Προς το περιεχόμενο

Ανικανότητα εισαγωγής dynamic volume

theglassicon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πάτησα ο μαλάκας....Εχουμε λοιπόν έναν 160άρη seagate sata σε Via controler.Μέχρι προχτές δούλευε ρολόι αλλά ο διάολος με τσίγκλαγε και λέω 'ρίξε στον έρημο τον Thorton άλλα 100 χερτζάκια'...αυτό ήταν μετά από κάνα δυο μπουταρίσματα ο δίσκος εχάθει και μου λέει ότι δεν μπορεί να τον κάνει import ως dynamic.Τον δοκίμασα και σε NF2 & NF3 τα ίδια......

Υπάρχει τρόπος να γλιτώσω το format;Ο δίσκος δεν έχει σύστημα.

Δημοσ.

Αν και δεν πολυκατάλαβα, πάρε μια ιδέα...

Τί κατάλαβα:

Thorton = cpu (overclocked)

NF2,NF3 = chipsets (NForce)

dynamic -> ως τι; strip? mirror? Αν mirror format, αν strip, πάμε παρακάτω...

Το μηχάνημα είναι ακόμα κλοκαρισμένο; Μήπως ο VIA controller δεν παίζει καλά λόγω του κλοκαρίσματος; Φαντάζομαι ότι ο δίσκος/σύστημα σου είναι σε απλό IDE και παίζει... Ίσως να αφαιρούσες τα 100 MHz... Δοκίμασε και να αφαιρέσεις-ξαναπεράσεις τους drivers για το controller. Ακόμα και ένα προσεκτικό timing setup στo bios μπορεί να κάνει δουλειά..

Αν όχι όλα αυτά, για ανάκτηση δεδομένων GetDataBack ή Stellar Phoenix.

Δημοσ.

Δε το βλέπω να το γλυτώνεις, έχουν γραφτεί λάθος δεδομένα στο File Table του NTFS και τα windows δεν μπορούν να δουν file system στον σκληρό.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι εσύ για overclock λογικά πρέπει να αύξησες το FSB που η λειτουργία του αφορά το Northbridge chipset . Λογικά δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα με τον VIA controller που είναι ενσωματομένος στο southbridge, εκτός βέβαια αν ο controller ήταν σε PCI κάρτα.

Δημοσ.

Αν καταφέρεις κ κάνεις δουλειά με test disk για επαναφορά file table. (Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει σε dynamic αυτό το proggie). Α ... και ξέχνα τα dynamic volumes ;)

Basic για data.

/sc

Δημοσ.

Παιδιά χίλια ευχαριστώ.Δοκιμάζω ανάκτιση με τα προγράματα που μου προτείνετε και φυσικά τέλος το dynamic.Οντως ο sata δίσκος είναι στον ενσωματομένο controler του southbridge και δεν θα έπρεπε να τρελαθεί με τα hertz.Και να σκεφτείτε ότι η μητρική είναι η καινούργια της Asus με το KT880 για socket A με lock.Tι να πω,VIA σταθερή αξία..........

Δημοσ.

Το Test disk δούλεψε άψογα και σε 5 λεπτάκια ο δίσκος ήταν οκ..........και λέω ήταν γιατί μετά έδοσα και άλλα hertzάκια και τρελάθηκε τελείως.Εχω λοιπόν τον 2800χρ στα 2500 και τον δίσκο στο ψυχειατρίο.Πάντως Mad έγραψες το πρόγραμμα μαμάει....

Δημοσ.

Αν και πιστεύω ότι το google.com θα σου βρεί καλύτερες απαντήσεις... Η οπτική μου επί του θέματος έχει ως εξής...

Στην περίπτωσή μας:

Dynamic = δυναμικός = "εν δυνάμει" = δίσκος/δίσκοι που ανεξάρτητα τι είναι πραγματικά ο καθένας ξεχωριστά, εμείς μπορούμε "δυναμικά", δηλαδή κατά βούληση, με τη βοήθεια του λειτουργικού συστήματος να τον/τους κάνουμε να φαίνεται/φαίρεται όπως επιθυμούμε, όλοι μαζί σαν σύνολο ή ο καθένας ξεχωριστά σαν υποσύνολα του ίδιου συνόλου => εννοεί δίσκο/δίσκους, των οποίων ο άμεσος έλεγχος των δεδομένων πάνω τους έχει παραδωθεί εξ'ολοκλήρου στο λειτουργικό σύστημα και κατά συνέπεια σε εμάς, αντί για τα ηλεκτρονικά των πλακετών τους ξεπερνώντας τους φυσικούς περιορισμούς χώρού ή συμπεριφοράς που έχει θέσει ο κατασκευαστής.

Basic = βασική μορφή σκληρού δίσκου => όπως τον έκανε η (μάνα του:)) κατασκευάστρια εταιρία έτσι θα φαίνεται/χρησιμοποιείται! Όσοι είναι, τόσοι φαίνονται.

Ελπίζω να βοήθησα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...