Προς το περιεχόμενο

Raid 0 & Partition format from WinXP

dimoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ante pes mas giati kai ego tin idia mitriki exo parei (se sli omos) kai thelo na kano raid me 2 200aides WD kai anhsyxo me ayta pou grafeis...

Λοιπόν νεώτερα...

ΖΗΤΩ οι Seagate!!!

Δεν ξέρω τι έγινε πάντως με τους Seagate δούλεψε..

Εντούτοις υπάρχουν ασυμβατότητες με τους Silicon SATA 5 drivers.

Πως δούλεψε τώρα:

1. Αλλαγή δίσκων

2. Φλασάρισμα του bios με το ίδιο bios (εννοώ ότι κατέβασα το τελευταία από το site της GA, παρόλο που η μητρική ήρθε φορτωμένη με το τελευταίο bios)..!!!!

ΔΟΚΙΜΕΣ

3. Πρώτη δοκιμή με Nvidia RAID drivers --- επιτυχημένη..(δημιουργία partitions από Win setup και φορμάρισμα από τα Win)

4. Δεύτερη δοκιμή με Silicon SATA RAID 5 drivers τόσο από το cd της μητρικής όσο και από το site της GA --- αποτυχημένη (δημιουργία partition από Win setup αποτυχία στο full format κατά το setup)

5. Τρίτη δοκιμή με Silicon SATA RAID drivers από το cd της μητρικής --- επιτυχημένη ...(δημιουργία partitions από Win setup και φορμάρισμα από τα Win)

Πρέπει να παρατηρήσω τα εξής:

1. Με τους Nvidia τα Xp φορτώθηκαν αισθητά πιο γρήγορα σε σύγκριση με τους Silicon SATA RAID.

Τώρα μου μένει να ψάξω για συμβατούς Silicon SATA RAID 5..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή ήταν κάτι στο οποίο εγώ έδινα μικρή πιθανότητα αν θυμάμαι καλά(ασυμβατότητα σκληρών-controller με μικρή πιθανότητα)..μικρή πιθανότητα έδινα και για τους silicon image, για τους drivers, εγώ το έβλεπα hardwarικό το πρόβλημα...

Θα πρέπει να μάθω να υπολογίζω καλύτερα τις πιθανότητες (Lol).

Ρε συ μήπως όμως το bios που έβαλες ήταν τελικά πιο καινούριο από αυτό που είχε πάνω του το mobo? Δεν είναι δυνατόν έτσι απλά με τους seagate να πήγαν όλα μέλι γάλα..

Δημοσ.
Δηλαδή ήταν κάτι στο οποίο εγώ έδινα μικρή πιθανότητα αν θυμάμαι καλά(ασυμβατότητα σκληρών-controller με μικρή πιθανότητα)..μικρή πιθανότητα έδινα και για τους silicon image' date=' για τους drivers, εγώ το έβλεπα hardwarικό το πρόβλημα...

Θα πρέπει να μάθω να υπολογίζω καλύτερα τις πιθανότητες (Lol).

Ρε συ μήπως όμως το bios που έβαλες ήταν τελικά πιο καινούριο από αυτό που είχε πάνω του το mobo? Δεν είναι δυνατόν έτσι απλά με τους seagate να πήγαν όλα μέλι γάλα..[/quote']

Η μητρική φόραγε το F4 bios που όπως λέει και στο site της GA είναι το τελευταίο. Απλά μέσα στην απογοήτευση είπα να κάνω ένα flasarisma μπας και...!!

Τώρα τι να σου πω..δεν ξέρω τι παίχτηκε. Να ήταν άλλο bios φορτωμένο και άλλο να έδειχνε...λίγο απίθανο μου φαίνεται. Οι μόνες αλλαγές που έκανα ήταν το φλασάρισμα και η αλλαγή δίσκων.

Πάντως ο Silicon controller αν και δουλεύει τελικά...χρειάζεται άλλον driver γιατί ο SATA 5 δεν δουλεύει και δυστυχώς δεν μπορώ να αναβαθμίσω το bios του controller γιατί παέι μαζί με το bios της μητρικής. Θα γινόταν αναβάθμιση αν δεν ήταν ενσωματωμένος στο mobo..

Εγώ πάντως θα στείλω ένα μήνυμα στην GA και βλέπουμε...

Δημοσ.
Η μητρική φόραγε το F4 bios που όπως λέει και στο site της GA είναι το τελευταίο. Απλά μέσα στην απογοήτευση είπα να κάνω ένα flasarisma μπας και...!!

Τώρα τι να σου πω..δεν ξέρω τι παίχτηκε. Να ήταν άλλο bios φορτωμένο και άλλο να έδειχνε...λίγο απίθανο μου φαίνεται. Οι μόνες αλλαγές που έκανα ήταν το φλασάρισμα και η αλλαγή δίσκων.

Πάντως ο Silicon controller αν και δουλεύει τελικά...χρειάζεται άλλον driver γιατί ο SATA 5 δεν δουλεύει και δυστυχώς δεν μπορώ να αναβαθμίσω το bios του controller γιατί παέι μαζί με το bios της μητρικής. Θα γινόταν αναβάθμιση αν δεν ήταν ενσωματωμένος στο mobo..

Εγώ πάντως θα στείλω ένα μήνυμα στην GA και βλέπουμε...

Από ότι είδα η μητρική σου έχει δύο διαθέσιμα bios στο site της gigabyte, F1 και F4. Ψάχνοντας εσωτερικά είδα ότι έχουν μεγάλη διαφορά παρόλο που στο site λέει ότι αλλαξε μόνο κάτι για το MAC address, έχει αλλάξει το Bios του Silicon Sata controller και γενικά ο κορμός του bios. Μήπως δε θυμάσαι καλά και το motherboard είχε το F1 πάνω ή κάποια beta του F4?

Δημοσ.

Όχι θυμάμαι αρκετά καλά...

Στο Boot έγραφε καθαρά F4...Τώρα αν αυτό ήταν beta, first release ή όχι αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί έγραφε απλά F4. Ότι δηλαδή γράφει και τώρα που το φλάσαρα. Γιαυτό μου κάνει εντύπωση.

Όπως και να 'χει πάντως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τον Silicon SATA RAID5 driver που περιέργως προτείνεται από την Gigabyte και υπάρχει και στο cd. Αντίθετα ο απλός Silicon SATA RAID παίζει κανονικά μόνο που είναι πολύ πιο αργός από τον NVIDIA.

Οπότε κρατάω την μητρική γιατί αν ήταν χαλασμένος ο controller της Silicon, δεν θα έπειζε με κανέναν driver. Εξάλλου το προϊόν έχει εγγύηση 3 χρόνια νομίζω..

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι Western Digital είναι οι καλύτεροι. Έπρεπε να δει αν ήταν ακριβώς το ίδιο μοντέλο με ακριβώς το ίδιο firmware και οι δύο. Ναι έχουν και οι σκληροί firmware bios και γίνεται και update μάλιστα.

Δημοσ.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι Western Digital είναι οι καλύτεροι. Έπρεπε να δει αν ήταν ακριβώς το ίδιο μοντέλο με ακριβώς το ίδιο firmware και οι δύο. Ναι έχουν και οι σκληροί firmware bios και γίνεται και update μάλιστα.

Ολα τα χρόνια δουλεύω με WD χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω αν τελικά φταίγανε αυτοί, απλά αναφέρω τα βήματα που ακολούθησα για να κάνω το μηχάνημα να δουλέψει.

H εν λόγω μητρική έχει πρόβλημα με τon Silicon SATA Controller και πρέπει να βγει σύντομα bios γιατί όπως είδα και στο google πολλοί έχουν διάφορα προβλήματα με SIilicon SATA controllers & drivers σε Gigabyte.

Εγώ φοβόμουν ότι ο Silicon δεν δούλευε καθόλου, αλλά τελικά κατάλαβα ότι είναι θέμα bios & drivers, οπότε θα περιμένω.

Με τον NVIDIA πάντως δουλεύει άψογα!!

Το επόμενο βήμα είναι o/c. Εκεί θα δούμε τι ψάρια πιάνει..

Δημοσ.

To bios της μητρικής σου, κ τα drivers του onboard sata controller μπορούν να είναι ανεξάρτητα. Μπορείς να κάνεις mod το bios της αρεσκείας σου φορτώνοντας τα drivers που επιθυμείς σε binary μορφή. Εργαλεία για αυτό θα βρείς εδώ: http://www.biosmods.com/download.php

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...