vfortsas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Se enan ypologisth me egkatesthmena 2000, 8elo se ena deytero partition na egkatasthso ta XP. 8elo taytoxrona omos na egkatasthso to Acronis OS Selector 8 gia na apagoreyso se kapoious xrhstes tou topikou diktyou na bootaroun sta 2000. Afou egkatasthso ta XP kai to Acronis, vriskei ta 2 leitourgika alla otan kano boot sta XP mou emfanizei NTLDR missing kai otan kano boot sta 2000 mou emfanizei to boot manager ton 2000/XP kai apo ekei epilego 2000 h XP (kai ta 2 douleyoun kala), kati pou ginotan kai xoris to Acronis. Yparxei kamia lysh? Eyxaristo
alkisg Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Ο boot manager των XP είναι στο πρώτο partition ενώ θα έπρεπε να είναι στο δεύτερο. Τυπική λύση: 1) Βγάζεις τον acronis 2) Βγάζεις τα XP 3) Μπουτάρεις 2000, τρέχεις diskmgmt.msc και κάνεις active το 2ο partition, των XP. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο Η/Υ πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ bootable 4) Εγκαθιστάς XP στο δεύτερο partition, το οποίο πλέον ονομάζεται κι αυτό C: 5) Εγκαθιστάς Acronis και είσαι έτοιμος. Υπάρχουν επίσης αρκετές άλλες "μη τυπικές" λύσεις για να διορθώσεις τον boot sector του 2ου partition (και να μην χρειαστούν άλλες εγκαταστάσεις), αλλά η normal διαδικασία είναι αυτή που περιέγραψα...
GeoXrh Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Η παραπάνω διαδικασία ισχύει για ίδιο δίσκο με διαφορετικά partition; Αν ναι, πως κάνουμε ενεργό το 2ο partition; Γιατί κάνοντας boot σε 2000 και μπαίνοντας στη διαχείριση δίσκων βλέπω τα άλλα partition αλλά δεν ξέρω πως να κάνω ενεργό το 2ο. Έχει το μπλε ανοιχτό χρώμα (λογικός δίσκος). Να υποθέσω ότι ισχύει μόνο για διαφορετικούς σκληρούς;
alkisg Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Όχι, ισχύει και για τον ίδιο δίσκο αρκεί το partition που θες να κάνεις active να είναι primary. Ένας λογικός δίσκος (=logical volume σε extended partition) δεν μπορεί να γίνει bootable. Επιτρέπονται μέχρι 4 primary partitions σε έναν δίσκο, επομένως απλά θα έπρεπε να είχες διαλέξει primary όταν τον διαμέρισες... Αν δεν σε ενοχλεί κάπου η υπάρχουσα κατάσταση, ασ' το όπως είναι και το διορθώνεις στο επόμενο φορμάτ που θα χρειστείς...
GeoXrh Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Κάτι τελευταίο. Ξέρω πως είναι υπερβολικό και δεν συνίσταται απλά κάνω κάποιους πειραματισμούς. Θέλω σ΄ένα σκληρό δίσκο να εγκαταστήσω 5-6 λειτουργικά. Ασφαλώς χρειάζομαι αντίστοιχα primary partitions. Έφτιαξα 3 primary και 1extended. Μέσα στο extended έφτιαξα 2 λογικούς δίσκους (η επιλογή primary ήταν απενεργοποιημένη). Όλα αυτά τα έκανα μέσα από τα XP. Προσπαθώ στη συνέχεια με το Acronis να μετατρέψω τους 2 λογικούς δίσκους σε primary αλλά στην επιλογή Convert, στο πλαίσιο Primary / Logical δίνει μόνο μία επιλογή (Logical partition). Έχω ακούσει ότι γίνεται και έτσι μπορεί να έχει κάποιος πάνω από 4 primary partitions. Τι μου ξεφεύγει και δεν κάνω καλά;
alkisg Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ΔΕΝ γίνεται με κανένα τρόπο να έχει κάποιος πάνω από 4 primary partitions. Ίσως να υπάρχουν ...χακιές με κρυφά partitions κτλ, αλλά δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τον κίνδυνο. Ένας καλός boot manager μπορεί να σου μπουτάρει οποιοδήποτε λειτουργικό ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται σε logical partition. Έτσι αρκεί να βάλεις π.χ. τον grub - στη συνέχεια τα λειτουργικά βάλ' τα όπου να 'ναι. Μόνο κάτι παλιά λειτουργικά (π.χ. windows 9x) απαιτούν primary partition - από windows 2000 και μετά, καθώς και όλες οι μοντέρνες διανομές του Linux, μπαίνουν άνετα σε logical.
GeoXrh Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και με υγεία. Έχω ξαναδιατυπώσει την απορία σε άλλο topic αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Η απορία είναι παρόμοια με του vfortsas. Εγκαθιστώ XP σ' ένα partition, συνεχίζω με Vista σ' ένα δεύτερο. Μου εμφανίζονται και τα 2 λειτουργικά στην εκκίνηση (το XP με την ένδειξη Προηγούμενη έκδοση κλπ). Κάνω boot στα Vista τρέχω το EasyBCD, διορθώνω την καταχώρηση των XP και όλα καλά. Είπα να συνδυάσω τα 2 λειτουργικά με το Acronis. Μου τα εμφανίζει και τα 2 στο μενού. Όποιο όμως και να διαλέξω πρώτα με οδηγεί στην οθόνη επιλογής λειτουργικών που είχα έτσι κι αλλιώς πριν το Acronis. Τι πρέπει να κάνω για να ξεκινάει απευθείας το λειτουργικό με το που θα κάνω κλικ στο μενού του Acronis;
papkosta Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας Στο PC μου έχω εγκαταστήσει π.χ. MUSIC PC και Video PC σε ξεχωριστά partition με XP Prof.και τα 2,με το που ανοίγω το PC δεν ενεργοποιείται το ACRONIS OS SELECTOR,κάνω restore με το Acronis thrue Image το partition C,και μετα απο 2 μερες παρουσιάζεται το αρχικό πρόβλημα.Μπορεί κανείς να βοηθήσει? ευχαριστώ εκ τον προτέρων :shock:
papkosta Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Καινούργιο Θέμα Έχω ένα laptop Fujitsu Siemens Έχω εγκαταστημένα τα Windows XP στο C και Win 7 sto D επίσης εγκατέστησα και το Acronis Disk Director,ενεργοποίησα το OS Selector και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα Στην εκκίνηση του υπολογιστή, παίρνει πολύ χρόνο για OSS να τρέχξει,μου βφαζει Procesing please wait... , και την απεικόνιση του μενού Μπορει κάποιος να με βοηθήσει?Δυο εβδομάδες παιδευόμουν με αυτο το θεμα ευχαριστώ
nikomas50 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Καινούργιο Θέμα Έχω ένα laptop Fujitsu Siemens Έχω εγκαταστημένα τα Windows XP στο C και Win 7 sto D επίσης εγκατέστησα και το Acronis Disk Director,ενεργοποίησα το OS Selector και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα Στην εκκίνηση του υπολογιστή, παίρνει πολύ χρόνο για OSS να τρέχξει,μου βφαζει Procesing please wait... , και την απεικόνιση του μενού Μπορει κάποιος να με βοηθήσει?Δυο εβδομάδες παιδευόμουν με αυτο το θεμα ευχαριστώ Αυτό που σου πρότεινα http://www.insomnia.gr/topic/401752-dual-boot-%cf%83%ce%b5-pc-%ce%bc%ce%b5-win-xp-sp3-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-win-7-ultimate/page__view__findpost__p__3969163 το δοκίμασες και δεν πέτυχε;
papkosta Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 nikomas 50 σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση,έχω δοκιμάσει και της δυο περιπτώσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.