Megakill Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Παιδιά πρόσφατα, απο την εκτεταμένη χρήση του ποντικιού (Wheel Mouse Optical) άρχισα να αισθάνομαι κάποιους περίεργους πόνους μέσα στον καρπό! Για να μην κάνω τα πράγματα χειρότερα άλλαξα το ποντίκι απ' το δεξί χέρι στο αριστερό. Πως γίνετε να περάσει αυτός ο πόνος? Υπάρχουν εργονομικά ποντίκια? Το συγκεκριμένο ποντίκι πάντως είναι αρκετα μικρό για την δική μου παλάμη! Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο insomniac? Πως το αντιμετώπισε? Thank you!
PaDouViRuS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Φίλε ασθενή αυτό ονομάζετε "σύνδρομό καρπιαίου σωλήνα". Λόγω της συχνής χρήσης του καρπού και των δακτύλων ,φλεγμαίνουν οι τένοντες της περιοχής. Ο όγκος τους λογικό είναι να αυξάνει και έτσι πιέζουν τα νεύρα της περιοχής με αποτέλεσμα να έχεις αυτά τα συμπτώματα... Η μόνη θεραπεία είναι ξεκούραση...
Dark_son20 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 emena o karpos apo epoxes diablo akougete san na thelei grasarisma kalitera psakse kati se eponimo pontiki kai dokimase ti se volevei prin ta pareis...ta ktinakia tis M$ einai arketa volika...
dali13gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Πάρε και ένα mouse pad με σιλικόνη που είναι για να ακουμπάς τον καρπό επάνω όταν δουλέυεις με το ποντίκι για να ξεκουράζεται ο καρπός σου και να μην είναι στον αέρα. Είναι πολύ καλό. Φιλικά
arkoudi Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Ola auta pou eipan oi parapanw kai gia na spasoun oi flegmones kane entribes me prasino sapouni se mia lekani me zesto nero . Den mporeis na peis kathara texnologiki lisi . kali anarwsi .
Megakill Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 To thema einai omws oti otan stamataw na xrisimwpiw to mouse, meta apo ligo den esthanomai pono i kati tetio.... Afto simenei oti den exw provlima kai aplws to exw zorisei?
madsc Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Παιδιά πρόσφατα, απο την εκτεταμένη χρήση του ποντικιού (Wheel Mouse Optical) άρχισα να αισθάνομαι κάποιους περίεργους πόνους μέσα στον καρπό!...Πως γίνετε να περάσει αυτός ο πόνος? Ξεκούραση (αλλά ξεκούραση) κ αν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο από φυσιοθεραπείες με ζεστό κερί μέχρι εγχειρήσεις. (δεν κάνω καθόλου πλάκα). Υπάρχουν εργονομικά ποντίκια?Το συγκεκριμένο ποντίκι πάντως είναι αρκετα μικρό για την δική μου παλάμη! Δεν είναι θέμα mouse' date=' δεν είναι θέμα πληκτρολογίου. Είναι θέμα στάσης εργασίας του σώματος σου. 1. Όταν δουλεύεις για πολύ ώρα σε pc η πλάτη σου πρέπει να ακουμπάει πλήρως στην πλάτη της καρέκλας. 2. Το μπράτσο σου πρέπει να σχηματίζει 90 μοίρες + γωνία με τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο/ποντίκι, με το χέρι σου να είναι κολλημένο στο σώμα σου (100 μοίρες λένε είναι το ιδανικό). Ανέβασε/κατέβασε την καρέκλα σου στο κατάλληλο ύψος. Αν σχηματίζει οξεία γωνία ακουμπάς συνέχεια στα νεύρα του καρπού σου κ παθαίνεις ότι έπαθες άσχετα από το πληκρολόγιο/ποντίκι/mousepad. 3. Η οθόνη σου πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε σε αυτή τη στάση (του 1. & 2.) να κοιτάς το κέντρο της (να μη στραβολαιμιάζεις). 4. Κ την καλύτερη στάση να έχεις, κάθε 45-60 min κάνεις διάλειμμα για 5 min, σηκώνεσαι κ περπατάς. Έχε τα αυτά υπόψη σου την επόμενη φορά που θα διαλέξεις γραφείο/καρέκλα. [img']http://www.ergonomics.com.au/images/Tips_WS3.gif[/img] image source: http://www.ergonomics.com.au/pages/400_useful_info/420_how_to_sit.htm /sc
Megakill Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Poly endiaferontai afta pou lete paidia! Efxaristw poly! Eplizw toulaxisto me tin ksekourash na perasei!
mjmj Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Megakill πως τα πας με τα προβληματακια που αντιμετωπιζες? Τι εκανες τελικα?
katevastiras Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Megakill.....είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον καρπό μου..... Σύμφωνώ με τον madsc. Είναι βασικό το πως κάθεσε, αν οι αγκώνες σου είναι στον αέρα και αναγκαστικά πιέζεται ο καρπός για να στηρίξει το χέρι........ Είναι και η τριβή.....λόγο (χρονικά) αρκετής επαφής του συγκεκριμένου μέρους του σώματος......στο σημείο εκείνο.... Εγώ από τότε που πήρα mouse pad με σιλιικόνη βρήκα την υγεία μου.....με πονούσε πάρα πολύ. Πήρα ένα mouse pad με σιλιικόνη πριν μια εβδομάδα και πλέον δεν με ενοχλεί καθόλου....... Σχετικά με τις εντριβές..........είμαι λίγο επιφυλακτικος... Όταν ένας μυς...νεύρο..είναι ερεθισμένο δεν κάνει να το ερεθίζουμε παραπάνω γιατι θα του προκαλέσουμε φλεγμονή..... θέλει χαλάρωση, διαληματάκια, μια σωστή καράκλα και ένα mouse pad με σιλικώνη (με 6 ευρώ). Αν βρείς και pad που η σιλικόνη να είναι προσαρμοσμένη σε ένα κινητό πλαίσιο έτσι ώστε να κινήτε μαζί με τον καρπό, αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο......
mjmj Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Υπαρχει pad που η σιλικόνη να είναι προσαρμοσμένη σε ένα κινητό πλαίσιο έτσι ώστε να κινήτε μαζί με τον καρπό?
MasterX Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Οπως έγραψα και σε άλλο ποστ..: Σημαντικό ρόλο παίζει το καθισμα, και η σταση του σώματος... Η πλάτη πρέπει να είναι όρθια, προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε και να μην ξαπλώνετε στην καρέκλα σας. Τα χέρια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στον αγκώνα δηλαδή), όπως επίσης τα πόδια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στα γόνατα) και να μην κρέμονται από την καρέκλα. Εκτός από τα διαλείματα, που είναι φυσικά ευπρόσδεκτα, προσπαθήστε όσο πιο συχνα μπορείτε να πέρνετε το βλέμμα σας από το μόνιτορ και να κοιτάτε άλλα σημεία στο δωμάτιο σας, σε διαφορετικό εστιακό βάθος. Ξεκολλήστε λίγο το βλέμμα σας από το μόνιτορ και περιφέρτε το μέσα στο δωμάτιο. Τα μάτια μας κουράζονται με την συνενεχή προσπάθεια εστίασης στο μονιτορ, οπότε έτσι τα ξεκουράζουμε. Εγώ επίσης στο σπίτι χρησιμοποιώ mouse μόνο για τα παιχνίδια. Για όλα τα υπόλοιπα και την γενικότερη χρήση των windows έχω ταυτόχρονα συνδεμένη μια Wacom Tablet (ταμπλέτα με στυλό δηλαδή). Είναι σαν να χρησιμοποιείς στυλό, δεν κουράζει τον καρπό, πιο ξεκούραστο από το ποντίκι, μεγαλύτερης ακρίβειας και πιστεύω το συνηθίζεις σε μια βδομάδα. Είναι μια καλή εναλλαγή, μιας και αρκετές ώρες της ημέρας στην δουλειά μου αναγκαστικά χρησιμοποιώ ποντίκι. Οπότε τις ώρες που είμαι σπίτι δεν επιβαρύνω άλλο τον καρπό μου.. Δοκιμάστε το.. Αξίζει τα χρήματά του... Οι ταμπλέτες της WACOM δουλεύουν ως εξής: Είναι συνδεμένο ταυτόχρονα με το ποντίκι στο PC. Δουλεύουν δηλαδή και τα 2 ανά πάσα στιγμή. Αντικαθιστά πλήρως το ποντικι σε όλες του τις χρήσεις... Μετά από χρόνια χρήσης του δεν το αλλάζω με το ποντίκι.. Αλλωστε στην δουλειά μου δουλεύω πάντα με ποντίκι και έτσι μπορώ να τα συγκρίνω άμεσα.. Επίσης είπα ότι για τα παιχνίδια χρησιμοποιώ το mouse. Εδώ πρέπει να διευκρινήσω ότι εννοούσα κυρίως τα first person shooters (Doom, Quake και τα συναφή)... Σε άλλα είδη παιχνιδιών όπως τύπου Mahjongg, Arkanoid, παχνίδια λογικής αλλά και strategy (αν θυμάμαι καλά, καθώς έχω πολύ καιρό να παίξω κάποιο), χρησιμοποιώ την ταμπλέτα, καθώς είναι πιο γρήγορη και ακριβής... Επίσης εκτός της ευκολίας που δίνουν στα στα σχεδιαστικά προγράμματα, τα pen με tablet, είναι πολύ βολικά και για προγράμματα μουσικής.. Όπου υπάρχει virtual ποντεσιόμετρο γυρνάει πολύ ευκολότερα με το στυλό της Wacom..
katevastiras Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 nai.................. kai omos mjmj yparxei............tha to ekana attachement sto replay alla den einai 340kB....kai den xoraei (einai binteaki) An theleis na sto steilo etsi apo periergia na to deis...
katevastiras Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Παντως ο MasterX έχεις δίκιο για το κάθισμα.......αν και είναι λίγο άκυρο αυτό που θα πω......απλά θέλω να το καταθέσω και να με συμπαθατε.... είχα σκοπό να αγοράσω ένα καλό κάθισμα παίδες γιατι (όπως και οι περισσότεροι απο μας) κάθομαι πολλές ώρες στατικά στον υπολογιστή...... Είπα και γω να κάνω οικονομίες για να αγοράσω ένα καλό ανατομικό κάθισμα και έβαλα στόχο να κρατήσω για καρέκλα γύρω στα 300 ευρώ.... Με το μυαλό μου είχα την εντύπωση ότι είναι πολλά αλλά έλεγα να κάνω τον χουβαρτνα στον εαυτό μου............. Πάω με το μυαλό και γω να ρωτήσω για τιμές στην SATO......και μου απαντάνε χαμογελαστά οι άνθρωποι ότι μια καλή ανατομική καρέκλα ξεκινάει από 300 μέχρι 3000.............. Είναι περιττό να πώ ότι δεν μπορούσα στην αρχή να συνειδητοποιήσω την ανάλογία του ποσού μετο προϊόν.......και βέβαια στο τέλος ένοιωσα ότι ήμουν και πολύ φτηνιάρης που έβαλά για προυπολογισμό μιας καρέκλας το πολύ 300......!!!! Και να φανταστείτε ότι με τα 300 ήταν μια κλασική καρέκλα πάνινη από τις γνωστές μόνο που είχε μεγάλη πλάτη.... Το σχόλιο που μπορεί κανείς να κάνει είναι........ότι ακόμα και η υγεία στην σημερινή εποχή είναι για λίγους.... Αυτά.....
MasterX Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 katevastiras εγώ την καρέκλα την έχω 5 χρόνια. Την είχα πάρει τότε 40000 και δεν είναι κάποιας μάρκας. Είναι του στυλ καρέκλας γραφείου ανατομική-εργονομική αλλά μέτριας ποιότητας. Δεν συγκρίνεται με την SATO που έχουμε στη δουλεια, και από άποψη των ρυθμίσεων αλλά και την ποιότητας. Η SATO καταλαβαίνεις ότι στηρίζει αρκετά καλά τη μέση. Μάλλον αξίζει τα λεφτά της.. Τώρα πόσα αξίζει να δώσεις για μια τέτοια καρέκλα, δεν ξέρω. το σίγουρο είναι ότι οι γνωστές μάρκες τα χτυπάνε, αλλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις τα ακριβά τους μοντέλα. Προσπάθησε να πάρεις κάτι κάπως καλό γιατί η υγεία σου είναι το σημαντικότερο. Αν σου δημιουργηθούν προβλήματα από τη χρήση υπολογιστή, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα για θεραπείες... Δεν το έχω ψάξει όσον αφορά τις καρέκλες γραφείου πρόσφατα, αλλά όπως είπες πολλά πράγματα στις μέρες μας είναι για λίγους.. Ελληνική κατάντια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.