dimoss Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Γεια σας, Έχω δύο SATA καινούργιους WD 80 GB. Τους έχω σε RAID 0 χρησιμοποιώντας τον έναν από τους 2 controller της mobo μου, συγκεκριμένα αυτόν της Nvidia. Ξεκινώντας το setup των WinXP Pro και ακολουθώντας όλα τα βήματα με F6 κτλ φθάνω στην μπλε οθόνη όπου αναγνωρίζει σωστά τους δύο SATA σαν ένα (154 GB). Από εκεί ξεκινάω να φτιάχνω τα partitions που χρειάζομαι (συγκεκριμένα 5) εγκαθιστώντας τα Windows στο πρώτο κάνοντας παράλληλα Quick format σε NTFS. Τα Windows εγκαθίστανται κανονικά και βλέπει όλα τα partitions. Εδώ ξεκινάει το πρόβλημα!! Προσπαθώ μέσα από το disk management να φορμάρω τα υπόλοιπα 4 partitions, αλλά τπτ!!! Φορμάρει μόνο το 3 και το 4, και όχι τα υπόλοιπα δύο. Μπορεί κάποιος να μοι πει τι γίνεται λάθος????? Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την συστοιχία RAID τα WINXP θα βλέπανε όλα τα partitions?? Κοντεύω να τρελλαθώ!!!
Kyro Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 xriazese ola ta partition prin tin egatastasi ton xp; an oxi vale ta winxp kanonika se ena partition, meta mesa apo ta xp meso enos programatos gia partitions (px partition magic 8 ) ftiakse oti thes.
cdcl01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Σε σε εναν δισκοπου ειναι master boot record (MBR), μπορεις να δημιουργησεις μεχρι 4 primary partitions ή 3 primary partitions και 1 extended partition. Σε αυτο το extended partition μπορεις να φτιαξεις θεωρητικα (κατα την Microsoft δηλαδη) απεριοριστα partitions. Eλπιζω να σε κατατοπησα
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 xriazese ola ta partition prin tin egatastasi ton xp; an oxi vale ta winxp kanonika se ena partition, meta mesa apo ta xp meso enos programatos gia partitions (px partition magic 8 ) ftiakse oti thes. 'Οταν λες ότι χρειάζομαι όλα τα partitions πριν την εγκατάσταση των XP τι εννοείς? Αφού όπως λέω και στο Post, τα partitions τα φτιάχνω πριν την εγκατάσταση των XP κατά την διάρκεια του setup. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι αφού ολοκληρώεται η εγκατάσταση των XP κανονικά και βλέπω όλα τα partitions που έχω δημιουργήσει δεν μπορώ μετά να τα φορμάρω..
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Σε σε εναν δισκοπου ειναι master boot record (MBR)' date=' μπορεις να δημιουργησεις μεχρι 4 primary partitions ή 3 primary partitions και 1 extended partition. Σε αυτο το extended partition μπορεις να φτιαξεις θεωρητικα (κατα την Microsoft δηλαδη) απεριοριστα partitions. Eλπιζω να σε κατατοπησα[/quote'] Δοκίμασα να φτιάξω λιγότερα partitions (δηλαδή 3 αντί 5) και είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Snolly Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δοκίμασα να φτιάξω λιγότερα partitions (δηλαδή 3 αντί 5) και είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή αν κάνεις δεξι κλικ στο My Computer -> Manage -. Disk Management δε τα βλέπεις; Απο εκεί μπορείς να τα κάνεις format; Εχουν assigned κάποιο letter;
Tredor Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Καλημέρα !! Η σύνδεση στους σκληρούς εχει γινει σωστά ?? (έχεις βάλει και τους δύο σαν Μαστερ ? !!) Ειχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά ήταν απο δικό μου λάθος !! Ειχα τον βάλει τον ένα Master και τον άλλο Slave !!!! και ενώ έβλεπε πως υπάρχει RAID !! δέν μπορούσε να γίνει Format στο Δεύτερο Partition !!!
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δηλαδή αν κάνεις δεξι κλικ στο My Computer -> Manage -. Disk Managementδε τα βλέπεις; Απο εκεί μπορείς να τα κάνεις format; Εχουν assigned κάποιο letter; Τα βλέπω κανονικά όλα και έχουν και letter assigned. Απλά δεν μπορώ να φορμάρω.. Γράφει "Windows is unable to complete format"
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Καλημέρα !!Η σύνδεση στους σκληρούς εχει γινει σωστά ?? (έχεις βάλει και τους δύο σαν Μαστερ ? !!) Ειχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά ήταν απο δικό μου λάθος !! Ειχα τον βάλει τον ένα Master και τον άλλο Slave !!!! και ενώ έβλεπε πως υπάρχει RAID !! δέν μπορούσε να γίνει Format στο Δεύτερο Partition !!! Εννοείς ότι έχεις χρησιμοποιήσει jumpers? Γιατί εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει..αφού είναι SATA και θεωρούνται σαν master αφού υπάρχει 1 προς 1 σύνδεση με τον controller. Εγώ τους έχω βάλει στο SATA0 και SATA1 αντίστοιχα. To format προσπαθούσες να το κάνεις μέσα από τα XP? 'Εβλεπες το partition που είχες δημιουργήσει?
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Extended partiotions δοκιμασες?? Εννοείς να φτιάξω τα partitions μέσα από τα XP, αφού πρώτα έχω εγκαταστήσει τα Win σε ένα partition? Και αυτό το δοκίμασα αλλά δεν έπιασε... Να σημειώσω εδώ ότι έχω την Gigabyte K8NXP-9 και χρησιμοποιώ τον NVIDIA controller.
Tredor Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Εννοείς ότι έχεις χρησιμοποιήσει jumpers? Γιατί εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει..αφού είναι SATA και θεωρούνται σαν master αφού υπάρχει 1 προς 1 σύνδεση με τον controller. Εγώ τους έχω βάλει στο SATA0 και SATA1 αντίστοιχα. To format προσπαθούσες να το κάνεις μέσα από τα XP? 'Εβλεπες το partition που είχες δημιουργήσει? Sorry που δεν το διευκρίνισα πρίν,το Raid το έχω σε IDE και οχι SATA. Δοκίμασες να βάλεις Jumper? .. Format έκανα μέσα απο τα ΧΡ .To Partition το εβλεπε μόνο απο το "Disk Management" , στο "My computer" έβλεπε μόνο 1 partition. !!!
Snolly Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Το NVRAID θέλει 2 drivers όταν πατάς F6 κατά την εγκατάσταση. Αν δεις στη δισκέτα που έφτιαξες σου εμφανίζει 2 ειδών drivers. Πρέπει να βάλεις ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. Αν όντως το έχεις κάνει αυτό... ... τσέκαρε τα καλώδιά σου και τα jumbers σου. Οι δίσκοι αν είναι στο ίδιο κανάλι θα πρέπει να είναι MASTER + SLAVE. Αν είναι σε 2 κανάλια διαφορετικά θα πρέπει να είναι και οι 2 Master. Μετά αν πάλι τίποτα δε λειτουργήσει όπως θα έπρεπε... Σπάσε το RAID βάλε τους δίσκους κανονικά και κάνε του full format μπας και τα έχει παίξει κάποιος από τους 2 (πολύ πιθανο - το πιο πιθανό). Αυτά. Δοκίμασε και πες μας.
dimoss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Το NVRAID θέλει 2 drivers όταν πατάς F6 κατά την εγκατάσταση. Αν δεις στη δισκέτα που έφτιαξες σου εμφανίζει 2 ειδών drivers. Πρέπει να βάλεις ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. Αν όντως το έχεις κάνει αυτό... ... τσέκαρε τα καλώδιά σου και τα jumbers σου. Οι δίσκοι αν είναι στο ίδιο κανάλι θα πρέπει να είναι MASTER + SLAVE. Αν είναι σε 2 κανάλια διαφορετικά θα πρέπει να είναι και οι 2 Master. Μετά αν πάλι τίποτα δε λειτουργήσει όπως θα έπρεπε... Σπάσε το RAID βάλε τους δίσκους κανονικά και κάνε του full format μπας και τα έχει παίξει κάποιος από τους 2 (πολύ πιθανο - το πιο πιθανό). Αυτά. Δοκίμασε και πες μας. - Εχω φορτώσει και τους 2 drivers. - είναι σε διαφορετικά κανάλια οπότε είναι master και οι δύο και δεν νομίζω ότι χρειάζονται jumpers επειδή είναι SATA - Αυτό θα το κάνω και θα σας ενημερώσω...αφού πρώτα δοκιμάσω με PM 8.0 (...ελπίζω να μην τα έπαιξε κανα δίσκος..είναι ολοκαίνουργιοι!!!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.