karib Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Εχω ενα scanner HP Scanjet 2200 αγορασμενο το 2001. Παρατηρησα στο εξής οταν σκαναρα φωτο: αν βάλω να σκαναρω δυο φωτο, αυτή που είναι από την πλευρά που είναι παρκαρισμένη η λάμπα θα βγεί μια χαρά. Αντιθέτως η φωτο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του scanner (προς τα πισω), δεν θα βγει πολυ καλή. Τι εννοω: οτι αυτή η φωτο, οταν σκαναριστει και επειτα την παρατηρησω, θα δω οτι έχει διάφορα 'σχέδια', γρατσουνιές, σκαριφίματα, κόκκο, στις σκούρες περιοχές της φωτογραφίας. Γενικά τα σκουρα χρωματα αποτυπωνονται σαν αυτο που λεμε 'grainy'. Στην φωτο που την τοποθετω στην μπροστινη μερια του scanner (εκει που είναι παρκαρισμενη η λαμπα στον HP) τα σκουρα χρωματα (μαυρο, μπλε βαθυ κλπ) βγαινουν ζωντανά, ομοιογενή. Αυτό το φαινόμενο μου συνέβαινε όχι μόνο με τον HP 2200 που έχω τωρα (αγορά 2002) αλλά και με άλλον έναν ίδιο ακριβως (αγορά 2001). Άρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι specific στον δικό μου αλλά κάτι γενικότερο. Σε τι όμως γενικότερο? Στους scanners ή σε αυτούς τους scanjet της HP? Αναρωτιέμαι τι φταίει. Φυσιολογική φθορά? Κακή ποιότητα κατασκευής? Κακό φινίρισμα? Το γεγονός ότι δεν έχω προστατεύσει το scanner με ένα κάλλυμα? Μήπως η HP δεν βγάζει πια καλα scanners? Είχα ακόμη παλίοτερα έναν mustek χαμηλης αναλυσης, και μπορεί να μου έβγαζε ένα σωρο κουσουρια (πχ. κολλούσε το Pc όσο σκαναρε μια φωτο-μετα ξεκολουσε), αλλα μέχρι που τον πέταξα, οι φωτο του ήταν αληθινες (χωρις grainy, θόρυβο κλπ). Κατα τα αλλα να πω ότι χρησιμοποιώ το scanner πολύ αραιά. Δεν το χρησιμοιώ πολύ. Τι φταίει για το προβλημα που ανέφερα? Τι μπορεί να γίνει από εδώ και περα?
karib Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Καμιά ιδέα? Το περιεργο είναι οτι το παρατηρησα σε 2 scanners και οχι σε 1!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.