Προς το περιεχόμενο

Remote profile - Microsoft outlook

mmpompodakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε σε όλους,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και στην διαδικασία αναζήτησης μου στέλνω και αυτό το topic.

Έχω περίπου 20 υπολογιστές στο δίκτυο που διαχειρίζομαι και θέλω να δουλέψω με remote ( Roaming ) profiles. Οι ερωτησεις μου είναι :

1. μπορεί ο κάθε χρήστης να κάνοντας logon σε όποιο απο τα 20 μηχανήματα θέλει να έχει και τις ρυθμίσεις του microsoft outlook και τα mail του;

2. πως γίνετε αυτό ( αν γίνετε ; ). Όχι το remote profile, το θέμα με τις ρυθμίσεις του Microsoft outlook.

Στο δίκτυο μου υπάρχει ένας domain controlller me sbs2k3.

Ευχαριστ6ώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ και βρήκα ότι χρειάζεται να κρατηθεί backup, όλο το παρακάτω κλειδί της registry και να γίνει import σε κάθ' ένα απο τα pc που θα κάθετε ο χρήστης.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles\Outlook

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με το "regedit /s registrysettings.reg" ( όπου registrysettings.reg είναι το αρχείο που έχει γίνει export το κλειδί ) στον φάκελο startup που έχει στο profile του ο κάθε χρήστης.

Αυτό ισχύει μόνο στο Microsoft Outlook, όχι στο outlook express.

Δημοσ.

Nomizo oti to HKEY_CURRENT_USER einai to user.dat me sa sto \Documents and Settings\%username%\ opote an exeis sosta stimeno sto AD gia roaming profiles den tha exeis problima.

Cheers....

Δημοσ.

Φυσικά και δεν θα μπλέξεις με registry. Τα roaming profiles τα φτιάχνεις κάνοντας ένα share πάνω σε ένα server και δηλώνεις στον κάθε user στο user profile path στην καρτέλα profiles των properties του το path του share ακολουθούμενο από το %username%. Δηλαδή \\servername\share\%username%.

Με το που κάνει o user σου logon-logoff, το local profile που έχει δημιουργηθεί στο PC γίνεται synchronize στο share σου μέσα σε ένα νέο folder με το όνομα του χρήστη όπου έχει πρόσβαση μόνο αυτός. Τώρα σε όποιο PC και να κάτσει, θα έχει τα ίδια settings, συμπεριλαμβανομένου και του outlook το οποίο default τα βάζει όλα στο user profile.

d.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...