tegias Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Kat'arxin perastika..."syndromou karpiaioy swlina" den nomizw na exeis...an eixes tha eixes paraisthisia sta daktyla kai den einai mono o ponos...Tenontitida nai exeis...to pithanotero einai na se ponaei kai i eksw perioxi toy agkwna kata tin piesi..o eksw epikondylos...Ksekoyrasi einai to prwto me antiflegmwnodi...swsti ergonomiki stasi swmatos to deytero opws proeipan ...an den perasei narthikas...kai an ftaseis kapote na exeis syndromo karpiaioy ta ksanaleme
Lemuria Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Αν δεις οτι καποια στιγμη το προβλημα επιδεινωνεται μπορεις να χρησιμοποιησεις χωρις ιατρικη συνταγη τι gel reploion θα σε ανακουφισει.
alexzzz Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Kati paromio oxi stin karpo alla sto mikro daxtilo tou deksiou xeriou (deksioxeiras) patheno kai ego pedia, 2-3 ores prin sxolaso apo to grafeio otan exoume poli doulia. Epidi piano to pontiki kai to mikro daxtilo menei ap'ekso ginete olo afto alla linete me ligi ksekourasi
Lucifer Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Εμένα απλά πιάνεται το χέρι μου λόγω υπερβολικά αμβλείας γωνίας. Θα 'χε πλάκα να το πούμε αυτό στους παππούδες μας που σκάβανε κάθε μέρα πάντως.
Susi Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 λυπαμαι που βλέπω το ιδιο προβλημα το οποιο αντιμετωπισα και εγω.. μετα απο πολλα 8ωρα(+) ,κατελι3α να κανω εγχειρηση τον καρπο μου(καρπιαιου σωληνα), προσχε φιλαρακο, ποναει πολυ,οταν φτασει στο τελικο σταδιο και ,θελει μοονο επεμβαση, προσεχε, να 3εκουραζεσε ανα μισι ορα, και εσι αλα και τα χερια σου, αλλα και οπος ιπαν τα παιδια , παρε ενα pad σιλοκονις θα σε βοηθηση παρα πολυ... αυτα.περαστικα....
mjmj Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Οπως έγραψα και σε άλλο ποστ..: Σημαντικό ρόλο παίζει το καθισμα' date=' και η σταση του σώματος... Η πλάτη πρέπει να είναι όρθια, προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε και να μην ξαπλώνετε στην καρέκλα σας. Τα χέρια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στον αγκώνα δηλαδή), όπως επίσης τα πόδια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στα γόνατα) και να μην κρέμονται από την καρέκλα. Εκτός από τα διαλείματα, που είναι φυσικά ευπρόσδεκτα, προσπαθήστε όσο πιο συχνα μπορείτε να πέρνετε το βλέμμα σας από το μόνιτορ και να κοιτάτε άλλα σημεία στο δωμάτιο σας, σε διαφορετικό εστιακό βάθος. Ξεκολλήστε λίγο το βλέμμα σας από το μόνιτορ και περιφέρτε το μέσα στο δωμάτιο. Τα μάτια μας κουράζονται με την συνενεχή προσπάθεια εστίασης στο μονιτορ, οπότε έτσι τα ξεκουράζουμε. Εγώ επίσης στο σπίτι χρησιμοποιώ mouse μόνο για τα παιχνίδια. Για όλα τα υπόλοιπα και την γενικότερη χρήση των windows έχω ταυτόχρονα συνδεμένη μια Wacom Tablet (ταμπλέτα με στυλό δηλαδή). Είναι σαν να χρησιμοποιείς στυλό, δεν κουράζει τον καρπό, πιο ξεκούραστο από το ποντίκι, μεγαλύτερης ακρίβειας και πιστεύω το συνηθίζεις σε μια βδομάδα. Είναι μια καλή εναλλαγή, μιας και αρκετές ώρες της ημέρας στην δουλειά μου αναγκαστικά χρησιμοποιώ ποντίκι. Οπότε τις ώρες που είμαι σπίτι δεν επιβαρύνω άλλο τον καρπό μου.. Δοκιμάστε το.. Αξίζει τα χρήματά του... Οι ταμπλέτες της WACOM δουλεύουν ως εξής: Είναι συνδεμένο ταυτόχρονα με το ποντίκι στο PC. Δουλεύουν δηλαδή και τα 2 ανά πάσα στιγμή. Αντικαθιστά πλήρως το ποντικι σε όλες του τις χρήσεις... Μετά από χρόνια χρήσης του δεν το αλλάζω με το ποντίκι.. Αλλωστε στην δουλειά μου δουλεύω πάντα με ποντίκι και έτσι μπορώ να τα συγκρίνω άμεσα.. Επίσης είπα ότι για τα παιχνίδια χρησιμοποιώ το mouse. Εδώ πρέπει να διευκρινήσω ότι εννοούσα κυρίως τα first person shooters (Doom, Quake και τα συναφή)... Σε άλλα είδη παιχνιδιών όπως τύπου Mahjongg, Arkanoid, παχνίδια λογικής αλλά και strategy (αν θυμάμαι καλά, καθώς έχω πολύ καιρό να παίξω κάποιο), χρησιμοποιώ την ταμπλέτα, καθώς είναι πιο γρήγορη και ακριβής... Επίσης εκτός της ευκολίας που δίνουν στα στα σχεδιαστικά προγράμματα, τα pen με tablet, είναι πολύ βολικά και για προγράμματα μουσικής.. Όπου υπάρχει virtual ποντεσιόμετρο γυρνάει πολύ ευκολότερα με το στυλό της Wacom..[/quote'] Tελικα αγορασα το penpartner 2 της wacom. Απο τη μικρη μεχρι τωρα προσπαθεια να το συνηθισω, δεν τα καταφερα. Δεν ξερω, ισως φταιει οτι συνηθισαμε το ποντικι τοσα χρονια? Απο την αλλη θεωρω οτι λογω τριβης με τα pc ειμαι προσαρμοστικος. Αραγε ποιος ξερει, θα το συνηθισω? Προς το παρον ξαναβαλα το ποντικι, γιατι με το tablet και αργα δουλευα, και αλλα αντι αλλων εκανα(εσερνα πραγματα απο εδω εκει-καταστροφη) και μου εκανε και το pc να τρεχει καπως πιο αργα. Δεν ξερω, ειχα στηριξει πολλες ελπιδες σε αυτο. Κι ο driver/properties, δεν δινει πολλες δυνατοτητες. Τι να πω...
damn3 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 http://www.evoluent.com/vmouse2.html http://www.3m.com/us/office/myworkspace/mos_ergo.jhtml
DrLo Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 emena o karpos apo epoxes diablo akougete san na thelei grasarisma kalitera psakse kati se eponimo pontiki kai dokimase ti se volevei prin ta pareis...ta ktinakia tis M$ einai arketa volika... Ε όχι τα ποντίκια και της Microsoft. Με αυτά και η θεά Kali θα έμενε κουλή.
vlachaquito Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 hmm ti allo tha diavaso se ayto to yperoxo forum...entrivh me sapouni kai nero, fysiotherapies me keri (kati apo s&m mou kanei ayto), narthikes klpklp... ksekourash o.k., pad silikonhs o.k., to teliko stadio shkonei aplh egxeirish 10 lepton sthn opoia me mia mikrh oulh sou "apeleytheronoun" ta neyra (sorry alla sta italika ta kataferno paaaara poly kalytera )... ksekourash antiglegmonodh... mhn kaneis fysiotherapies giati to kourazeis perissotero... kai an erthei sto teliko stadio ela na sto kathariso ego, tha deis kai thn romh
mjmj Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 MasterX μπορεις να μου δωσεις καποιες συμβουλες για τη wacom tablet? Προσπαθω να εξοικοιωθω μαζι της και να συνηθισω να δουλευω με αυτην αλλα δεν ενθουσιαστηκα απο τη χρηση. Ισως ομως κατι κανω λαθος, ισως κατι δεν κανω σωστα. Απο τον τροπο που πιανω την πενα, απο τις ρυθμισεις της ταμπλετας κλπ. Και κατι αλλο: το πολυ χρησιμο ροδακι που μας συντροφευει στα ποντικια τα τελευταια χρονια, πως το αντικαθιστουμε?
MasterX Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 mjmj sorry που αργησα να απαντησω.. δεν έχω και πολλές συμβουλες να σου δωσω.. Καταρχας κοιτα στο Control Panel έχει κάπου εικονιδιο Wacom Tablet και εκει βρίσκεις όλες τις ρυθμίσεις της ταμπλέτας. Τσεκαρε αν είναι σε Pen mode και όχι σε Mouse mode.. Λογικά Pen mode είναι το default. Σε αυτή την κατασταση η ταμπλετα δουλευει χωροταξικα (αντιστοιχει η επιφανεια της στην οθονη) και ο κερσορας πηγαινει αμεσα στο σημειο που κινουμε το πενακι πάνω απο την ταμπλετα. Στην αντιθετη περιπτωση δουλεύει όπως το mouse δηλαδη το σερνουμε πολλες φορες πανω απο το ιδιο σημειο για να παει εκει που θέλουμε.. Αυτο είναι και το μεγαλο ατού της ταμπλετας... Την πενα την κρατας όσο φυσικα κρατας ένα στυλο! Αυτό μονο τα λέει όλα. Λιγη συνηθεια χρειάζεται.. Κάποιος που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποντικι ποτέ λογικά πιο εύκολη θα του φανεί η πενα.. Οσο για το ροδακι, δυστυχως δεν υπαρχει αντικατασταση σε αυτή την περίπτωση (αν και νομίζω και η κινηση που κάνουμε για να δουλέψουμε το ροδάκι επίσης δεν κάνει πολύ καλο στο δάχτυλο και στο χέρι..). Εμένα δεν μου λείπει ιδιαιτερα πάντως, καθώς έτσι κι αλλιως με το αριστερό χέρι δουλεύω ταυτόχρονα το πληκτρολόγιο οπότε με την ταυτόχρονη χρήση πενας-πληκτρολογιου όλα γίνονται ταχύτερα. Το προηγούμενο πληκτρολογιο μου πάντως (Logitech οπως και το τωρινο) είχε ένα πολυ βολικο ροδάκι τερμα αριστερα και ήταν ότι καλύτερο να το δουλεύεις ταυτόχρονα με το πενακι, ακόμα και με το ποντικι..
madsc Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 hmm ti allo tha diavaso se ayto to yperoxo forum..., ...fysiotherapies me keri (kati apo s&m mou kanei ayto), Μπορείς να έρθεις να τα πεις αυτά στους γιατρούς που μου τα κάνανε Δεν γνωρίζω αν κ πόσο αποδίδουν αυτές οι τακτικές αλλά αυτή ήταν η κοινή πρακτική όταν πέρασα προσωπικά αυτό το στάδιο. Όσους φυσιοθεραπευτές ρώτησα τα ίδια ανέφεραν. Την εγχείρηση την αρνήθηκα οπότε συνεχίσαν με φυσιοθεραπείες μέχρι να περάσει. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.