nikoskon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Nomizw pws to "par8eniko" format de mporei na ginei quick mias kai o diskos einai unformatted...
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Λοιπόν συνέχεια του σήριαλ... - Έκανα ένα partition και εγκατέστησα τα Xp. Μετά προσπάθησα με PM8.0 να χωρίσω και τα υπόλοιπα μέσα από τα Xp αλλά μάταια. Έβγαλε bad sector κάποια στιγμή. - Μετά απενεργοποίησα το RAID από το bIOS έβαλα έναν - έναν δίσκο ξεχωριστά στο SATA controller και έκανα chdsk από dos. Kόλλαγε στο 73%. Δοκίμασα full format από dos και κόλλαγε στο 23%. Το περίεργο είναι ότι το ίδιο έκανε και για τους δύο δίσκους!! - Πριν κάνω όλα αυτά δοκίμασα και εγκατέστησα τα Win χωρίς RAID και στους δύο δίσκους ξεχωριστά. Τα Win φορτώθηκαν κανονικά!!!!! Μετά από ολα αυτά αν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα πέστε μου και μένα. Τώρα κάποιες ερωτήσεις: 1. Αν έχουν πρόβλημα ο/οι δίσκος/οι, τότε πώς όλα φορτώνονται κανονικά και το μόνο πρόβλημα είναι όταν δημιουργώ άλλα partitions? 2. Αν είχε πρόβλημα ο controller τότε δεν θα λειτουργούσε το RAID, αλλά αντίθετα το RAID λειτουργεί. Ακόμα και τα Win βλέπουν τους 2 σαν ένα (RAID 0). 3.Είναι δυνατόν ολοκαίνουργιοι δίσκοι να έχουν πρόβλημα?? 4. Μήπως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας? 5. Από τους δύο controller της μητρικής μόνο ο NVIDIA δούλευε κανονικά. Ο silicon κόλλαγε και ενώ έβλεπε τους δίσκους κανονικά, στο bios στο boot order δεν εμφανιζότανε κανένας..!!! 6. Πως προτείνεται να γίνει το αρχικό format? Πριν την εγκατάσταση των Xp στην γνωστή μπλε οθόνη που σου ζητάει να γίνει εγκατάσταση το λειτουργικό? Εκεί όμως format μπορεί να γίνει μόνο στο partition που θα φορτωθεί το λειτουργικό και όχι στα άλλα. 7. Μήπως να το κάνω από dos με καμμιά boot δισκέτα και μετά να συνεχίσω με εγκατάσταση Xp? 8. Τα partitions να τα κάνω από πριν στο dos ή να αφήσω για μετά κατά την εγκατάσταση των Xp, ή να χρησιμοποιήσω PM 8.0 μέσα από τα Xp? 9. Τέλος μήπως έχει τελικά πρόβλημα η μητρική με τους controllers???? Όπως καταλαβαίνετε τα έχω παίξει...Αγόρασα ολόκληρο μηχάνημα κομμάτι-κομμάτι, το συνέδεσα κανονικά (.. όλα δουλεέυουν ρολόϊ) και δεν μπορώ να δουλέψω!!! Μπορείται να με βοηθήσετε...???
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Nomizw pws to "par8eniko" format de mporei na ginei quick mias kai odiskos einai unformatted... Δεν είναι ένας δίσκος αλλά 2 σε RAID. Τα Win τον βλεπουν σαν ένα κανονικά στην φάση της εγκατάσατσης αφού όπως φαίνεται έχουν φορτωθεί κανονικά οι SATA drivers. Πως λοιπόν θα γίνει full format και στους 2???
BlackMatter Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Λοιπόν συνέχεια του σήριαλ... - Έκανα ένα partition και εγκατέστησα τα Xp. Μετά προσπάθησα με PM8.0 να χωρίσω και τα υπόλοιπα μέσα από τα Xp αλλά μάταια. Έβγαλε bad sector κάποια στιγμή. - Μετά απενεργοποίησα το RAID από το bIOS έβαλα έναν - έναν δίσκο ξεχωριστά στο SATA controller και έκανα chdsk από dos. Kόλλαγε στο 73%. Δοκίμασα full format από dos και κόλλαγε στο 23%. Το περίεργο είναι ότι το ίδιο έκανε και για τους δύο δίσκους!! - Πριν κάνω όλα αυτά δοκίμασα και εγκατέστησα τα Win χωρίς RAID και στους δύο δίσκους ξεχωριστά. Τα Win φορτώθηκαν κανονικά!!!!! Μετά από ολα αυτά αν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα πέστε μου και μένα. Το συμπέρασμα είναι ότι είτε υπάρχουν bad sectors' date=' είτε φταίει ο controller(σε επίπεδο drivers ή bios ή hardware), είτε φταίει το πρόγραμμα, είτε και τα τρία μαζί. Τώρα κάποιες ερωτήσεις: 1. Αν έχουν πρόβλημα ο/οι δίσκος/οι, τότε πώς όλα φορτώνονται κανονικά και το μόνο πρόβλημα είναι όταν δημιουργώ άλλα partitions? Χρησιμοποιούνται sectors που δεν είναι bad από τα Windows XP. Το πρόγραμμα που κάνεις partition χρησιμοποιοιεί και αυτούς που είναι bad. 2. Αν είχε πρόβλημα ο controller τότε δεν θα λειτουργούσε το RAID, αλλά αντίθετα το RAID λειτουργεί. Ακόμα και τα Win βλέπουν τους 2 σαν ένα (RAID 0). Μπορεί να έχει πρόβλημα μόνο στο απλό mode και στο raid να λειτουργεί. 3.Είναι δυνατόν ολοκαίνουργιοι δίσκοι να έχουν πρόβλημα?? Ναι είναι δυνατόν, ειδικά αν είναι "(κ)ολοκαινουριοι" δηλαδή κάποιος παμπόνηρος πωλητής τους πάσσαρε για καινούριους ενώ δεν είναι. Πάντως υπάρχει περίπτωση να βγούν ελλατωματικοί και από τη παραγωγή. 4. Μήπως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας? Πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ controller και σκληρών μπορεί, αλλά μικρή η πιθανότητα. Προβλημα συμβατότητας μεταξύ raid driver και PM8.0 ναι με αρκετά μεγάλη πιθανότητα. 5. Από τους δύο controller της μητρικής μόνο ο NVIDIA δούλευε κανονικά. Ο silicon κόλλαγε και ενώ έβλεπε τους δίσκους κανονικά, στο bios στο boot order δεν εμφανιζότανε κανένας..!!! Η είναι προβληματικός ο silicon image ή χρειάζεται bios update. Τώρα για να τον κάνεις bios update, η θα πας πακέτο με το bios update της μητρικής, ή θα πρέπει να κάνεις λίγο εξεζητημένα πράγματα με κάποιο πρόγραμμα bios modification όπως το CBROM.EXE. 6. Πως προτείνεται να γίνει το αρχικό format? Πριν την εγκατάσταση των Xp στην γνωστή μπλε οθόνη που σου ζητάει να γίνει εγκατάσταση το λειτουργικό? Εκεί όμως format μπορεί να γίνει μόνο στο partition που θα φορτωθεί το λειτουργικό και όχι στα άλλα. Ναι, και κάνεις format και στα άλλα partition μετά που θα φορτώσουν τα Windows XP. 7. Μήπως να το κάνω από dos με καμμιά boot δισκέτα και μετά να συνεχίσω με εγκατάσταση Xp? Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο 8. Τα partitions να τα κάνω από πριν στο dos ή να αφήσω για μετά κατά την εγκατάσταση των Xp, ή να χρησιμοποιήσω PM 8.0 μέσα από τα Xp? Δε νομίζω να παίζει ρόλο, θεωρητικά καλύτερα μετά την εγκατάσταση των XPs. Αν τα θες για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα από MS WINDOWS family (π.χ Linux) τότε καλύτερα απο πριν. 9. Τέλος μήπως έχει τελικά πρόβλημα η μητρική με τους controllers???? Το πιο πιθανό, ειδικά αυτοί οι controllers της silicon image όταν σου τύχουν ελλατωματικοί (όπως και στο δικο μου motherboard) δύσκολα τα πράγματα. Πάντως για τον controller του Nforce2/3/4 δεν έχουν ακουστεί πολλά προβλήματα καθαρής hardware φύσεως. Με bios update του motherboard μπορεί να διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Όπως καταλαβαίνετε τα έχω παίξει...Αγόρασα ολόκληρο μηχάνημα κομμάτι-κομμάτι, το συνέδεσα κανονικά (.. όλα δουλεέυουν ρολόϊ) και δεν μπορώ να δουλέψω!!! Μπορείται να με βοηθήσετε...??? Δυσκολα τα πράγματα. Αυτά που πρέπει να κάνεις 1) Bios update του motherboard. Επίσης βρες τους πιο updated drivers, αλλά δοκίμασε και πιο παλιούς drivers γιατί μερικές φορές οι πιο καινούριοι δεν είναι και οι καλύτεροι. 2) Δοκιμάζεις τους σκληρούς σε άλλο μηχάνημα για να δεις αν όντως έχουν πρόβλημα 3) Κάνε τα partition με άλλο πρόγραμμα και όχι με το PM8.0 η κάντα πριν από το install των Windows XP. Το ότι και οι δύο σκληροί παρουσιάζουν Bad sector στο ίδιο σημείο αυτό σημαίνει ότι είτε 1) το PM8.0 δε συννενοείται καλά με τον sataRaid Driver και γράφει άχρηστα δεδομένα. Για να το εξακριβώσεις αυτό, μετά που κάνεις install τα XP, τρέξε ένα surface scan του raid array μέσα από το scandisk των XP ή με κάποιο άλλο καλό πρόγραμμα 2) ο controller τα παίζει . Αν είναι αυτή η περίπτωση τότε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα και κατά την εγγραφή μεγάλων αρχείων ή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων πάνω στον σκληρό. Κάνε δοκιμές πάλι πριν χρησιμοποιήσεις το PM8.
BlackMatter Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 A και το πιο βασικό, ΤΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΧΕΙΣ? Αμα έχεις κάτω από 400Watt είναι παρα παρα πολύ πιθανό να οφείλονται όλα τα προβλήματα στη κακή τροφοδοσία. Γενικά πες με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία του συστήματος σου.
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 A και το πιο βασικό' date=' ΤΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΧΕΙΣ?Αμα έχεις κάτω από 400Watt είναι παρα παρα πολύ πιθανό να οφείλονται όλα τα προβλήματα στη κακή τροφοδοσία. Γενικά πες με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία του συστήματος σου.[/quote'] - Η τροφοδοσία δεν νομίζε να φταίει γιατί το τροφοδοτικό μου είναι το Enermax Noisetaker 485W - H σύνθεση του μηχανήματος είναι: mobo: Gigabyte K8NXP-9 (939) Nforce 4 Ultra cpu: AMD 3000+ (939) ram: 2 x 512 PC3200 Twinmos 2.5 lat hd: 2 x 80 Gb Western Digital SATA κάρτα οθόνης: Gigabyte FX 5300 κουτί: Thermatake Sopranno DVD rom: ASUS (σε δικό του IDE) DVD-RW: NEC 3520 (σε δικό του IDE)
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δυσκολα τα πράγματα. Αυτά που πρέπει να κάνεις 1) Bios update του motherboard. Επίσης βρες τους πιο updated drivers' date=' αλλά δοκίμασε και πιο παλιούς drivers γιατί μερικές φορές οι πιο καινούριοι δεν είναι και οι καλύτεροι. 2) Δοκιμάζεις τους σκληρούς σε άλλο μηχάνημα για να δεις αν όντως έχουν πρόβλημα 3) Κάνε τα partition με άλλο πρόγραμμα και όχι με το PM8.0 η κάντα πριν από το install των Windows XP. Το ότι και οι δύο σκληροί παρουσιάζουν Bad sector στο ίδιο σημείο αυτό σημαίνει ότι είτε 1) το PM8.0 δε συννενοείται καλά με τον sataRaid Driver και γράφει άχρηστα δεδομένα. Για να το εξακριβώσεις αυτό, μετά που κάνεις install τα XP, τρέξε ένα surface scan του raid array μέσα από το scandisk των XP ή με κάποιο άλλο καλό πρόγραμμα 2) ο controller τα παίζει . Αν είναι αυτή η περίπτωση τότε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα και κατά την εγγραφή μεγάλων αρχείων ή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων πάνω στον σκληρό. Κάνε δοκιμές πάλι πριν χρησιμοποιήσεις το PM8.[/quote'] Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στο κόπο να μου απαντήσετε σε όλα αυτά.. Ειλικρινά το εκτιμώ.. Τώρα σχετικά με αυτά που προτείνει ο BlackMatter: 1. To bios Της μητρικής είναι το πλέον updated. Έχω κατεβάσει τους πλέον updated drivers τόσο για τον NVIDIA όσο και για τον Slicon. Εντούτοις δεν έχω δοκιμάσει παλιούς Silicon 2. Δεν το έχω κάνει αυτό γιατί που θα βρώ άλλο μηχάνημα??? Εντούτοις πήγα τους σκληρούς στο Πλαίσιο στο service και περιμένω απάντηση. 3. Τα partition τα έκανα τόσο πριν την εγκατάσταση των XP στη γνωστή μπλε οθόνη και έγιναν κανονικά. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά όταν φορτώθηκαν τα XP και πήγα να φορμάρω τα partitions. Ούτε μεσω disk management δούλεψε, αλλά ούτε και μέσα από το PM 8.0. Στη πρώτη περίπτωση έβγαλε "Windows is unable to complete format" ενώ με το PM έβγαλε bad sector.
Snolly Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Nomizw pws to "par8eniko" format de mporei na ginei quick mias kai odiskos einai unformatted... Μπορεί, στα Windows XP μπορεί... Εγώ λέω πως φταίει το Mobo. Θα έλεγα οι δίσκοι αλλά αφού το κάνει και στους 2 πρέπει να είναι τρελλή γκαντεμιά να είναι κλ@σμένοι κι οι 2. Οπότε ναι... Το Mobo. Τους 2 SATA τους έχεις στον NVIDIA και όχι στον Silicon σωστά;
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Ναι τους έχω στον NVIDIA γιατί κάποια στιγμή ο Silicon μου κόλλαγε..
BlackMatter Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 - Η τροφοδοσία δεν νομίζε να φταίει γιατί το τροφοδοτικό μου είναι το Enermax Noisetaker 485W - H σύνθεση του μηχανήματος είναι: mobo: Gigabyte K8NXP-9 (939) Nforce 4 Ultra cpu: AMD 3000+ (939) ram: 2 x 512 PC3200 Twinmos 2.5 lat hd: 2 x 80 Gb Western Digital SATA κάρτα οθόνης: Gigabyte FX 5300 κουτί: Thermatake Sopranno DVD rom: ASUS (σε δικό του IDE) DVD-RW: NEC 3520 (σε δικό του IDE) Με απογοήτεψε η GigaByte, εξακολουθεί να προμηθεύεται φτηνές παρτίδες silicon image chips και να τις βάζει στο motherboard της. Ίσως και να είναι πρόβλημα drivers για το θέμα του silicon image controller, τι να πώ. Τώρα για τα άλλα προβλήματα, αναγκαστικά περιμένεις την απάντηση του πλαίσιου. Αν σου πουν οι δίσκοι είναι ΟΚ τότε πάς για motherboard αλλαγή. Εκτός και αν το Enermax δε τα πάει καλά με το Gigabyte(που συνηθίζουν να τραβάνε πολύ ρεύμα από τα 5V, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούν Via Chipsets, δεν είμαι βέβαιος για το nforce). Για πες ποιες είναι οι ενδείξεις των 12, 5 και 3.3V μέσα από το Bios? Και πόσο ρεύμα λέει το Enermax ότι δίνει στα 12V,5V και 3.3V(πρέπει να το γράφει πάνω του σε κάποια πλευρά του). Και τελευταίο πως είναι η ψύξη του μηχανήματος? PS Μια και ο silicon φαίνεται ελλατωματικός/πρόβλημα με drivers, τον είχες disable όταν έκανες install WinXP και όταν format τα partitions?
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Η ψύξη του μηχανήματος είναι πολύ καλή. Γύρω στους 25 βαθμούς και ανεβαίνει με δυσκολία. Βέβαια αυτό οφείλεται και στην Zalman 7000 B Cu η οποία παρεπιπτόντως κάθεται καλά στο mobo. Ναι τον είχα disable όταν έκανα όλα αυτά. Για τα ρεύματα δεν μπορώ να σου πω τώρα γιατί περιμένω την απάντησ από Πλαίσιο για να δω τι θα κάνω μετά. Πάντως ότι και να γίνει (χτυμημένοι ή μη) εγώ τους δίσκους θα τους αλλάξω με Seagate. Ας ελπίσουμε μόνο να μην πρέπει να αλλάξω και mobo, αν και βλέπω μαύρα σύννεφα και εκεί... Μεγάλη καντεμιά ρε παιδιά...
thcp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Λοιπόν, γενικά οι Gigabyte δεν τα πάνε καλά με τους Silicon... Μια αναζήτηση στον γούγλη και θα καταλάβετε τί εννοώ... Τα ίδια και χειρότερα τράβηξα και εγώ με μία για Intel cpu,και την δουλειά μου δεν την έκανα με h/w RAID... Και φανταστείτε ότι ήθελα RAID 1. Επειδή είπες ότι 5 partitions θες, κάνε το εξής... (80+80=160 / 5 = 32!) Βάλε το RAID, κάνε τρία partitions των 32GB, βάλε τα ΧΡ στο πρώτο partition που θες (32GB) και μετά μπούταρε με DOS και με FDISK φτιάξε τα υπόλοιπα, και μετά format. Το καλό/κακό με το DOS είναι ότι υποστηρίζει partitions μέχρι 60GB, και η βέλτιστη χωρητικότητα είναι 32GB. Λογικά θα παίξει, γιατί 160-96=64 δηλαδή μέσα στο limitation, για να βλέπει τα GB.... Αλλιώς, αν σου δώσουν τους δίσκους πίσω, τρέξε τα utilities της κατασκευάστριας εταιρίας να δεις τις θα σου δείξουν, με RAID και χωρίς. Βασικά, έχω και την εντύπωση ότι τα utilities αυτά σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις και format... Επίσης... Μέσα στα windows, έχεις εγκαταστήσει την application-μεριά του λογισμικού του controller; Δυστυχώς δεν μου έχει τύχει NVIDIA, αλλά αρκετές φορές βοηθάει σε επίλυση προβλημάτων...
dimoss Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Λοιπόν' date=' γενικά οι Gigabyte δεν τα πάνε καλά με τους Silicon... Μια αναζήτηση στον γούγλη και θα καταλάβετε τί εννοώ... Τα ίδια και χειρότερα τράβηξα και εγώ με μία για Intel cpu,και την δουλειά μου δεν την έκανα με h/w RAID... Και φανταστείτε ότι ήθελα RAID 1. Επειδή είπες ότι 5 partitions θες, κάνε το εξής... (80+80=160 / 5 = 32!) Βάλε το RAID, κάνε τρία partitions των 32GB, βάλε τα ΧΡ στο πρώτο partition που θες (32GB) και μετά μπούταρε με DOS και με FDISK φτιάξε τα υπόλοιπα, και μετά format. Το καλό/κακό με το DOS είναι ότι υποστηρίζει partitions μέχρι 60GB, και η βέλτιστη χωρητικότητα είναι 32GB. Λογικά θα παίξει, γιατί 160-96=64 δηλαδή μέσα στο limitation, για να βλέπει τα GB.... Αλλιώς, αν σου δώσουν τους δίσκους πίσω, τρέξε τα utilities της κατασκευάστριας εταιρίας να δεις τις θα σου δείξουν, με RAID και χωρίς. Βασικά, έχω και την εντύπωση ότι τα utilities αυτά σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις και format... Επίσης... Μέσα στα windows, έχεις εγκαταστήσει την application-μεριά του λογισμικού του controller; Δυστυχώς δεν μου έχει τύχει NVIDIA, αλλά αρκετές φορές βοηθάει σε επίλυση προβλημάτων...[/quote'] Άλλαξα τους δίσκους με Seagate. Παρεπιπτόντως οι άλλοι δεν ήταν χτυπημένοι από ότι μου είπαν στο servise του ΠΛαισίου. Εντούτοις εγώ τους άλλαξα. Τώρα πάω για δοκιμές και θα δώ τι θα γίνει. Αν και πολύ φοβάμαι ότι πάω για mobo.. :-x
mindtrapper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Ante pes mas giati kai ego tin idia mitriki exo parei (se sli omos) kai thelo na kano raid me 2 200aides WD kai anhsyxo me ayta pou grafeis...
Snolly Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Χωρίς να θέλω να το γκαντεμιάσω θα αργήσει να γράψει γιατί θα πάει και για mobo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.