Προς το περιεχόμενο

SKC = καταστροφή !!!

firegarden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λιγες μερες διαπιστωσα οτι περιπου 40 δισκακια DVD-R SKC που γραφτηκαν πριν λιγους μηνες (το πολυ 6) δεν διαβαζονται!!!Ολα τα δισκακια τα αγορασα σποραδικα απο το Πλαισιο και τα ειχα γραψει με ενα Nec 2500.Τα δοκιμασα εκτος απο το Nec 2500 και σε αλλα drives (BenQ 1620,Toshiba dvd-rom&Xbox) αλλα κανενα δε μπορεσε να τα διαβασει!!(Ολα βγαζουν το γνωστο CRC).Μαλιστα,δοκιμασα και κατι cd Skc που εχω εδω και χρονια και ουτε αυτα λειτουργουν.Οπως καταλαβαινετε,εχω χασει πανω απο 160gb δεδομενων και ειμαι απιστευτα εκνευρισμενος γιατι τα δισκακια ηταν το καθενα μεσα σε Jewel Case χωρις καμια γρατζουνια και μακρια απο ζεστη ,υγρασια κτλ.Γι'αυτο ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SKC!!!

Δημοσ.

Δυστυχώς τα περισσότερα "φτηνά" media έχουν τέτοιο μέλλον.

Δεν προτείνονται σε καμία περίπτωση για back up σε βάθος χρόνου.

/sc

Δημοσ.

Elpizw na mhn ta peta3es giati uparxei pi9anothta na swseis ola ta dedomena sou. Eswsa arketa video etsi. Me to BadCopy Pro. Exei ginei polles fores auth h suzhthsh gia to poia media prepei na apofeugontai, alla dustuxws uparxei kosmos pou 9ewrei oti ta princo, SKC, imation kai alla tina epeidh diabasthkan mia fora 9a diabazontai ep' apeiron ...

Δημοσ.

To Bad Copy Pro το δοκιμασα αλλα τζιφος!Τι να πω ρε παιδια,τοσο χαλια δισκακια δεν εχω ξανασυναντησει ποτε. Και δεν τα πηρα και φτηνα.9-10? η δεκαδα μου στοιχιζε (τοτε που δεν ειχαν πεσει οι τιμες οπως τωρα).

Δημοσ.

Δοκίμασε να τα διαβάσεις με κάποιο καλύτερο "διαβαστήρι", κατά προτίμηση καθαρόαιμο DVD-R και όχι αντιγραφικό. Από αυτά που αναφέρεις το 2500 είναι πολύ κακό στο διάβασμα (αντίθετα σε εγγραφές που κλείνουν ή έκλεισαν περίπου ένα χρόνο, δεν έχω διαπιστώσει ακόμη πρόβλημα) και το drive του XBOX έχει "ιδιαιτερότητες".

Κάνε μια προσπάθεια να δημιουργήσεις Image με το Ultra ISO (χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το Skip Bad Sectors) ή με το Decrypter σε ISO Read Mode με τον αριθμό του Read Error Retries στη μέγιστη τιμή του (νομίζω 50).

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια: Θυμάσαι σε τί ταχύτητα τα έγραφες;

@ panxris: Αναφέρεσαι σε DVD ή CD 5 χρόνων;

Δημοσ.

Σε CD's προφανως....υπηρχαν DVD recorders πριν 5 χρονια? :|

P.S. πω πω αφηρημαδα!νομιζα για cd's μιλαγατε.

Παντως το ζητουμενο ειναι να αγοραζουμε επωνυμα μεσα αποθηκευσης γιατι αργα η γρηγορα αποδειχτηκε οτι τα "φτηνα" σε απογοητευουν.....ειτε cd ειτε dvd ειναι αυτα (νταξει τα μπαλωσα :P )

Δημοσ.
Δοκίμασε να τα διαβάσεις με κάποιο καλύτερο "διαβαστήρι"' date=' κατά προτίμηση καθαρόαιμο DVD-R και όχι αντιγραφικό. Από αυτά που αναφέρεις το 2500 είναι πολύ κακό στο διάβασμα (αντίθετα σε εγγραφές που κλείνουν ή έκλεισαν περίπου ένα χρόνο, δεν έχω διαπιστώσει ακόμη πρόβλημα) και το drive του XBOX έχει "ιδιαιτερότητες".

Κάνε μια προσπάθεια να δημιουργήσεις Image με το Ultra ISO (χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το Skip Bad Sectors) ή με το Decrypter σε ISO Read Mode με τον αριθμό του Read Error Retries στη μέγιστη τιμή του (νομίζω 50).

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια: Θυμάσαι σε τί ταχύτητα τα έγραφες;

[/quote']

To Toshiba dvd-rom με το οποιο δοκιμασα να τα διαβασω ειναι ενα απο τα καλυτερα drive που εχουν περασει απο τα χερια μου,οπως εξαλλου και το BenQ 1620.Και τα 2 δεν μπορουν να κανουν τπτ.Εκτος αυτων, δοκιμασα και σε ενα φιλο μου με ενα dvd-rom Pioneer και παλι δε μπορεσα να σωσω τπτ.Η καταστροφη ειναι ολοκληρωτικη.Καποια στιγμη θα τους στειλω ενα μαιλ στην SKC να τους ξεχεσω τους παλιομ@λ@κες.

Oσο για την ταχυτητα, θυμαμαι καθαρα:Ολα τα εγραψα 4Χ

Δημοσ.

Επειδή με τρομάξατε τώρα τα CD Verbatim με extra protection surface είναι αξιόπιστα?

Επίσης τα cd Intenso είναι και αυτά αξιόπιστα? ( Εχω όλα μου τα mp3 σε τέτοια!)

Δημοσ.

Η λεγόμενη μινιμαλιστική λογική του νεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο. Επειδή κάποιο ή κάποια recorder δε τα πάνε καλά με Verbatim δε σημαίνει ότι είναι τα δισκάκια λάθος ούτε ότι το drive έχει πρόβλημα. Απλώς δεν συνεργάζονται σωστά.

Το κάθε recorder έχει δικά του όρια για τις προδιαγραφές των δίσκων που συνεργάζεται σωστά. Αυτά εξαρτώνται κυρίως από το τύπο φακού που εστιάζει και από τον τύπο δίοδου που παράγει το lazer. Μικρές διαφορές στην ικανότητα εστίασης και στο μήκος κύματος και στην ισχύ του lazer μπορεί να είναι αποφασιστικές για το αν το δισκάκι θα γράφεται σωστά ή όχι.

Με πολύ απλά λόγια, κατεβάστε το recommended media list από το site του κατασκευαστή του recorder σας.

Δημοσ.

Η verbatim ήταν αξιόπιστη εταιρεία μέχρι που έριξε στην αγορά μια ελαττωματική παρτίδα. Ακόμα κ η super azo crystal σειρά της (η ακριβότερη) δεν διαβαζόταν ακόμα κ ακριβώς μετά την εγγραφή.

/sc

Δημοσ.

οκ παίδες ας μη το κάνουμε θέμα..υπάρχει και άλλο(α) post για την ποιότητα των media... εδώ ο άνθρωπος κάηκε και δε φάινεται να υπάρχει λύση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...