Προς το περιεχόμενο

πώς να φτιάξουμε προβολέα..

panasonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

to project den xreiazetai oposdipote ton overhead projector.Mia lampa alogonou san autes pou exoume sto saloni mas kai fotizoun to tavani (200-400) watt einai arketi kai poli f8ini.To simantiko provlima einai na vre8ei o kalos fakos (lens).Auto me krataei akoma apo tin kataskevi tou.I TFT mporei na einai apo 15 mexri 19 kai 21!

Δημοσ.

Ε αφού θα κάνετε τον κόπο στείλτε το και στο [email protected] (όχι δεν χρησιμοποιώ emule :P)..

ενδιαφέρον ακούγεται το όλο εγχείρημα όχι μόνο για την διαφορά χρημάτων αλλά και γιατί λίγο πολύ όλοι γουστάρουμε στην ιδέα της ιδιοκατασκευής που θα έχει φτιαχτεί απο εμάς και θα.. δουλεύει :)....

Με λίγη όρεξη παιδιά όλα γίνοντε... παλιότερα είχα πάρει φακό από έναν χαλασμένο projector διαφανειών και έκανα την ιδιοκατασκευή μπροστά απ την tv (στα 15 μου βέβαια.. πριν από 12 χρόνια.. δεν υπήρχε καν το tutorial τοτε :P) το αποτέλεσμα ήταν να τα καταφέρω και να έχω μια εικόνα 100" αλλά με πολύ χαμηλή φωτεινότητα και δύσκολη εστίαση.. το θέμα είναι όμως ότι έστω και έτσι έβγαλα μια εικόνα που βλεπόταν (μέχρι που έσπασα τον φακό :P) .. αν δεν δοκιμάσεις ποτέ δεν ξέρεις!!

Δημοσ.
to project den xreiazetai oposdipote ton overhead projector.Mia lampa alogonou san autes pou exoume sto saloni mas kai fotizoun to tavani (200-400) watt einai arketi kai poli f8ini.To simantiko provlima einai na vre8ei o kalos fakos (lens).Auto me krataei akoma apo tin kataskevi tou.I TFT mporei na einai apo 15 mexri 19 kai 21!
http://www.lumenlab.com/forums/index.php des edo...kapoy grafei gia sinthesi projector kai leei kai gia fako...oso gia ti lampa poso kostizei kai poso krataei?
Δημοσ.

Αλήθεια.. έστω ότι βρείς μια φτηνή μεταχειρισμένη tft 15" της πλάκας για δοκιμές... βρήσκεις εύκολα και την λάμπα... φακό που βρήσκεις? (γιατί οι overhead projectors δεν είναι και τόσο φτηνοί!! ) υπάρχει κάπου που να πουλάει ανταλλακτικά για τέτοιους projectors μπάς και βρούμε τίποτα? :P

ps. βρε ούτε ένας δεν έκανε την καλή να το στείλει το αρχείο.. τσκ τσκ...

Δημοσ.

λοιπον θα μπω στο φορουμ του λουμενλαμπ και θα απαντησω για φακό..για λάμπα πείτε μου εσείς...

πάντως η πιο φτηνη tft εχει 169 ευρώ..

Δημοσ.

εγχειρίδιο του λούμενλαμπ!συσνιστώ σε όσους δε ξέρουν από ηλεκτρονικά μακριά...

μου φαίνεται όνειρο ήτανε και πάει...

ναι μεν κάνει 15 ευρώ η λάμπα αντικατάστασης αλλά μου θυμίζει σαν να μου λένε

1500 κάνει η φτηνότερη πλάσμα αν όμως ήξερες να τη φτιάξεις μόνος σου θα έκανε 400 ευρώ!!

Με άλλα λόγια μάπα το καρπούζι!!

Δημοσ.

πάντως μου κάνει εντύπωση ούτε ένας να το χει προσπαθήσει..ενώ σε ξένα φόρουμ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα...

Δημοσ.

Ontos i kataskevi pou proteinei to lumenlab einai poli diskoli.Mporei vevaia i apodosi na einai i kaliteri apo alles kataskeves.

Panasonic,des sto praktiker ekeines tis lampes alogonou gia to spiti pou exoun.Giro sta 30 euro kostizoun mazi me ton mixanismo kai to stirigma.Einai 200 watts an 8imamai kala alla den

3ero poses ores krataei.Auto to sistima (tis lampas) loipon einai to pio f8ino kai eukolo na vre8ei.

To vazeis piso apo mia TFT (me ton aparetito anemistira panta).To pio diskolo meros einai na vre8ei o fakos (apo projectora diafanion) enas kai monadikos.Kai etoimo.Den 8a exei vevaia tin

megisti apodosi kai poiotita alla 8a kanei ti doulia tou gia ta xrimata tou

(pi8anon kato apo 300 euro).Otan to ftia3o 8a steilo tis aparaitites eikones.

Δημοσ.

αλλά...απογοητεύομαι...κακά τα ψέματα μια πλάσμα είναι με τα σημερινά δεδομένα πιο πρακτική και οικονομική...θα δούμε όμως...θα ήθελα να βρισκα πατέντα για να χρησιμοποιήσω κοινή λάμπα αλογόνου σε προβολέα του εμπορίου..

Δημοσ.

Το εν λόγω πρότζεκτ λέω να το ξεκινήσω με ένα φιλαράκι... έχουμε ήδη κάνει το απλούστερο, με φακό fresnel και κατασκευή για γύρω από την οθόνη... φτωχή απόδοση και με πρόβλημα της περιστροφής της εικόνας... περιμένω μια άκρη για πολύφτηνές 15άρες τφτ για να πάρουμε τα πάνελ τους για το πρότζεκτ;)

Δημοσ.

Οφτοπικ .

Δοξα τω Θεω που ηρθε και καποιος αλλος -γνωστος - που γραφει με τον ιδιο τροπο τα αγγλικα (για να δουν μερικοι οτι δεν ειναι κολλημα...αλλα συνηθεια )

Δημοσ.

Παντως τωρα ολοι οι προβολεις εχουν παρει την κατιουσα στις τιμες, οποτε δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο η ταλαιπωρια, καθως μπορει να μην παρεχει εγγυημενα αποτελεσματα. Απο προβολεις οι epson τι λενε? Εχει στο πλαισιο πολυ φθηνους, λενε τιποτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...