect και δες ένα μοντέλο της επσον το οποίο έχει λάμπα αντικατάστασης με 350 ευρώ αν θυμάμαι καλά!
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι αγορά ενός έτοιμου με 800-900 ευρώ και γλυτώνεις και από τις φωνές μαμάς-συζύγου για αντιαισθητική κατασκευή

Δημοσ.

Σας ξεφεύγει κάτι ΠΟΛΥ βασικό.. το πρόβλημα δεν είναι απλά αν αντί για 300 που θα κοστίσει αυτό το project δώσουμε 700 και πάρουμε έναν κανονικό projector... αν ήταν τόσο απλό το πρόβλημα προκειμένου να χάσουμε τα 300 σε μια αποτυχημένη προσπάθεια θα δίναμε τα 700... το πρόβλημα είναι η κάθε λάμπα μετά που είναι σαν να αγοράζεις ξανά και ξανά τον projector :P.. εκεί είναι το τεράστιο κόστος γιατί άλλο 50 άλλο 500 για κάθε λάμπα... όπότε όσοι ψάχνετε τον πιό φτηνό projector για διαφορά 50 και 60 και 100 ευρώ... μάλλον κάτι σας ξεφεύγει στο σκεπτικό .. :)

Δημοσ.

εμένα μάλλιασε η γλώσσα μου...προσαρμόστε μου σ'ένα απλό overhead projector μιά φτηνή λάμπα αλογόνου και τότε με μια φτηνή 15άρα tft σύμφωνα με τις απλές οδηγίες του http://www.tomshardware.com ΝΑΙ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ με λάμπα αντικατάστασης 15 ευρώ που θα κρατάει δυο χρόνια τουλάχιστον!

Δημοσ.

Στη θεωρία ακούγεται πολύ καλό, στην πράξη μάλλον αμερικανιά το κόβω και ψιλοαπάτη...αν δοκιμάσει κανείς ας γράψει σχόλια

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

προφανώς κανείς δεν το επιχείρησε.

(ή δεν βρίσκει χρόνο να ποστάρει απο τις πολλές ταινίες)

Δημοσ.
panasonic[/b'] Εσύ το έχεις κάνει? αν ναι κάνε ένα εκτενές post στο forum Insomniac's Reviews με photos κλπ

όχι, δε το χω κάνει...

ΑΥΤΟ που με απασχόλει είναι να πέσουν οι τιμές στις λάμπες αντικατάστασης....

ΓΙΑΤΙ για να κατασκευάσουμε δικό μας προβολέα....

ΔΙΑΒΑΣΕ τα post μου...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ti egine telika katafere kaneis tipota???

Apo osa diabasa kai eida sto lumenlab kai sto tomshardware aksizei i douleia idika ayto tou lumenlab prosferei poli kali poiotita eikonas an kataskeuastei swsta kai i lamba antikatastasis kanei apo 15-35$ alla einai arketa diskoli i kataskeui tou kai pola boroun na pane straba.

Apo tin alli sto toms i kataskeui einai POLI pio eukoli ala den exei toso kali eikona kai i lampa antikatastasis einai kai poli akriboteri(an o overhead projector einai neas texnologias).

Pisteuw oti kai ta 2 projects aksizoun ton kopo........loipon kapoios pou na ta katafere??

Δημοσ.
ΠΆΝΤΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ 1280Χ720 ΜΕ ΜΙΑ ΧΙΛΙΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!

ήδη τώρα αγοράζεις 1280x720 με μονο 1250?

http://www.pixmania.com/gr/gr/83159/art/hitachi/aeioaioniaieyao-hd-ready.html?srcid=1354

για του χρόνου θα πέσουν κάτω από το χιλιάρικο, μιας που θα παρουσιαστούν οι πρώτοι 1920x1080 LCD projectors...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...