Lupus Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Θελω να στησω εναν fileserver με το δυνατο μικροτερο κοστος οποτε εχω βρει τις εξης 2 λυσεις: MICROSTAR MSI PT8 NEO-V RETAIL απο eshop με κυρια χαρακτηριστικα chipset : VIA PT800 και VIA� VT8237. socket 478 τιμη: 53,5 ευρω ΜΕ ΦΠΑ και Albatron PM266A PRO απο πλαισιο με κυρια χαρακτηριστικα embedded vga: ProSavage8 (32ΜΒ) chipset: VIA VT8751A Τιμη: 42,5 ευρω Στο συστημα θα πατανε 2 δισκοι WD 800JB Και θα ειναι στημενο με linux (μαλλον καποιο gentoo), και επειση θα ειναι fileserver καταλαβαινετε οτι θα δουλευουν συνεχεια. Οι αποριες μου τωρα ειναι οι εξης: Αξιζει να βαλω την πρωτη motherboard η οποια μαζι με μια φθηνη καρτα καρτα γραφικων θα παει στα 95 ευρω περιπου ή να παρω την δευτερη η οποια ειναι αρκετα πιο φθηνη? Τα συγκεκριμενα chipsets τι λενε? Πιο ειναι κατα προσεγγιση καλυτερο για την δουλεια που το θελω? Τα γραφικα δεν με ενδιαφερουν καθολου αφου θα δουλευω σε κονσολα. Το linuxaki θα δουλεψει την καρτα γραφικων της δευτερης με τους generic VESA drivers? Ευχαριστω
thcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Τι θες; Φτηνό ή αξιόπιστο? Αμα βρεις καμια μητρική Intel τσίμπα την... Δεν υπάρχουν πιο σκυλιά, κατά τη γνώμη μου... Από την άλλη, μια onboard vga υποτείθεται ότι καταναλώνει λιγότερο, και εννοείται ότι ΟΛΕΣ δουλεύουν με console... Ναι, οι S3 έχουν θέματα με το linux, αλλά όχι σε console mode... Βάλε την μικρότερη "ανάλυση" και θα είσαι ok, και αν και αυτό δεν σου κάνει, υπάρχει πάντα το remote login... Μακροχρόνια... Αν κάτι χαλάσει, καλό θα είναι να μπορείς να το διαγνώσεις γρήγορα, παραδείγματος χάρην αν χαλάσει η vga την αλλάζεις και βλέπεις... Με τις all-onboard μητρικές δεν έχεις αυτο το πλεονέκτημα... Για να ακριβολογίσω, μου έτυχε μητρική που δεν είχε jumper απενεργοποίησης της vga, και ακριβώς για αυτόν τον λόγο ακόμα και σήμερα δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δεν κάηκε το συγκεκριμένο κύκλωμά της (που κάνει και το αυτόματο detection) και την έχει καταστήσει άχρηστη... Αλλά αν απλά θες γνώμη για το ποιά από τις δύο... Πιστεύω ότι με κριτήριο το μικρότερο δυνατό κόστος η λύση είναι εύκολη... Σημασία δώσε στο κατά πόσο τα υπόλοιπα συστατικά των μητρικών αυτών (π.χ. καρτα δικτύου) έχουν υποστήριξη για linux (κοιτάς αν έχει drivers το site , είναι ένας τρόπος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.