frejik Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Παιδιά, θέλω να πάρω νέο μηχάνημα να ανταπεξέλθει σε δουλειές video-audio-photos. Πέρα από τον επεξεργαστή θεωρώ καίριο σημείο τον σκληρό. Τι παίζει για να έχεις ένα πολύ καλό σκληρό? Δεν ξέρω από αυτά αλλά έχω ακούσει για double sata, raid και scsi. Αν θέλετε ρίξτε μια γνώμη γιατί έχω πελαγώσει;
Kyro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 to scsi einai to kalitero alla kai akrivotero. an exeis mia motherboard pou na ipostirizei SATA RAID pare 2 diskous kai kantous RAID 0. theoritika tha exeis tin diplasia taxitita apoti enan sketo disko
Lupus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Καλη φαση το raid αλλα εχε στα υποψιν σου οτι στο raid0 αν χασεις τον εναν δισκο τοτε εχασες ολο το array οποτε και ολα τα data σου. Επιπλεον το raid γενικοτερα μπορει να προσφερει μεγαλυτερες ταχυτητες αλλα απο ασφαλεια δεν ειναι οτι καλυτερο. Ακομα και raid5 να εχεις δεν σε διαφυλασσει απο τα system crashes που ειναι επικινδυνα για το array, αλλα παρα μονο απο disk failures. Η γνωμη μου ειναι να παρεις scsi (αν εχεις τα φραγκα) ειδαλως μπορεις να δεις καποιον sata raptor ή sata (αν και οι απλοι sata δεν εχουν τις τρελες διαφορες με τους ata). Ειδαλως πηγαινε στην κλασσικη λυση καποιου δισκου με 8MB cache.
Bspus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Raptor gia enan aplo xristi einai mallon petamena lefta. Den tha sou ftasei enas opote tha prepei na pareis ton 36Gb gia to systima kai allon ena 160ri kanoniko gia data. Yparxei kai i lysi tou maxtor me 16Mb cache kai ATA133. Einai oi monoi stin agora me tetoia xaraktiristika. Apo tin alli oi maxtor genika den mou aresoun kai tous apofeugo. Exo dei pollous na xalane kai exo epireeastei arnitika. Ti lete eseis?
madsc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 - single hd 7200 rpm pata/sata - sinlge hd 10000 rpm sata - raid0 (ταχύτητα)/raid1 (ασφάλεια data) hd 10000 rpm sata Με αυτή τη σειρά σκέψου τα αν είσαι ερασιτέχνης. Raid0 με 36g/74g raptors είναι ότι πιο γρήγορο αυτή τη στιγμή σε "normal" κατηγορία χρημάτων. Καλυτερη σχέση κόστους-απόδοση το έχεις με 2x36g raptors από raid. - single 10000 rpm/15000 rpm hd scsi - raid 0/1/0+1 10000 rpm/15000 rpm Με αυτή τη σειρά σκέψου τα αν είσαι επαγγελματίας ή το σηκώνει η τσέπη σου για παραπάνω ταχύτητες. Raid0 με 2xscsi 10000rpm είναι λίγο πιο γρήγορο από raid0 με 2xsata 10000, χαμηλότερο cpu utilisation αλλά με ανεβασμένο κόστος λόγω της ύπαρξης pci controller. Raid0 με 2x15000 rpm scsi hd είναι ότι πιο γρήγορο στην παρούσα τεχνολογία αλλά με σχεδόν "εξωφρενικό" κόστος για οικιακό χρήστη. Επίσης για επαγγελματικές real time audio/video εγγραφές το scsi είναι μονόδρομος. Όποιο setup από τα παραπάνω κ να επιλέξεις για το os/encoding/recording θα σε βολέψει ένας 200g+ pata/sata 7200 rpm hd σαν αποθήκη σε ξεχωριστό κανάλι. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.